Tystnaden om de nya moskéerna är farlig

ISLAM. Tystnaden är kompakt kring planerna på att bygga en ny salafistpräglad moské i Sverige, varje månad. Politiker och medier har närmast oupphörligt uppmärksammat den flodvåg av antisemitism, och det försvar av terrorgrupper, som har exploderat i västvärlden efter Hamas terrorattacker mot Israel den 7 oktober, skriver Sofie Löwenmark på Expressen.

Judar och israeler kallas för blodtörstiga, giriga, till och med för nazister, och något Israel ska inte finnas ”from the river to the sea”. Rapporter från diskussioner i öppna och slutna grupper på nätet avslöjar en oförsonlighet som verkar ha tagit många i vårt land på sängen.

Det storskaliga mosképrojekt som pågår i Sverige har däremot inte väckt någon uppståndelse alls. Här kännetecknas mediernas och politikernas förhållningssätt i stället av stor tystnad – trots att projektet, både på kort och på lång sikt, kan få stor betydelse för Sveriges utveckling.

Det handlar om mosképrojektet Vi Mår Bra. Det startade som en kampanj i början av året och har som mål att bygga en ny moské i Sverige varje månad. När projektet är färdigt ska varje svensk stad ha minst en moské, är tanken. 

Enligt kampanjens hemsida har hittills mer än 100 miljoner kronor samlats in och 12 byggprojekt är redan säkrade. Till den islamiska församlingen Bullerbyn Kulturförening i Vimmerby samlades pengarna in på några dagar. 

Projektet uppstod ur, eller använde sig i vart fall av, uppmärksamheten kring koranbränningarna, med mottot ”för varje koran som bränns bygger vi en ny moské”. Nu används på situationen i Palestina på samma sätt för att motivera insamlingen.      

När tidningen Smålänningen i augusti skrev om att flera miljoner hade samlats in till en moské i Ljungby intervjuades församlingens ordförande, Abdelhak Lahouaichiri. Han berättade att de nuvarande lokalerna saknade utrymme för kvinnor och plats för undervisning i arabiska.

Intervjun ger ett trevligt intryck av verksamheten. Men den som vill veta mer om ordförandens värderingar kan gå tillbaka till en intervju som han gjorde i samma tidning sju år tidigare. 

Då sa han att judarna styr världen och Sverige och att judarna agerar värre än Hitler. Uttalandena kritiserades av SKMA som grovt antisemitiska och farliga. 

I dag, sju år senare, fullständigt dryper hans sociala medier av tal och klipp från Hamasledare, stöd till terrorgrupper och hyllningar av terrorattackerna mot Israel, med fraser som ”Detta är en dag av glädje och lycka. Den som inte gläds denna dag över Mujahideens seger är en hycklare”.

Exemplet med Ljungbyordföranden belyser på ett bra sätt vilka risker det innebär för samhället att det omfattande mosképrojektet inte diskuteras offentligt. Det visar också att frågan om islamism inte längre är ett isolerat storstadsfenomen utan något som berör hela landet. 

När den salafistledda insamlingen till Vi Mår Bra har uppnått sitt mål om en moské i varje stad riskerar vi att få se det ännu tydligare.

För de män som engagerar sig i projektet och insamlingarna är till stor del salafister. De är alltså kända för att tillhöra en ultrakonservativ inriktning av islam och uppträder inte sällan som predikanter i salafistiska moskéer och online. I filmklipp från insamlingsmöten runtom i landet ekar ropen Allahu Akbar när unga killar och män fyller lokalerna och gläds över framgångarna. 

Det relevanta för samhället som helhet är naturligtvis frågan om vilka som kommer driva moskéerna. Vad barnen kommer att lära sig i koranskolorna, vad moskéledningen har för kvinnosyn, vad som kommer att förkunnas i lokalerna och, i grunden, hur de tongivande i moskéerna ser på det svenska och västerländska samhället.

Att en demokratifientlig gruppering leder ett landsomfattande projekt om moskébyggen är kort sagt en mycket allvarlig sak. För vad innebär det för ett sekulärt och jämställt västerländskt land att salafistiska krafter får allt starkare närvaro och inflytande? 

Det som pågår är ett mastodontprojekt som mycket väl kan vara omöjligt att rulla tillbaka. Och det sker i en tid som alltmer präglas av djupa konflikter med religionen som motor.

Sofie Löwenmark

-Pettersson säger att varje moské eller muslimsk organisation är en stridsledningscentral och varje troende muslim en möjligt terrorist. I 1400 år har muslimerna försökt erövra Europa och de har inte gett upp.

632 e.Kr. (467 år före korstågen): Muhammed dör.

635 e.Kr. (464 år före korstågen): En muslimsk här erövrar bysantinska Damaskus, huvudstad i kristna Syrien. Tvångsislamisering börjar.

636: Slakten i Kadesia. Erövring av Mesopotamien samt sassanidska huvudstaden Ktesiphon. Det stora biblioteket i Madâin bränns ner.

637: En muslimsk här erövrar Jerusalem. Tvångsislamisering börjar.

640: Erövring och brandskattning av Kairo. Det stora biblioteket bränns ner.

642: En muslimsk här erövrar Alexandria, huvudstad i kristna Egypten.

642: Slakten vid Hamadan (Ekbetana) mot Sassaniden. Stora delar av nuvarande Iran erövras.

645: En muslimsk här erövrar kristna Barka i Nordafrika (Lybien).

650: Sista områdena i kungariket Armenien plundras och tvångsislamiseras.

652: Ett angrepp av muslimska pirater (Korsarer) mot Sicilien slås tillbaka.

667: Flera angrepp av muslimska pirater (Korsarer) mot Sicilien slås tillbaka.

674: Ett muslimskt angrepp mot Konstantinopel (huvdstad i kristna bysantinska riket) slås tillbaka.

700: Den italienska ön Pantelleria erövras av muslimer. Ön utvecklas till ett piratnäste.

708: Det muslimska fälttåget i kristna Nordafrika når Atlantkusten. Alla städer och bosättningar i Nordafrika plundras och bränns ner.

708: Sicilien erövras tillfälligt av muslimer.

710: Med erövringen av den sista kristna staden i Nordafrika är hela det tidigare kristna Nordafrika islamiserat.

711: Muslimska härar går över till Gibraltar och anfaller Europa. Startar erövringen av iberiska halvön (Spanien och Portugal).

711: Qutaiba ibn Muslim börjar på uppdrag av arabiske Umayyaden, härskare av Chorasan, att erövra Transoxanien. Städerna Samarkand och Buchara plundras.

711: Den befintliga basilikan Santa Maria, på Tempelberget invigs till al-Aqsa-Moschee av Abd el-Wahd. Idag den tredje viktigaste mosken.

712: Erövringen av södra Spanien avslutas.

712: Islamska erövrare når Kinas och Indiens gränser.

713: Araberna erövrar Barcelona, går över Pyrenéerna och börjar erövra södra Frankrike. Ca 90 år efter Muhammeds död står muslimska härar i kristna Franken. (Frankrike)

717: Ett muslimskt angrepp på Konstantinopel (huvudstad kristna bysantinska riket) slås tillbaka.

720: Araberna erövrar Narbonne och belägrar Toulouse i södra Frankrike.

720: Nytt landstigningsförsök av muslimska trupper på Sicilien.

731: Islamsk här bryter in i Sydfrankrike. Från Dijon till Sens nära Loire.

732: Slakten vid Tours och Poitiers (Frankrike): En europeisk armé segrar över en muslimsk. Muslimerna slås tillbaka till södra sidan av Pyrenéerna. De behåller dock stora delar av iberiska halvön (Spanien och Portugal).

735: Muslimer angriper på nytt södra Frankrike med starka härar.

751: Vid slakten i Talas besegrar en muslimsk arabisk här en kinesisk här.

810: Islamska trupper besätter Korsika och använder ön som bas för angrepp på Frankrikes sydkust.

831: Muslimska trupper erövrar och brandskattar sicilianska Palermo.

832: Muslimska enheter överfaller och plundrar Marseille.

835: Från Sicilien går muslimerna mot fastlandet och Kalabrien.

838: Islamska trupper överfaller återigen södra Frankrike och Rhonedalen.

840: Tarent och Bari faller i muslimska händer.

840: Benevent, under frankiskt skydd, angrips av islamister.

841: Brindisi faller efter häftig kamp i muslimska händer.

841: Capua (Kampanien/Italien) blir efter kort belägring fullständigt förstört och plundrat.

843: Muslimska trupper erövrar och brandskattar sicilianska staden Messina.

843: Arabiska erövringsförsök mot Rom misslyckas. Staden och kringområdet plundras.

848: I augusti blir staden Ragusa på Sicilien plundrad och förstörd.

848: Muslimska enheter överfaller och plundrar Marseille.

851 – 852: Det kortfristigt befriade Benevent (Kampanien/Italien) blir åter erövrat av muslimerna.

856: Araber attackerar och förstör katedralen i Canossa i Apulien.

859: Muslimska trupper överfaller och plundrar åter sydfrankrike.

868: Araberna erövrar slutligen staden Ragusa på Sicilien.

870: Araberna erövrar Malta.

878: Muslimska trupper erövrar och brandskattar Syrakusa.

880: Muslimska trupper erövrar och plundrar Nizza.

882: Muslimer når mynningen av Garigliano mellan Neapel och Rom.

888: Muslimska trupper når in i Provence till Fraxinetum, ett nytt brohuvud. Därifrån plundrar de till Arles (huvudstad kungariket Burgund), även längs Rhone till Avignon, Vienne (vid Lyon) och Grenoble.

902: Muslimska trupper erövrar och brandskattar sicilianska staden Taormina.

911: Biskopen av Narbonne kan inte resa från Frankrike till Rom, då muslimer besatt alppassen.

918: Muslimska trupper erövrar och brandskattar, från Sicilien, Reggio på fastlandet i Kalabrien.

920: Muslimer går från Spanien över Pyreneerna, mot Gascogne och Toulouse.

934: Genua och La Spezia blir överfallna av muslimer.

935: Genua och La Spezia blir återigen överfallna av muslimer.

939: Muslimer går norrut över Genf till schweiziska alppass.

942: Muslimska trupper marscherar genom sydöstra Frankrike och mot Italien.

942: Nizza överfalls av muslimer.

952 – 960: Från alppassen erövrar muslimska trupper under nära 8 år Schweiz. De plundrar och förstör Wallis, delar av  Graubündens och  östra Schweiz. Mellan 952 och 960 behärskar araberna, efter slakten vid Orbe, stora delar av södra och västra Schweiz. Slutligen når de stora St. Bernhard-Passet och stöter i nordost fram till St. Gallen, i sydost till Pontresina.

942 – 965: Muslimska trupper erövrar Savoyen.

906 – 972: Muslimska trupper erövrar Provence.

964: Muslimska trupper erövrar och brandskattar, från Sicilien, det på fastlandet liggande Rometta.

979 – 988: Sebük Tegin förklarar heligt krig mot Hindu-Schahis. Alla fästningar i Afghanistan till indiska gränsen faller i muslimska händer.

997 – 1029: Mahmud från Ghazni genomför 17 fälttåg mot Indien.

1002: Bari blir åter erövrat och förstört av araber.

1002: Genua blir åter erövrat och plundrat av araber.

1004: Pisa blir erövrat och plundrat av araber.

1009: Kalif Al-Hakim anordnar systematisk förstörelse av samtliga kristna helgedomar i Jerusalem. Även gravkyrkan förstörs.

1018: Mahmud av Ghazni erövrar den indiska staden Mathura, dödar 50000.

1025: Mahmud av Ghazni erövrar den indiska staden Somnat, dödar 50000.

1070: Seldjukerna, ett turkiskt muslimskt nomadfolk från inre Asien, vinner kontroll över Jerusalem.

1071: Slakten vid Mantzikert – en kristen bysantinsk här blir utplånad. De muslimska seldjukerna erövrar kärnan i det kristna bysantinska riket: mindre Asien.

1094: Den muslimska generalen Aibak erövrar den indiska staden Anahilwar Patan, dödar 50000.

1095: Den kristna bysantinske kejsaren Alexios I Komnenos skickar ett sändebud till påve Urban II med begäran om militär hjälp.

1099 till 1293: Efter drygt fyrahundrafemtio år av islamsk expansion med svärdet, börjar två århundraden med kristna korståg för att ta tillbaka kristna områden.

1202: Den muslimska generalen Aibak erövrar den indiska staden Kalinjar.

1206: Sultanatet Delhi. General Qutb-ud-Din Aibak övertar genom lönnmord makten i landet vid Indus och grundar där slavdynastin (1206-1290). Landet tvångsislamiseras.

1389: Slakten vid Amselfeld: En kristen här av serber, bosnier och bulgarer blir förintad av en muslimsk här. De kristna balkanstaterna blir muslimska vasallstater.

1453: Erövring av Konstantinopel (Istanbul). Slutet av det kristna bysantinska riket.

1479: Osmanska trupper erövrar efter häftig kamp den venetianska ön Euboia.

1480: En muslimsk här erövrar Orranto in Italien. Återtas 1481 genom av en kristen här.

1492: Efter att spanjorerna 1492 i Granada återerövrat det sista muslimska riket i Västeuropa, bosatte sig de flyende morerna i Maghreb. Tillsammans med inhemska araber och maurer rustas stora flottor. Ett permanent krig påbörjas mot det kristna Europa, särskilt mot skeppsfarten och kusten.

1499 – 1503: Turkiska enheter tränger in i italienska Friaul. Den apuliska staden Otranto (ca 100 kilometer sydöst från Brindisi) erövras och blir brohuvud för vidare krigståg.

1521: En muslimsk här erövrar Belgrad.

1526: Slakten i Mohács – en kristen här blir förintad av en muslimsk här. Muslimska härar erövrar större delen av Ungern.

1526: Staden Ragusa (Dubrovnik) erövras av osmanska trupper.

1526 – 1530: Stormogulen Babur erövrar, från nuvarande Uzbekistan och Afghanistan, sultanatet Delhi och även det indiska landet runt nordindiska Indus-Ganges-Ebene och städerna Delhi, Agra och Lahore. 100 till 150 miljoner människor hamnar under muslimskt styre.

1529: Den första belägringen av Wien av en muslimsk här misslyckas. Städerna Komorn och Preßburg (Bratislava) brinner.

1534: Med 84 galärer överfaller och brandskattar muslimska pirater den sydliga västkusten i Italien vid Reggio, med början nordöver genom Tyrrheniska havet till Sperlonga.

1537: Muslimiska pirater erövrar de venetianska öarna Naxos, Kasos, Tinos och Karpathos.

1543: Muslimska berberpirater belägrar och plundrar Nizza.

1544: Chair ad-Din överfaller ön Ischia (vid Italiens kust), tar 4000 fångar

1551: Turgut Reis förslavar hela befolkningen på den maltesiska ön Gozo.

1554: Muslimpirater överfaller och plundrar den italienska staden Vieste.

1555: Turgut Reis överfaller Bastia på Korsika.

1558: Pirater från berberkusten erövrar staden Ciutadella (Minorca).

1563: Turgut Reis går iland i provinsen Grenada (Spanien). Han erövrar och plundrar samtliga kustorter.

1565: Belägring av Malta av en osmansk här börjar 18 maj och pågår till truppernas avresa 8 september 1565. 42000 soldater och civila dödas.

1658 – 1707: Sydlig expansion av mogulriket och tvångsislamisering av erövrade områden.

1609 – 1616: England förlorar 466 handelsskepp (15000 till 40000 människor) till muslimska berberpirater.

1617 – 1625: Attacker av berberpirater är vanliga. Överfall i södra Portugal, södra och östra Spanien, Balearerna, Island, Sardinien, Korsika, Elba, den italienska halvön (särskilt Ligurien, Toscana, Lazio, Campanien, Kalabrien och Apulien) vidare överfall på Sicilien och Malta. Större överfall, som krigståg, riktar sig mot iberisksa halvön. Vid berberpiraternas attacker faller städerna Bouzas, Cangas, Moaña och Darbo.

1627: Island plundras flera gånger av turkiska pirater. 400 slavar tas i en räd.

1631: Murat Reis överfaller med algeriska pirater och osmanska soldater Irland. De stormar kusten nära Baltimore (County of Cork).

1677 – 1680: Ytterligare 160 brittiska handelsskepp (8000 till 20000 människor) kapas av algeriska pirater.

1683: Den andra belägringen av Wien av en muslimsk här misslyckas. Efter nederlaget vid Wien blir islam militärt försvagat, så att de inte längre kan föra stora krig. Därför opererar de efter en längre stagnationsfas med terror.

1700 – 1750: Över 20000 europeiska fångar (inte slavar). Även danskar, tyskar, engelsmän, svenskar och tom islänningar tas.

1822: På öarna Chios och Psara slaktar turkarna 50000 greker och förslavar ytterligare 50 000.

1842 – 1846: Mord på 10000 kristna assyrier av turkarna.

1894 – 1896: Mord på 150000 armeniska kristna av den turkiska sultanen Abdul Hamid.

1914 – 1923: Utrotning av 300000 till 730000 greker av turkar, framför allt i nordturkiska Pontus-Regionen.

1915 – 1918: Utrotning av armenier. Den islamska regeringen i Turkiet utnyttjar virrvarret efter 1:a världskriget för att utplåna kristna armenier. 1,5 – 2 miljoner armenier slaktas. Dessutom mördas 750000 kristna assyrier i Irak av turkarna.

1922: Vid massakern i Izmir blir 25000 kristna (armenier och greker) mördade, 200000 fördrivs.

1933: Vid massakern i Simmele/Irak mördar turkarna 3000 kristna assyrier.

1948-några år framåt: 860000 judar fördrivs från arabvärlden. Deras tillgångar beslagtas.

1955: Pogrom i Istanbul (plus Izmir och Ankara), bara 15 döda. Skador för upp till 500 miljoner US-dollar, exodus av ca 100000 greker från Turkiet.

-Pettersson ser att nu är vi framme i modern tid med Arafat, flygkapningar, självmordsbombare, fortsatt terrorism men islam är densamma. Våld och åter våld. Fördrivning och mord på oliktänkande pågår alltjämt av organisationer som idag kallas Boko Haram, al Shabab, al qaida, Isis, Abu Nidal, Al-Aqsa-martyrerna, Hamas, Hizbollah, Fatah och allt vad fredens ambassadörer kallas, Afghanistan, Irak, Libanon, Gaza, Somalia, Syrien, från Gibraltar till Filippinerna…

Något säger mig att PK har fel när de påstår att de våldsamma mördarna inte har något med islam att göra – islam är våld, islam är en dödskult, just nu är de militärt svaga jämfört med väst men det finns andra metoder, som muslimerna säger – väst har klockorna, men vi har tiden…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Tystnaden om de nya moskéerna är farlig

 1. De rödgröna och Liberalerna och deras väljare leder kampen för att islamisera Sverige. I vissa kommuner är även KD och M delaktiga i islamiseringssträvandena. Tänk vad hatade dessa människor kommer att bli av sina framtida ättlingar.

 2. Varför uppmärksammas bara antisemitismen? Enligt koranen ska alla ickemuslimer (otrogna) utrotas, alltså även kristna mfl…

  21
  1
 3. Intressant med den folkhemsaktiga tepcknade 70-talsestetiken, blandade färger på händerna och namnet Bullerbyn. Allt för att lura godtrogna kommunpolitiker att salafismen är snäll som en svensk bibliotekarie.

  19
  1
 4. Och vissa tröttnar på myndigheters ljug/tilltag/domslut mot medborgare?

  Gammal video av flera, förmodar att många sett de otaliga delarna av detta?

  Att stoppa detta fordon är bara att stoppa in en kort grov I-balk i larvbandet, samma med tanks, innan du ev. blir skjuten…..

  https://youtu.be/F0qdOaSGD5Q

  5
  1
 5. För ca 450 år sedan förutspådde Nostradamus ett tredje världskrig år 2023 .
  Och att det kommer att stå mellan olika religioner .
  Sannolikt mellan islam och kristendom .
  Med den kyrka vi har I Sverige och med de godtrogna , naiva politiker som lovat bort Sverige i avtal som de inte vill offentliggöra ser vi ut som förlorare redan på förhand .
  Nu sprattlar Sossarna emot allt vad de kan .
  Men det är redan försent .
  Nu kommer Jamal El-Haj historien att växa och utvecklas precis som Watergate i USA .
  Lögnerna travas på varandra i en strid ström .
  Och kommer att kosta Baudin och Magdalena Andersson jobbet .
  Till glädje för många många Svenskar.

  26
  • Han förutspådde också att Skandinavien kommer att återgå till våra gamla gudar. Eftersom de kristna församlingarna har vänt oss ryggen och kämpar för att islamisera Sverige, så skulle jag inte bli förvånad.

 6. Muslimerna skall erövra världen med hjälp av våld, erövring, plundring och underkastelse (islam) där döden är större än livet. Senaste bedrift den 7 oktober i Israel. Samhällsomstörtade verksamhet är brott mot vår grundlag. Vad säger Riksdagen?

  28
  1
 7. Vakna Svenska folk !!!!!!

  Inser ni inte att vårt fädernesland går mot slutet. Nya Islam kalifatet tar över.
  De Svenskar som inte vill leva under Islamska lagarna bör snarast möjligt flytta från landet som våra valda politiker TOTALT FÖRSTÖRT.
  Ps. Nya Libanon växer fram i snabb takt.

  38
  • 5 år gammal, fortfarande ”Nya moderaterna”. Glöm aldrig! Moskébyggen med extremistprägel och oljepengar är lika mycket moderaternas ansvar som sossarnas.

   13
 8. Nu för tiden tycks media gammel-media acceptera att judehatet sprider sig som en löpeld de bry sig helt enkelt t inte. Tillbaka till 30-talet och kristallnatten.

  44
 9. Det kan knappast vara en orimlig tanke att klassa organisationer och religiösa samfund för terrorister om de i sina skrifter uppmanar till mord på meningsmotståndare.

  57
 10. Notera hur man använder oskyldiga namn och uttryck för att moskébyggena skall gå under radarn typ “Bullerbyn” och “Vi mår bra”.
  Eländigast är alla dessa kommunpolitiker som tillåter och upplåter mark. Allt i det “godas” tecken! Folk protesterar men det skiter kommunfolket i! Djävligt upprörande!
  Vi blir verkligen “knollade i röven”!

  69
  1

Kommentera