Verkligheten har kommit ifatt

FOSSILDRIVET. Från och med 2035 får inga nytillverkade lätta fordon med utsläpp av koldioxid eller luftföroreningar säljas inom EU, det var tanken men Italien och Tyskland sätter sig på tvären.

Petterssons gamla (2012) men fina och välskötta dieselbil på nationaldagen

Storbritanniens regering kommer att backa sin klimatpolitik och skjuter på det bensin- och dieselförbud som skulle börja gälla år 2030.

Volvo slutar att tillverka dieselmotorer till år 2030 och ska då vara helt elektrifierade.

-Pettersson tycker att om elbilar är så fantastiska som miljömupparna säger så behövs inget förbud av fossildrivna bilar. Problemet löser sig av sig självt, ingen kommer att köpa bensin och dieselbilar när elbilarna är så mycket bättre…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 thoughts on “Verkligheten har kommit ifatt

 1. Jag vill se en rejäl vinter när elbilarna kommer att blockera våra vägar på grund av att dom inte fungerar.

 2. Jag håller med. Den dag det i verkligheten är bättre med el-bilar så byter folk automatiskt till el-bilar naturligtvis. Mycket tyder på att vi inte har mer el 2030 än vi har idag. Förra regeringens klantskalliga nedläggning av kärnkraften i södra Sverige gjorde landet fattigare.

  25
 3. Oljeländerna lever i lyx på vår bekostnad. Egen producerad svensk el vore bäst att ha till bilen.
  Och tänk om motorcyklar med dåliga ljuddämpare gick på el.

  9
  14
 4. Bryssel håller också på att förbereda regler för körkort. Det blir ett helvete för unga och gamla. Om detta undergrävande arbete i slutna rum får vi inget veta av våra grävande “journalister”.

  22
 5. Från vanligtvis välunderrättat håll meddelas att EU-kommissionen i sin upphöjda vishet och från erfarenheten av inriktningen med en fordonstyp beslutat att det inte är klimatsmart att tillverka kläder i olika storlekar. Från och med 2028 kommer bara kläder i storlek XXS att tillåtas inom unionen. Man förbjuder vidare alla anpassningar av kläder för att förhindra att en svart marknad uppstår.

  25
  • Han måste vara sinnessjuk och rejält dessutom. ”Jorden brinner upp” och ”Jorden kokar” är uttryck som detta ”snille” slänger ur sig. Att en sådan man får leda FN är en skam både för FN och världen.

   13
 6. Skönt att några länder stoppar vansinnet!

  Man undrar ju, även om man borde vant sig, vad allt vansinne kommer ifrån.

  Som vanligt har vi skickat helt värdelösa politiker från Sverige.

  Det känns ju inte så smart att hindra all annan utveckling än elbilar. Speciellt när vi inte har tillräckligt med ström och inte resurser nog på jorden för att tillverka alla batterier.

  Nu kan utvecklingen inom bränsleceller och liknande fortsätta!

  20
  1
  • Kalasbetalaren, jag tycker inte Charlie Weimers är helt värdelös och det finns säkert fler som är vettiga i Bryssel.

   8
   4
   • Han är säkert vettig. Men varför vet jag inte vem han är?

    Varför hör man inte honom protestera och informera svenska folket om sånt här?

    Nu är det väl även något med energiklassningen av hus.

    Du har säkert rätt i att det finns duktiga, men det stora flertalet är det inte. Det känns som om alla andra länder lägger in sina veton med jämna mellanrum, men aldrig Sverige, hur dumt och skadligt förslaget än är för oss.

 7. Med en okontrollerbar ökning av antalet elbilar kommer kanske klimatdårarnas hypoteser att besannas. För jädrans vad varmt det blir med alla dessa bränder.

  21
  1
 8. Det kanske är dags att, om inte direkt förbjuda batteribilar, men kraftigt begränsa dom för miljöns skull!
  Satsa och utveckla bensin och dieselmotorerna istället för att få dom ännu bränslesnålare.
  0.15-0.20 per mil borde inte vara några större problem att uppnå -om intresse finns förstås?

  26
  2
 9. “-Pettersson tycker att om elbilar är så fantastiska som miljömupparna säger så behövs inget förbud av fossildrivna bilar. Problemet löser sig av sig självt, ingen kommer att köpa bensin och dieselbilar när elbilarna är så mycket bättre…”
  JAPP instämmer!

  24
  1
  • Björn
   “miljömuppar” det är alla möjliga människor som har elbilar av andra skäl än miljömässiga. Den enskildes ekonomi påverkar stort tror jag.

   1
   6
  • Enligt SMHI så har instrålningen från solen ökat med 10% sedan 80-talet. Det tas aldrig av klimathysterikerna. Strålningen från solen påverkar så klart hela vårt solsystem.

Kommentera