Sergel Lavrov – Bagdad Bobs bror

UKRAINA. USA och andra allierade till Ukraina är i ”direkt krig” med Ryssland. Det hävdar den ryske utrikesministern Sergej Lavrov. – Vi kan kalla detta för ett hybridkrig, men det förändrar inte verkligheten, säger han enligt CNN.

Vladimir Putin och Sergej Lavrov – Bagdad Bobs bröder

Enligt den ryske utrikesministern Sergej Lavrov för USA, Storbritannien och andra allierade till Ukraina krig mot Ryssland. Länderna menas också agera fientligt genom att bland annat donera stora mängder vapen till ukrainska armén.

På en journalists fråga om när USA skulle ha blivit direkt inblandat i kriget svarade Lavrov: – Ni kan kalla det här vad ni vill, men de är i direkt krig med oss. Vi kan kalla detta för ett hybridkrig, men det förändrar inte verkligheten, sa han enligt CNN.

Detta är inte första gången som Lavrov riktat kritik mot västvärldens stöd till Ukraina. Han och andra ryska ledare har också tidigare hävdat att väst utnyttjar kriget för att markera dominans över resten av världen.

Under lördagen talade Lavrov även inför FN-länderna som samlats i New York City i USA. Bland annat kallade han förslagen om ett nytt spannmålsavtal med Ukraina för orealistiska, rapporterar Reuters.

Vi avfärdar inte förslagen. De är helt enkelt inte realistiska. De kan inte genomföras, sa den ryske ministern enligt nyhetsbyrån.

Även under talet anklagade han västvärlden för att utöva makt mot andra länder med hjälp av ”koloniala metoder”, och påstod att USA och Europa ”ser ner på” resten av världen. 

Uttalandena tros ha varit ett försök att vinna över fler utvecklingsländer på Rysslands sida, skriver Reuters. Goda diplomatiska band kan till exempel vara viktiga inför framtida FN-omröstningar och i kampen om spannmålsexporten.

-Pettersson undrar hur det står till bland de ryska ledarna?

 • Är det ett krig eller en militär specialoperation som de brukar hävda?
 • Kololonia metoder? Vilket land är det som tvångsförflyttar folk, flyttar in ryssar ockuperar mängder med andra länder helt heller delvis? Har inte Lavror hört talas om Moldavien, Georgien, Ukraina, Tjetjenien, Dagestan och ett tiotal andra länder?
 • Putin och Lavrov borde inte vara förvånade över att andra länder hjälper Ukraina enligt FN:s stagan. I början på 2022 gjorde västvärlden fullständigt klart att de vid en rysk invasion skulle stödja Ukraina på alla sätt utom med trupper. Då ljög Putin och Lavrov och sa att väst var hysteriska, Ryssland tänker inte invadera Ukraina, vi håller på med en militärövning.
 • Intressant att en rysk utrikesminister får kritisera USA och västvärlden helt öppet i västvärldens stora medier, jag har svårt att tänka mig USA:s utrikesminister stå i Moskva och kritisera det ryska kriget i Ukraina.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

24 thoughts on “Sergel Lavrov – Bagdad Bobs bror

  • Vilka personer? Berätta!

   Ingen dömer honom för att han klagade. Men kanske för bokföringsbrott, förvaring av hemliga papper (kanske hamnar på spionageskalan?) och uppvigling eller medverkan till upplopp (i princip försök till statskupp.) och mycket annat. Tung kriminalitet!

   18
   2
 1. Bjorn, för hundrade gången. Det är Putin som skapat en brandvägg genom att hota med 15 års fängelse för dem som berättar sanningen i Ryssland. Många har därför flytt till väst där de kan rapportera fritt. Du och andra rysstroll väljer dock att lita på dem som stannat kvar och tvingas ljuga för att inte åka in i fängelse.

  USA bidrog 2022 med militär hjälp till Ukraina värt ca 25 miljarder dollar. Inte 1000-2000 miljarder kronor som du skriver.

  Hela USA:s försvarsbudget ligger på ca 800 miljarder dollar. Inte biljoner som du skriver. En biljon är tusen miljarder!

  USA bidrar alltså med småpotatis, men det tycks räcka för att stoppa ryssen som åker på mer och mer däng för varje månad som går. De ryska ”supervapnen” håller på att ta slut och Ukraina kommer att få ännu kraftfullare försvar i den takt personal hinner utbildas.

  Eftersom alla siffror och grundförutsättningar i ditt resonemang är felaktiga så blir dina slutsatser också helt felaktiga.

  KOLLA FAKTA innan du fantiserar! Gör om gör rätt!

  31
  7
 2. En sak är att man vill driva en agenda eller har en “förutfattad mening” över saker.
  Fakta är att i 70 år och typ lika många krig har USA varit aktiv deltagare och inte ett enda har skett på amerikansk mark… några få har väl skett på deras sida atlanten dock.
  SMO ja världens typ största kärnvapenmakt kanske kunde gräva källarvåningar, som Sven-Ivan sade, i hela Ukraina utan att deras lager av atomvapen ens ser ut att minska..
  Det sades från början från ryskt håll att man skulle ta bort Ukrainas militär… och göra Ukraina neutralt och INTE medlem i NATO….
  vilket USA uppenbarligen de senaste decennierna jobbat för.
  USA har spenderat mest till vapen i detta krig… 1000 till 2000 miljarder kronor…
  Sveriges försvarsbudget 70?miljarder
  incl.
  “U.S. military spending/defense budget for 2021 was $800.67B, a 2.86% increase from 2020.
  U.S. military spending/defense budget for 2020 was $778.40B, a 6% increase from 2019.
  U.S. military spending/defense budget for 2019 was $734.34B, a 7.6% increase from 2018.
  U.S. military spending/defense budget for 2018 was $682.49B, a 5.53% increase from 2017.”
  dryga 10% av USA´s årliga militärbudget till denna SMO eller blir det ett krig eftersom USA lägger så mycket på detta? Och de är inte ens officiellt deltagande annat än som “stöd” dock nu verkar ivern för att spendera dollar på denna verksamhet mattas av… kanske pga att det är val där nästa år……
  incl

  Är det ett krig eller en militär specialoperation som de brukar hävda?
  SMO enligt ovan eftersom de som betalar inte deltar
  Koloniala metoder?

  Vilket land är det som tvångsförflyttar folk, flyttar in ryssar ockuperar mängder med andra länder helt heller delvis?
  Har inte Lavrov hört talas om Moldavien, Georgien, Ukraina, Tjetjenien, Dagestan och ett tiotal andra länder?
  Jaa de har även hört talas om Irak, Vietnam, Jemen, Libyen totalt 70 länder.

  Putin och Lavrov borde inte vara förvånade över att andra länder hjälper Ukraina enligt FN:s stadgan. (Hur tillämpades FN-stadgan under Irak-kriget)
  Precis och ingen borde heller förvånas över av att många länder inte tar parti för väst… underbart om alla länder som är med eller vill komma med i BRICS får klara sig själva…
  låt väst behålla den olja och gas de har, låt väst ta hand om avancerad chiptillverkning själva de har ju nästan all sådan, tillika så gott som all tillverkning av mediciner….
  de har t.o.m. modRNA genpreparat…. toppen
  dock med varierandeframgång nu säger forskare att dessa preparat borde sroppas… väst har gett 7-8 miljarder genpreparat till patienter … och N.B. de är fortfarande bara EUA och numer testar man nya sådana på 8möss…

  I början på 2022 gjorde västvärlden fullständigt klart att de vid en rysk invasion skulle stödja Ukraina på alla sätt utom med trupper.
  (Jaa behövde de ens tala om vart deras preferens låg efter M1 och M2 osv)
  Då ljög Putin och Lavrov och sa att väst var hysteriska, Ryssland tänker inte invadera Ukraina, vi håller på med en militärövning. Jaa det var ju ganska “fisigt” väst/USA har ju alltid sagt på förhand allt… Vietnam, Irak, Libyen Syrien osv
  Intressant att en rysk utrikesminister får kritisera USA och västvärlden helt öppet i västvärldens stora medier, jag har svårt att tänka mig USA:s utrikesminister stå i Moskva och kritisera det ryska kriget i Ukraina.
  Jaa vad är intressant att det kommer fram vi får ju väldigt lite info från Ryssland … inte kan det väl bero på att EU har satt brandvägg så de enda nyheterna från Ryssland är de som våra skattefinansierade kanaler levererar…..

  Heter till Pettersson för bra gräv… men analysen kunde göras kortare typ Ryssland är dumma speciellt jmf med väst/USA

  6
  47
   • Joo så puckad är jag inte så att jag inte vet det….det jag skriver, upprepar, är att EU har satt en brandvägg för oss mot Ryssland… kanske finns en lucka i den brandväggen ? Kanske t.o.m. den luckan används av våra MSM för omaket att sätta upp en brandvägg måste ha ett syfte som gagnar de som byggt den dvs EU dvs våra betters/politiker som styr oss… Det fanns en gång i tiden i Sovjet något som kallades Pravda…. väldigt mycket bias… Tass borde väl iofs vara sådant…. MEN varför tillåts inte vi vanliga ta del av https://rt.com/ direkt ? Kanske därför att det krävs för mycket för att stoppa TASS? https://en.wikipedia.org/wiki/TASS Att MSM skall sortera våra nyheter är inte tillräckligt för mig…… och igen varför brandvägg som om undertecknad inte skull kunna läsa? Bara att försöka läsa ryska är hinder nog…… tur att det finns översättning on line…. och VPN… OCH som kuriosa varken USA eller UK har detta trams med brandvägg….. man måste bort till NK och Kina för att hitta sådant… men de är ganska täta även om det påstås att VPN kan hjälpa in i Kina….. har inte hört hur “tät” kanalen till NK är….OCH återigen envar kan låta bli att surfa på RT, TASS, China Today et. al. men valet är inte fritt och de som tar sig besvär att stänga/begränsa kanaler har ett syftert med detta och det borde inte vara “att våra lyssnare/skattebetalare/våra väljare är så jäv_a dumma att de inte kan läsa som det står” Vi betalar nästan 10miljarder årligen för SR/SVT och få ens normalt begåvade anser att de är öppna rörande t.ex. invandring, brotten, nyheterna från Sandviken et. al. och de murvlar som skickade Sandvikenrapporten skall vara de som rapporter från RT via TASS… OCH men denna rant…. det förekommer en frisering av de nyheter som media ger till oss…. och att de som äger kanalerna styr flödet… ok speciellt i länder där det finns ett brett val… MEN se FB, X et. al. det blev visst lite mer öppet då X fick ny ägare….. MEN till slut hamnar hamnar våra data hos PTS, AWS, et. al. vi ör på väg mot krigets kortvåg….. tacka vet jag Grimeton…… magiskt bara för att skicka lite text…..

    7
    33
  • Håkan, märkligt, har Belarus kommit på det idag. Men sedan mars 2022 har striderna gått åt ett håll och krigsförbrytarna har förlorat hälften av vad de erövrade första månaden.

   34
   6
   • Jaha 2år och hälften kvar….. då är detta slut inom 2år då? Eller kommer BOTG att ta slut innan? Eller kommer väst som skickat 1000-2000miljarder i vapen /10-20% av USA´s militärbudget/ inte ha råd längre ? Kan vara så illa… alltså…. MEN att erövra detta på 1 månad…. tror att man inte hade säkrat så bra då…..

    5
    31
   • Björn, du får översätta. Jag förstår som vanligt inte ditt språk, vad betyder BOTG?

    År 2023 ligger USA:s militärbudget på 817 miljarder dollar, det motsvarar 9100 miljarder kronor.
    USA har gett någonstans runt 1200 miljarder i militärt och humanitärt bistånd till Ukraina, övriga världen ungefär lika mycket.

    USA och väst kommer att ha råd, däremot kan politiken ändra sig men det är en annan sak.

    En som inte har råd i längden är Putin. Rysslands utgifter för kriget börjar närma sig 6000 miljarder, (tio miljarder om dagen) sedan har Ryssland trupper i runt 15 andra länder, det är inte gratis.

    Rysslands ekonomi är ungefär 1/25 av EU och USA:s sammanlagda.

    31
    4
   • Hej Pettersson!
    Jönsson vet inte men är troende.
    Jönsson tror att ”BOTG” betyder Boots on the Ground eller soldater på marken som en Svensk kanske skulle säga. Jag tycker att vi skall värna vårt rika språk.

    Ibland undrar Jönsson hur många Ukrainare som Petterssonsblogg.se själv har talat med de senaste tjugo åren.
    Det är svårt för Jönsson att veta vad jag skall tro.

    Jag pratade i somras med en ukrainsk flykting i Skåne. Personen uppgav sig ha fått flera av sina släktingar dödade i kriget. Vederbörande var inte arg på Ryssland utan misstänker att de onda finns i USA. Kanske har Ukrainaren rätt.

    I Skåne finns polacker vars äldre släktingar inte är särskilt positiva till Ukraina. F.ö. är väl deras president inte ens Ukrainare.

    Den troende Jönsson befarar att hundar finns begravda. Jönsson känner sorg över alla offer på båda sidor men det är kanske fult att skriva här.
    Med sorg i sinnet. / J.

    3
    32
 3. Ryssarnas barnsliga och respektlösa uppförande i FN är skrämmande. Lavrov är lika trovärdig som en kastrerad flodhäst.

  42
  10
  • Får vi inte angripa andra länder och mörda dess befolkning så är ni dumma tycker Lavrov.

   38
   5
 4. ja likheter med vitenam kriget är slående . skillnaden är ju att den atakerande parten är Ryssland !!! och den part som stödjer Ukraina är USA och Europa ! ett pressis motsats förhållande mot Vietnamkriget..

  13
  5
  • undrar var kineserna kommer att landa i den konflikten??
   förresten har inte Ryssland ockuperat några kinesiska byar som man nu snabbt försöker för ryska genom att ändra namnen till ryska namn ? ser inte det ut som en affärsplan om nu rätt sida vinner denna besvärande konflikt ? får intryck av att kineserna vill ha tillbaka dit territorium !

   10
   6
  • Nej, det är i princip samma situation som Vietnam kriget.

   Det här började som ett inbördeskrig efter kuppen 2014. Väst har sedan dess stöttat régimen i Kiev, och Ryssland har stöttat dom rysk etniskt dominerade delarna i öster som motsatte dig kuppen.

   Och precis som i Vietnam, ser det ut som att väst åker på pumpen igen.

   23
   64
   • Tovartisch Johan, var det en kupp när Riksdagen sparkade statsminister Löfvén?

    Att du upprepar samma lögn som går tillbaka till 2014 gör den inte mer sann.

    32
    8

Kommentera