Klanerna : den systemhotande brottsligheten

BROTTSLIGHET & INVANDRING. På tjugo år har Sverige gått från botten till toppen på EU:s lista över dödligt våld. På tio år har antalet skjutningar i landet tredubblats. Men våldet är bara toppen på ett isberg, under ytan tränger den organiserade brottsligheten allt längre in i själva samhällskroppen.

Boken är berättelsen om det som händer bakom rubrikerna. Om bankinfiltration och korruption, om bedrägerier och utpressning. Och om en organisationsform som visat sig vara extremt livskraftig i den kriminella miljön: KLANEN.

Klanerna ger en skrämmande bakgrund till de utmaningar samhället nu möter, och ställer oss alla inför frågan: Kan den systemhotande brottsligheten växa sig stark nog för att göra anspråk på själva systemet?

»Texterna i ‘Klanerna’ ligger långt ifrån en filmatisering eller en Netflixserie. Det är skönt. Bokens styrka är i stället att den vänder blicken mot strukturerna.« skriver Emil Arvidsson, Svenska Dagbladet

»De undersöker den brottslighet som drivs som effektiva företag, med närvaro på alla nivåer … Allt hänger ihop och i en omfattning som är svindlande. Det är fruktansvärd läsning.« Åsa Linderborg, Aftonbladet

Författarna är: Jan Persson är säkerhetsexpert och har länge arbetat som säkerhetschef inom näringslivet. Han har en bakgrund som polis och har jobbat nära ett decennium för Säpo.
Johannes Wahlström är granskande journalist, statsvetare och antropolog. Han har bland annat tilldelats Stora journalistpriset och Guldspaden för sitt arbete.

-Pettersson undrar om samhället är moget för att ta hand om klanerna, jag tvivlar, många anser fortfarande att det är rasistiskt att tala sanning. Bland de första klanerna etablerade sig i Södertälje och ställer till ett elände med sin systemhotande brottslighet med narkotikaförsäljning, beskyddar- och spelverksamhet, välfärdsbedrägerier, vapensmuggling, stölder och rån samt infiltration av myndigheter inklusive rättsväsende. Vi har Ali Khan i Göteborg och många fler.

Följ fucking order om Södertäljemaffian av Ann Törnkvist

De hånskrattar åt oss, publicerades på bloggen 12 augusti 2010 och det har blivit värre sedan dess, mycket värre.

”Om du kommer från Mellanöstern ser du med förundran på skandinavisk samhällssyn. Du kommer från ett ställe som kännetecknas av blodiga strider mellan en lång rad grupper. Så din utgångspunkt är självbevarelsedriften. Den utgångspunkten tar du med till Skandinavien. Landet som du kommer till ser ut att ligga öppet med en massa fördelar som väntar på att bli utnyttjade. Så uppstår bidragsutnyttjandet, föraktet för det nya landet och synsättet ”det ju bara är svenskarna man lurar”.

Ovanstående rader har skrivits av Thomas Gür, invandrare från Turkiet och journalist.

Våra politiker och många journalister verkar inte se att många av dem som har kommit till vårt land varken respekterar vår demokrati eller bryr sig om våra lagar och värderingar? Svenska politiker vill inte inse det, men många av dem som har släppts in i landet hånskrattar åt svensk humanitet som erbjuder sådana utmärkta möjligheter till exploatering.

De älskar svenskarnas pengar men de gillar inte oss eller våra värderingar och det kommer att bli dyrt, fruktansvärt dyrt för oss och för Sverige. Tyvärr kommer det inte att drabba den styrande eliten för de bor i de mest segregerade områdena, långt, långt från problemen och bränderna i förorterna.

Sverige är det land i Norden där det ställs allra lägst krav för att få medborgarskap. Det krävs en boendetid på bara 5 år. I Norge är kravet 7 år och i Danmark 9 år. I Sverige går det utmärkt att ha dubbla medborgarskap och därmed dubbla lojaliteter – eller snarare behålla lojaliteten med det gamla hemlandet men utnyttja de svenska förmånerna. Dubbla medborgarskap säger både Norge och Danmark nej till. Ett trohetslöfte mot det land man har sökt sig till är obligatoriskt i Norge och Danmark men inte i Sverige. Norge och Danmark kräver språkkunskaper och samhällskunskap. Danmark ställer dessutom krav på egenförsörjning. Inget av dessa krav ställs i Sverige.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Klanerna : den systemhotande brottsligheten

 1. Kung Gustaf tog hand om klanerna på 1500-talet. Vi kan antingen göra samma sak igen eller skicka hem alla kulturberikare. Detta genom att ändra medborgarlagen genom att göra det möjligt att annullera svenska medborgarskap för personer som har flera medborgarskap och de som ljugit vid handläggning av migrationsärenden.

 2. Det snackas så mycket om klaner och kriminella gäng .
  Men problemet är Socialdemokratiska politiker .
  Se Botkyrka , Malmö , Göteborg , Kalmar mfl , mfl.

  11
 3. Tack Pettersson👍! Köpte boken på ICA Maxi, kategori ”Fakta”, pris 210 kronor. Borde finnas hos bl.a. alla myndigheter,banker etc etc.

  12
 4. Hörde sossen Bodström på radion han jämförde invandrare som kom på 50-70 talet med senare års invandrare. Går ju inte att jämföra på samma dag, Gårdagens invandrare var tacksamma inte mer kriminella än svensson. Inga negrer araber muslimer och annat trash.
  Mest från Europa och en del från Syd Amerika kristna i regel.

  30
 5. Pettersson skrev mycket och tillade…”Inget av dessa krav ställs i Sverige.”

  Jag säjer att herr Pettersson är en enögd globalist hycklare som tycker att…
  – EU bör utvidgas (vilket oundvikligen leder till mer klaninvandring till Sverige och till att mer makt och pengar flyttas bort från Sverige),
  – hatar Trump (som försvarar USAs och alla andra national staternas rätt att vägra invandring från “shithole”(muslim) länder och som ville bygga mur mot Meksiko
  – västländerna har lyckats “hjälpa” Ukraina på sistone.

  Nej, herr Pettersson, det enda och bästa sättet för varje land är att nästan endast ha hela sitt fokus i tryggandet av det egna landets och egen befolkningens välmående, trygghet och ägendom… och detta endast genom att lita på landets egna resursser. Hade Ukraina (och snart Armenia) gjord detta, hade herr Pettersson och andra globalistiska krigshetsare aldrig lyckats _mörda_ Ukraina (och snart Armenia) och dess befolkning.

  10
  15
 6. Ja, såzzarna skrev ju avtal med islamisterna, där de lovades inflytande i stat, regioner, kommuner och myndigheter, mot såzze-röster. Inte undra på att själva samhällskroppen är infiltrerad av terrorister.

  41
  1

Kommentera