Byt ut hela polisledningen

INVANDRARVÅLDET. Polisens omorganisation 2015 skulle bli lösningen på misslyckandena med kvarterpolisreformen och närpolisreformen. Syftet med dessa omorganisationer var att nå ut med den lokala polisverksamheten, Polisen skulle komma närmare medborgarna. I verkligheten blev det tvärtom, fungerade polisverksamhet skrotades och det blev en omfattande centralisering, med allt fler poliser bakom skrivbord och på värdegrundsutbildningar istället för i yttre tjänst.

Den tidigare Alliansregeringen tog beslut om en av de största organisationsförändringarna i modern tid genom beslutet att ombilda polisen till en sammanhållen myndighet, tanken var god men redan två år innan 2015 började man med att skrota fungerande specialiserad polisverksamhet och det uppstod ett vakum där både lokal , utländsk och grov brottslighet flyttade fram sina positioner. Samtidigt ökade domstolarna in absurdum kraven på bevisning vilket ledde till att bevisning i gängkrig underkändes. Lokal polis dränerades på polis som skulle användas till en militariserad kamp och till uppbyggnad av byråkrati och NOA.

-Pettersson tycker det är dags att börja om. Regeringen är utbytt, det är dags att byta polisledning också. Nuvarande rikspolischef Anders Thornberg har varit chef sedan 15 februari 2018 (innan dess chef för säkerhetspolisen i sex år) han har haft tid att göra något bra men har misslyckats totalt.

Jimmie Åkesson i går kväll och 1996.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Byt ut hela polisledningen

 1. OK, det finns säkert skäl att se över och kanske rent utav byta ut Polisledningen men det jävligaste är att vi har lagar som bakbinder polis och åklagare vad gäller möjligheten att komma åt de unga brottslingarna.
  Därför rekommenderar jag alla att läsa GP.S Debattsida idag 29 sept. där ett inlägg finns av Åklagare Thomas Ahlstrand under rubriken;
  “Unga kan begå grova brott utan risk för att låsas in”

  Till grund för debattörens resonemang ligger tydligen en lagändring som genomfördes 2021, alltså under dåvarande sosseregering.
  Därför ekar det falskt när Arga nu har som mantra att det gäller “att ta tag i dom unga tidigt”.
  Hon tycks ha otur när hon tänker!

  16
  1
 2. 1965 förstatligades polisen och landsfiskalerna som bland annat fungerade som åklagare, polismästare och utmätningsman försvann. Kommunalisera åter polisen såtillvida att varje kommun ges en landsfiskal med polis- och polischefsutbildning och sluta för jösse namn med jämlikhetsfascismen. Återgå till Oxenstierna och låt lämpligaste person leda polisverksamheten oavsett vilka underkläder de föredrar. Skala samtidigt av syltryggarna i forna RPS makt som resulterat i ett polisreglemente som uppmanar buset till uppförande som riskerar liv och lem för allmänheten.

  10
 3. Gör om medborgarlagen så medborgarskap kan dras in i fler fall, skaffa avtal och transitcenter i tredje land. Skicka alla utvånare dit samt alla kultuberikare som ska utvisas efter avtjänade straff. All asylhantering ska också ske i tredje land.

  19
  1
 4. Tror inte att dom resurser som behövs nu finns inom vårt lands gränser. Naiviteten är alldeles för stor och den som vill angripa problemet har inte bara dom kriminella att bekämpa utan även en vänstersörja som motsätter sej allt som en ordningsmakt står för.

  29
  1
 5. Hög tid, mycket hög tid att granska HUR Polisens omorganisation gick till. En liten klick S-märkta Uppsalautbildade jurister och statsvetare, drev omorganisationen. En var bl a Nils Öberg som anlitade ett litet konsultbolag, Enhance (förmodligen en kompis) för att ta fram den nya organisationen. Detta utan en upphandling enligt LOU.

  Genomförandet lades i händerna på HR och resultatet blev en HR-styrd organisation helt fokuserad på styrningen av myndigheten. De började med att rita rutor och byråkratisera polisen. Helt naturligt, då de saknade kunskap om myndighetsuppdraget och polisiär verksamhet. De lastade in centrala funktioner för karriärdrivna akademiker som älskade höra sig egen röst på möten som avhandlade strategier och modeller.

  Nivåerna som arbetade på gatunivån lämnades vind för våg men fick ta hela ansvaret. Självfallet behöll de högre nivåerna alla befogenheter i o m att det saknades en hierarkisk koppling ner till de operativt arbetande nivåerna. “slicka uppåt, sparka nedåt”-kulturen var ett faktum.
  HR blev polisen i Polisen och stämningen toxisk.
  Nils Öberg är nu GD Försäkringskassan.

  Situationen är likartad inom ett stort antal myndigheter. Myndighetsstyrning (interna regel- och policystrukturer) har blivit överordnad myndighetens leverans av kärnuppdraget.

  23
  1
 6. Och en ny ledning ska ha tydliga mål som ska vara nådda om 2 år, om inte sparka och tillsätt ny ledning. Men målen ska givetvis också vara realistiska

  22

Kommentera