Svensk inflation i mål, under EU-snittet

EKONOMI. Med en inflation i december på 1,9 procent tillhör Sverige de tio EU-länder som ligger under centralbankernas inflationsmål på cirka 2 procent, meddelade Eurostat på onsdagen. För hela EU hamnade inflationen dock betydligt högre, 3,4 procent, drivet av prisökningar i östra EU samt Tyskland, 3,8 %, och Frankrike, 4,1 %.

Ännu är det för tidigt att fira segern över inflationen, men målet kommer att nås, sade Europeiska centralbankens chef Christine Lagarde när hon talade på World Economic Forum i Davos och hon konstaterar att räntetoppen var nådd, rapporterar TT/SvD .

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Svensk inflation i mål, under EU-snittet

  1. Konstigt det är alltid. För bara något år sen gjorde dom allt dom kunde för att få igång inflationen.

  2. Litar inte riktigt på siffrorna, har inte glömt fusket med PISA siffrorna, där de sämsta eleverna plockades bort, för att dölja verkligheten. Ingår skatter, el och bränsle i redovisningen av inflationen.

    10
    • Ja säkert vad ligger el priset på i dag .
      Och hur stor är tids skillnaden mellan el pris och inflationen med skenade räntor som följd.

  3. Jag minns när danskarna genomgick ”kartoffelkuren” 1986. Den lyckades då man hade riktiga ledare som tålde kritik från minoriteter och i dag är man friskare än Sverige.

  4. Betydelselöst eftersom priserna lär stanna på denna höga nivå och kronas värde sjunker tydligen nu !!!

    • När kronans värde minskar fortsätter priserna upp. Vem tror något annat? Kanske vänsterns experter.

Kommentera