Tre av fyra palestinier stöder Hamas massaker

GAZA. Nittioåtta procent av de tillfrågade sa att den muslimska terrorgruppen Hamas slakt av 1200 Israeler den 7 oktober fick dem att känna sig “stoltare över sin identitet som palestinier”, rapporterar JSN.org.

Sörjande deltar i begravningen av fem medlemmar av familjen Kotz, mördade av terrorister den 7 oktober i Kfar Aza, den 17 oktober 2023. Foto av Flash90.

Något mer än tre av fyra palestinier har en positiv syn på Hamas i kölvattnet av terrorattackerna i Israel den 7 oktober, enligt en undersökning från forskningsföretaget Arab World for Research and Development (AWRAD).

Det Ramallah-baserade institutet tillfrågade 668 palestinska vuxna i södra Gazaremsan, Judéen och Samaria mellan 31 oktober och 7 november. (Felmarginalen är plus eller minus 4 procentenheter, sa AWRAD.)

Den palestinska undersökningen – den första i sitt slag sedan attackerna den 7 oktober – fann att 48,2% av de tillfrågade karakteriserar Hamas roll som “mycket positiv”, medan 27,8% ser Hamas som “något positiv”. Nästan 80 % anser att Hamas Al-Qassam-brigaders “militära” gren har en positiv roll.

Al-Qassam-brigaderna dödade mer än 1 200 människor, mestadels civila, och skadade tusentals i attacken den 7 oktober mot södra Israel. Dessutom tog terrorister omkring 240 personer som gisslan.

På frågan om de stödde eller motsatte sig Hamas agerande den 7 oktober, sa 59,3% av de tillfrågade palestinierna att de “extremt” stödde attackerna och 15,7% sa att de “till viss del” stödde den mordiska orgien.

Endast 12,7 % uttryckte ogillande och 10,9 % sa att de varken stödde eller motsatte sig attacken.

Nästan alla (98%) av de tillfrågade sa att slakten fick dem att känna sig “stoltare över sin identitet som palestinier”, med lika stor andel som sa att de “aldrig skulle glömma och aldrig förlåta” den judiska staten för dess pågående militära operation mot Hamas.

Tre fjärdedelar sa att de förväntar sig att kriget mellan Israel och Hamas kommer att sluta med en palestinsk seger.

Som svar på frågan “Vad skulle du vilja ha som föredragen regering efter att kriget är avslutat i Gazaremsan”, sa 72% att de föredrar en “nationell enhetsregering” som inkluderar Hamas och den palestinska myndighetens chef Mahmoud Abbas Fatah-fraktion. Ungefär 8,5 % sa att de föredrar en regering som kontrolleras av den palestinska myndigheten.

Dessutom har mer än 98 % av palestinierna som tillfrågats av AWRAD negativa åsikter om USA.

Den 8 november sa USA:s utrikesminister Antony Blinken att Gaza måste överlämnas till PA efter fientligheterna. Lösningen “måste inkludera palestinskt ledd styre och Gaza förenat med Västbanken under den palestinska myndigheten”, sade Blinken.

Under ett besök i Tel Aviv den 18 oktober höll USA:s president Joe Biden ett tal där han hävdade att “Hamas inte representerar det palestinska folket.”

AWRAD sa att “undersökningens urval inkluderar alla socioekonomiska grupper, vilket säkerställer lika representation av vuxna män och kvinnor, och är proportionellt fördelat över Västbanken och Gaza.”

Miss Iraq Sarah Idan

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Tre av fyra palestinier stöder Hamas massaker

 1. Det måste va nåt fel på undersökningen! Den kan inte stämma. 3 av 4 låter ju helt orimligt.

  Många har troligtvis inte förstått frågan.

 2. Tycker undersökningen visar hur få s k toleranta och moderata muslimer det egentligen finns.
  De allra flesta vill sprida islam överallt på jorden och utplåna judarna.
  Vi andra s k otrogna, står nog inte mycket högre i kurs.
  Så fort antalet muslimer blir i majoritet i västvärlden, kommer vi se stora snabba förändringar, till det sämre.
  Våra demokratiska rättigheter och frihet, får ett snabbt slut och alla påtvingas islams regelverk.
  Varför vägrar folk att inse utvecklingen?
  Islams mål är mycket tydliga och inget de ens försöker dölja.

 3. Inte ens den övriga muslimska världen vill ta emot palestinier för att de försöker ta makten vart de än välkomnas. Plus att de aldrig blir självförsörjande eftersom de inte skapar något.

  13
  • Jönsen, undersökningen har betydligt större värde än din kommentar.

   Undersökningen visar att några araber gillar Hamas. Din kommentar visar att du som ofta kommentar utan att tänka.

   33
   2

Kommentera