Armeniens vädjar till FN om trupper för att undvika etnisk rensning

UTRIKES. Armenien vädjar till FN att skicka en mission för att övervaka hur Azerbajdzjan behandlar etniska armenier i Nagorno-Karabach efter att det tidigare självstyret ser ut att ha fallit, rapporterar France24.

Nagorno-Karabach

Det internationella samfundet bör prioritera att placera ut en mission från olika FN-organ, med uppdrag att övervaka situationen kring mänskliga rättigheter och det humanitära och säkerhetsmässiga läget, säger Armeniens utrikesminister Ararat Mirzoyan till FN:s generalförsamling.

Mirzoyan påpekar att FN, efter folkmordet i Rwanda, har skapat system som ska förhindra etnisk rensning.

-Pettersson undrar vad de ryska “fredsbevarande” trupperna på plats i Nagorno-Karabach gör, hjälper de muslimerna från Azerbajdzjan med att ta vapnen från de kristna armenierna?

Jag förstår att armenierna är oroliga, de har råkat ut för massmord och etnisk rensning av muslimer förr.

Om folkmordet på armenier på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Armeniens vädjar till FN om trupper för att undvika etnisk rensning

 1. Sverige är ett av länderna som inte erkänt folkmordet på Armenier, assyrier, syrianer, kaldéer och greker 1915, som Turkarna genomförde.

  Nagorno-Karabach har varit en källa till konflikter mellan de två grannländerna i Kaukasus sedan åren fram till Sovjetunionens kollaps 1991, och mellan etniska armenier och turkiska azerier i mer än ett sekel.

  Genom att underteckna ett fyrpartiavtal i Prag skrev Armenien på papper att landet erkände Nagorno-Karabach enklaven som en del av Azerbajdzjan.
  “Sochi-avtalen från oktober 2022”.

  7
  4
 2. Muhammedaner kommer att massmörda de kristna som de alltid gör. Islam är djävulens religion och precis som socialismen ser kristendomen som sin största motståndare som ska förgöras, vilket är påbudet i koranen.

  12
  6
   • Båda är djävulens påfund. Men när djävulen insåg felet som hen begått med islam (den stagnerade) så omformade hen idén till socialismen istället och satte den i huvudet på lättpåverkade individer.
    Båda ideologierna är baserade på lögnen som fundament.

    6
    3

Kommentera