Välgörenhet är som ”magneter” för migration

ILLEGAL INVANDRING. Italiens regering kritiserar välgörenhetsorganisationer på Medelhavet och säger att deras arbete leder till ökad migration till Europa, rapporterar Reuters. – De kan inte fortsätta agera som magneter för oreglerad migration, säger landets utrikesminister Antonio Tajani.

Ocean Viking plockar upp illegal migranter, nära Libyens kust

Uttalandet kommer i samband med ett möte mellan Tajani och hans tyska motpart Annalena Baerbock, som svarade med att dra en lans för organisationerna. – De jobbar för att motverka dödsfall på Medelhavet eftersom att den gemensamma europeiska sjöräddningen Mare Nostrum inte finns längre, säger hon.

Mare Nostrum var en organisation som Italien drev med syftet att rädda migranter. Organisationen räddade över 100 000 liv på Medelhavet innan den lades ner 2014.

-Pettersson har noterat att Tyskland med flera länder betalar bistånd till de privata organisationer som bedriver illegal färjeverksamhet från Nordafrika till EU, främst Italien. Dessa människosmugglare lockar ut folk på havet och är en anledning till att så många drunknar. Kör tillbaka alla till närmaste säkra hamn i Nordafrika så är det snart slut på invasionen.

Här ser ni var Läkare utan gränser och andra plockar upp migranterna.
Knappt 3 % av dem som kommer över Medelhavet är flyktingar enligt FN. Resten är ekonomiska migranter.
Australien stoppade alla båtmigranter 2013 och sedan dess drunknar inga människor på havet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Välgörenhet är som ”magneter” för migration

 1. En ganska vattentät win win åtgärd av Australien. Bara att anpassa för respektive Europeiska länder, kopiera och praktisera. Minimala risker för missuppfattningar dessutom.

  40
 2. Om Sveriges storhetsvansinne, att vi har ansvar för hela världens väl och ve, skriver krönikören Birgitta Sparf.

  Några citat ur Birgitta Sparfs längre inlägg:
  ”I början av 1970-talet låg Sverige på fjärde plats, som ett av jordens rikaste länder. Två delprojekt dominerade; att göra Sverige mångkulturellt, samt att rädda världen. Socialdemokraterna ansåg sig då vara färdiga med Folkhemsbygget och inledde entusiastiskt ett målinriktat arbete med att försvaga, underminera och rasera detsamma. Att göra Sverige mångkulturellt har man lyckats med, med råge. Det har gått mindre bra att rädda världen.”

  ”Inte nog med att vi ska vara ledande i att rädda det globala klimatet, med våra två promille av världens samlande koldioxidutsläpp. Vi ska även försörja de 1,3 miljoner i Sverige som inte vill, kan, har lust eller har medicinska hinder för att försörja sig själva. Samtidigt som vi ska fortsätta rädda resten av världens alla folk från allt ont som kan tänkas drabba dem.
  Det svenska patologiska storhetsvansinnet måste få ett slut. Vi är ingen ekonomiskt stormakt längre. Vi är inte ens en humanitär stormakt. Det är hög tid att våra politiker börjar sätta sitt eget land och sin egen befolknings intressen främst, ingenting annat.”
  https://detgodasamhallet.com/2023/07/18/birgitta-sparf-sverige-ar-inte-langre-en-stormakt/

  54
 3. Om de nyttiga idioterna slutar att assistera människo-smugglarna kommer givetvis dessa livsfarliga resor att upphöra.
  På samma vis kommer invasionen av bankomat-flyktingar också att avta om man slutar att gödsla bidrag över dem.
  I övrigt ; Bomma igen gränserna – På riktigt !!!

  50

Kommentera