Shahram slapp resa till Irak, släpptes lös i stället

ÅTERVANDRING. När Shahram fick veta att han skulle utvisas mådde han så dåligt att han skar sig själv. Trots det gjordes bedömningen att han skulle flygas till Irak. Men i sista stund släpptes Shahram av planet. Nästan 30 andra har tvångsutvisats till landet de senaste dagarna, rapporterar tidningen ETC bakom betalvägg.

Shahram var rädd för sitt liv. Han har inte varit i Irak på åtta år. Shahram från Irak hade fått avslag på sin asylansökan i flera instanser, när han skulle utvisas så skar han sig i händerna, inte allvarligare än plåster hjälpte, men pilot vägrade flyga, så då släpptes han lös i samhället.

-Pettersson noterar att Shahram nu tänker sitta av tiden på något kafé någonstans tills han kan söka asyl igen, få avslag och överklaga osv.

Ett beslut som vunnit laga kraft är giltigt i fyra år, därefter preskriberas beslutet. När ett beslut preskriberats kan personen ansöka om asyl på nytt. Lagen borde ändras till minst tio år, helst till livstid.

De senaste dagarna har det talas om att polisen ska ta hjälpa av militären. Kanske flygvapnets Herculesbesättningar till att se lite plåster och kan sköta hemfärden.

TP 84, Herculus och Försvarsmakten hämtade folk i Kabul, då borde det gå att flyga utvisade till Afghanistan, Irak, Somalia, Syrien med flera platser.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Shahram slapp resa till Irak, släpptes lös i stället

 1. Tänk så många som skulle få plats i en Herkules istället för att chartra plan för dessa hemtransporter….

  11
  1
 2. Angående utvisningar.
  Ytterligare ett exempel på att Public Service, med journalister bedriver sin egen agenda,
  – från nyhetsprogrammet Ekot:
  ”Fler irakiska medborgare kan komma att tvångsutvisas från Sverige.
  Igår utvisades 26 personer mot sin vilja. Vi har pratat med en av dem, som vi kallar Ismail. ”Vi är i helvetet mitt i Bagdad”, berättar Ismail, som nu vill ta sig tillbaka till sin flickvän i Sverige.”

  Birgitta Sparf i DGS kommenterar (kort ur inlägget):
  ”Märkbar upprördhet bland statsradions nyhetsjournalister. Fokus för Ekots journalister är att man inte tar hänsyn till migranternas egen vilja. De vill inte utvisas, alltså är dessa utvisningar upprörande. Men journalisterna borde veta bättre, istället för att rapportera om ”utvisningar” talar de om ”tvångsutvisningar” och ”massutvisningar”, för att påskina att det som nu sker är någon form av övergrepp.”

  ”Regeringen har en lång väg att gå för att bringa ordning i den kaotiska migrationsröra vi befinner oss i idag, det måste vara våra svenska myndigheter som avgör vilka som ska få stanna här eller inte, inte de asylsökande själva.”
  https://detgodasamhallet.com/2023/09/29/birgitta-sparf-vem-ska-styra-svensk-migrationspolitik/#more-78779

  21
  1

Kommentera