Är Putin beroende av Rysslands muslimer?

UTRIKES. Efter färska rykten om hans sjukdom och snara död dök Tjetjeniens president Ramzan Kaydrov, 46, på torsdagen upp i en video där han träffar Vladimir Putin i Kreml. Den tjetjenska ledaren Ramzan Kadyrov har territoriella anspråk på Ukraina bortom de ockuperade områdena i Ukraina i vad han karakteriserade som Rysslands “jihad” mot pro-västra Ukraina.

“Vårt territorium är inte Zaporizhzhia, inte Cherson. Vårt territorium är Odesa, Kiyv, Charkiv. Varje region och Ukraina som helhet är vårt ryska territorium”, sa Kadyrov i ett videomeddelande på meddelandeappen Telegram under 2022.

Vladimer Putin och Ramzan Kadyrov

Efteråt skrev Kadyrov på Telegram att Putin uttryckt sig positivt till idén att bygga en moské utanför Moskva. Det var dock inget som visades i den ryska statstelevisionens inslag om mötet eller togs med Kremls utskrift av vad som sades, skriver den oberoende exilryska tidningen Meduza.

***

ISLAM. Det finns moskéer i Moskva men de är få och räcker inte till åt alla muslimer, dem som Vladimar Putin kallar mina muslimska vänner. Det förekommer regelbundet religiösa motsättningar i Rysslan och Putin är livrädd för oroligheter i södra Ryssland och på andra håll bland landets kanske 20 miljoner muslimer, så det är inte omöjligt att han lovat en ny moské i Moskva även om han då retar upp den ordoxa kristna kyrkan.

***

Nedan en gammal historia från 2008, kanske äldre, som finns i flera varianter, bland annat där Ryssland är utbytt mot Finland.

Saudier vill bygga moské i Moskva – inga problem säger ryssarna, men…

I Sverige sponsrar Saudiarabien, Qatar med flera moskéer och muslimska friskolor och den svenska regeringen verkar nöjd med detta förfarande och tror väl att saudiernas företrädare i Sverige lär ut jämlikhet och demokrati, när moskéerna i verkligheten är stridsledningscentraler.

Bra av Ryssland – När saudierna ville bygga en stor moské i Moskva svarade ryska ortodoxa organisationer med att be om tillstånd att bygga en ortodox kyrka i Saudiarabien. Även flera västerländska kristna kyrkor har bett om och föreslagit ömsesidighet med Saudiarabien men blivit nekade.

Saudiarabien och andra islamska länder samt många muslimer predikar religiös tolerans runt om i världen men tolererar inte några andra religioner hemma.

-Pettersson tycker kung Salman och andra saudiska ledare är en hycklare och ryssarna sa det åt honom på ett fint sätt medan svenska politiker och journalister tror på skiten saudierna predikar…till saken hör att det redan finns moskéer i Moskva, många i Sverige, mängder i väst men ingen kyrka i Saudiarabien så det är dags att vänta på den tolerans muslimerna predikar om.

På Svenska ambassaden i Saudiarbiens hemsida kan man bland annat läsa följande:

Saudiarabien accepterar inte dubbelt medborgarskap och erkänner enbart den nationalitet på vilken inresa till landet har skett. Detta lämnar litet utrymme för ambassaden att vid behov bistå svenskar som har dubbelt medborgarskap och som i landet är registrerade under annan nationalitet än den svenska.

Utländsk arbetstagare måste ha en lokal sponsor för att få uppehålls- och arbetstillstånd. Sponsorn (normalt arbetsgivaren) ombesörjer uppehålls/arbetstillstånd (så kallat iqama) för arbetstagaren och familjemedlemmar. Utlänningar som bor i Saudiarabien måste alltid bära med sig uppehållstillståndet (iqama-kortet) såsom ID-handling.

Saudiarabien kräver att passet är giltigt i minst sex månader vid inresan.

Saudiarabien upprätthåller strikt införselförbud vad gäller ett antal produkter, däribland all form av alkohol, griskött, tidningar som anses ha olämpligt innehåll och icke-islamiska religiösa symboler.

Införsel av förbjudna produkter kan leda till mycket hårda straff.

LÄS: Införsel av icke-islamiska religiösa symboler är förbjudet och kan leda till mycket hårda straff. Jag antar att det även gäller en privat bibel. Införde vi dessa regler förislam och muslimer så slipper vi problemet med brända koraner.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Är Putin beroende av Rysslands muslimer?

 1. Beträffande Petterssons kommentar: ”Saudiarabien och andra islamska länder samt många muslimer predikar religiös tolerans runt om i världen men tolererar inte några andra religioner hemma.”

  Saudiarabien har även kontrollerat och godkänt en bok med titeln ”Den sanna religionen”, och som utgivits av Islamiskt forskningscenter i Göteborg. I den kan man på sidan 79 läsa följande: ”Avfall från islam är en allvarlig synd som bestraffas med döden.”

  Muslimer i Väst åtnjuter alla friheter, medans kristna i muslimska länder inte tillåts åtnjuta samma frihet. Muslimer i Väst bygger moskéer, skolor och utbildningscentra och har tillträde till media utan restriktion. De gör offentligt reklam för sina aktiviteter och har tillåtelse att fritt dela ut sitt islamiska material, medans kristna i vilket som helst muslimsk land inte har tillåtelse att göra likadant. Kristna i Väst får gå över till vilken annan religion de önskar och göra det utan förföljelse, medan muslimer som vill konvertera till en annan religion, betraktas som avfällingar och måste dödas om de framhärdar.

  • Reagerar lite på det här med “kristna i muslimimska länder”. Visst, så är det tyvärr, men vi får ju inte glömma att dessa kristna är kristna i egentligen kristna länder som har blivit ockuperade!

 2. En anna konflikt i regionen:
  Muslimska turklandet Azerbajdzjan har invaderat Ngorno-Karabach och jagar ut de kristna armenierna. Men de är inte nöjda ännu:

  ”I måndags tog Aliyev emot Turkiets president Recep Tayyip Erdogan i den azerbajdzjanska exklaven Nachitjevan.
  – Där träffades Aliyev och Erdogan och firade framgången. Det var ett budskap om att ”här är de nya härskarna i södra Kaukasus”, säger Johan Engvall.
  Under mötet återupprepade Aliyev även sitt påstående om ett ”västra Azerbajdzjan” – något oroväckande enligt alla experter som TT har pratat med:
  – Det är ett politiskt begrepp och det handlar helt enkelt om Armenien. Det finns en stor rädsla i Armenien om att det inte ska sluta här, säger Johan Engvall.
  Azerbajdzjan hävdar att delar av Armenien historiskt tillhör dem, förklarar Kirill Shamiev.”
  https://www.svd.se/a/4oemOe/nagorno-karabach-toms-pa-armenier-flyr-for-livet

  Farligt att vara granne till muslimska diktaturer. Vem kommer hjälpa Armenien?

  13

Kommentera