Ryssland har förstört 3000 ton ukrainsk ammunition

UKRAINA. Ett stort ammunitionslager har förstörts i ett högprecisionsanfall av ryska styrkor i Cherson-region i Ukraina, uppger ryska försvarsministeriet enligt Russian Today.

Samhället Kyselivka några mil väster om Cherson

Depån ska ha träffats av en kryssningsmissil under måndagen och över 3.000 ton ammunition ska då gått upp i rök. Totalt ska tolv hangarer träffats i attacken.

3000 ton motsvarar 3.000.000 kilo, en 155 mm granat av typen Excalibur från Bofors väger 37 kg. Ammuntionen motsvarar 80.000 granater, vilket mostvarar tre månaders förbrukning, en ansenlig mängd. Dock vet jag inte vad som fanns i ammunitionsförrådet eller om det smällt, det verkar konstigt att så mycket förvarades på ett ställe.

-Pettersson vet inte om detta stämmer men någon gång ska väl ryssarna lyckas träffa ett militärt mål till skillnad från de bostäder, skolor, sjukhus, spannmålslager och kraftstationer de brukar beskjuta…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Ryssland har förstört 3000 ton ukrainsk ammunition

 1. Det lär ha gått åt ett antal människor där och inverkan på miljön lår bli omfattande. Kanske rent av med utarmat uran som Operation Ökenstorm lämnade efter sig både till skada både för Irak och amerikanska soldater.

  10
  23
 2. Om det nu trots allt var riktig ammunition…? Kanske fick de en varning i förväg och bytte ut allt? Eller så var det fake redan från början? Nu får utredningen jobba i lugn och ro så vi får se vad de ukrainska myndigheterna kommer fram till. 🤭

  33
  12
  • Håkan, när väst varnade för Rysslands invasion påstod Vladimir Putin att de var hysteriska och sa att Ryssland hade ingen avsikt att invadera.

   25
   4
 3. Jag är Anti-kommunist och gammal Svensk, jag gillar icke Rysk Imperialism, men jag anser att kriget emot Ukraina, det ursprungliga Kiev-Rus, var framprovocerat av USA, för att stressa Ryssland, och på detta sätt försvaga en stormakt för USA’s egna syften.

  36
  63
  • Bo. På vilket sätt skulle Ryssarna ha blivit så provocerade att de vill utrota sitt grannland?

   Jag tror att Putin ogillar gamla lydstater som vill gå sin egen väg. Gör de inte som Putin säger så tillsätter han en marionett (som i Belarus). Misslyckas det (som i Ukraina) så bombar han dem sönder och samman. Känns det igen sen tidigare…? Sen hittar han på något som motiverar handlingarna… proxykrig… biologiska lab… underjordisk avel av barn för trafficking… nazister… Det finns idioter som tror på sånt! Hälften av befolkningen har ju en IQ under genomsnittet.

   45
   22
 4. Vi får väl säga som trollen brukar säga vid alla hundratals ryska nederlag; vi vet inte vad som hänt. Nu får vi avvakta de Ukrainska myndighheternas utredning… bla… bla …bla…🤣🤣🤣

  Det var väl lite mindre än en dags förbrukning som försvann. Ingen större grej vad jag förstår.

  (Stor för ryssar och troll möjligtvis, de brukar ju bara kunna träffa bostadsområden, men som sagt, ibland kan de ha tur.)

  48
  22
  • Polkagris
   Var det ett utdrag ur en navelskådares dagbok.
   Det är ju som bekant en väldigt stor skillnad mellan det semantiska minnet och det episodiska.
   😁

   21
   43
   • Jag föredrar objektiva fakta och håller mig till dem så får du kalla dina subjektiva villfarelser för vad du vill. Att du aldrig har kunnat leverera fakta i en enda fråga och sällan ens förstår frågeställningar, som tex fastighetsvärdering, beror sannolikt på att ditt episodiska minne förvrider dina semantiska minnen till en sörja som har noll och ingen betydelse för omvärlden. Demens? 🥱

    37
    20
 5. Hade det vart omvänt hade du nog inte uttryckt dig så här.
  Och frågan är nog vem som är psykopat här på bloggen ??
  Hur många oskyldiga har inte Putin psykopaten mördat i Ukraina ??
  Och nu snackar vi inte soldater bara utan kvinnor och barn som mördas och våldtas.
  Du bakom ” Bevara Sverige svenskt ” sök vård du uttalar dig grovt psykopatiskt.
  Du har säkert rätt i andra åsikter av ditt användarnamn att döma men i detta fall är du ute och cyklar med vansinniga påståenden.
  Att kalla människor som avskyr Putin psykopater skvallrar om bakomliggande psykisk sjukdom av allvarligare arten.

  61
  20
 6. Även en blind höna kan finna ett korn. Grattis! (Om det nu faktiskt inte var fakelådor med lite billigt sprängämne för effektens skull… 😙)

  Snart försvinner svarta havsflottan och bron, tro mig…😁

  73
  33

Kommentera