Tidöpartierna vill förbjuda kusinäktenskap

INVANDRING. Tidöpartierna vill förbjuda kusiner från att gifta sig med varandra. Det skriver de i en debattartikel i Expressen.

De skriver att förbudet kan vara en viktig del i arbetet mot hedersrelaterat våld och förtryck.

“Ett förbud mot kusinäktenskap är en del i att försvara en ordning där alla får leva sina liv, fria från förtryckande hedersnormer”, skriver de i artikeln.

Artikeln är undertecknad av Richard Jomshof (SD), ordförande i justitieutskottet, Louise Meijer (M), gruppledare för Moderaterna i justitieutskottet och de rättspolitiska talespersonerna Torsten Elofsson (KD) och Juno Blom (L).

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

24 thoughts on “Tidöpartierna vill förbjuda kusinäktenskap

 1. Titta på alla vänsterkärringar som demonstrerar mot att informera om illegala, så förstå man varför allt tar tid. Samma vänsterkärringar skulle inte tveka ett ögonblick på att anmäla svenskar. Vänstern är som ett tuggummi som har fastnat på en ylletröja.

 2. Jag är VikingR, och att kunna gifta mig med min extremt vackra kusin, det skulle vara över min värdighet och stora skam. Min f.d. var icke på något sätt släkt, till min stora lycka, men lik mig på många sätt.

  Jag får inte visa bilder på min kusins skönhet, min morbror har förbjudit mig.

 3. Det finns en stor okunskap i Sverige om kusinäktenskap, trots massinvandring från länder där det är vanligt förekommande.

  Studier visar att länder där kusinäktenskap är frekventa har lägre sannolikhet att bli fungerande demokratier och anledningen är att hög andel äktenskap inom släkten ofta präglas av kollektivism och klankultur, vilket kan bromsa en demokratisk utveckllng. Dessutom är risken för medfödda sjukdomar ungefär dubbelt så hög när kusiner får barn med varandra, jämfört med normalbefolkningen.

  I Sverige vet myndigheterna egentligen ingenting om fenomenets omfattning, Folkhälsomyndigheten har ingen information, Socialstyrelsen vet heller inget i frågan, och Statistiska centralbyrån konstaterar att det inte finns någon statistik framtagen över kusinäktenskap bland invandrade.

  I Danmark har man konstaterat att omfattningen av kusinäktenskap bland invandrare från Pakistan och Turkiet varit relativt stor, vilket man motarbetar utifrån argumentet att de ofta är arrangerade äktenskap.

  I Nederländerna har man funnit att drygt 20 procent av kvinnorna med bakgrund från Turkiet och Marocko hade släktingar som fäder till barnen.

  I Storbritannien, som länge haft en omfattande invandring från Pakistan, är andelen pakistanska kusinäktenskap 55 procent.
  Läs mer här:
  https://kvartal.se/artiklar/stor-okunskap-om-kusinaktenskap-i-sverige/

  27
 4. Skall de förbjuda det som redan är förbjudet? Står ju redan i lagen. Då får de ju förbjuda folk en gång till att köra bil utan körkort.

  23
  5
 5. Bra! Det kommer väl att funka tills sozzarna kommer tillbaka, för de tillåter ju barnäktenskap (pedofiläktenskap).

  29
 6. Det viktiga är att förbjuda kusiner att få barn. Det bör därför kollas upp med DNA-prov. Och så ingen massa kryphål av typen ”jag visste inte…”
  Men men… Ett första steg i vart fall.

  26
 7. Varför tassar de som en katt runt het gröt? Ta de rätta besluten; säg upp New York-protokollet, begränsa invandringen från Långtbortistan och börja repatriera. Sluta också att dela ut permanenta uppehållstillstånd och medborgarskap till de som sökt asyl och sluta med familjeåterföreningar i Sverige,

  Att Lasse och Anna, som är kusiner gifter sig varandra och skaffar barn är inget problem om barnen inte tänker skapa en ny familjetradition med uteslutande kusingiften i hundra generationer. Svenskar, i motsats till människor från Långtbortistan, har en arvmassa som inte rent allmänt framställer orcher på grund av ett kusingifte.

  35
 8. Förbjud gärna kusinäktenskap, detta ofog har pågått i 100 tals år vilken märks bland dessa människor på deras beteende. Förstår inte varför detta ofog får lov att pågå när
  vi har stränga regler i djurriket mot dyligt???

  38
 9. Lösa sig?

  De åker hem till sitt hemland och gifter med bidrag, åker tillbaka till bankomaten Sverige, hur stoppas detta?
  När förbjuds återvändandet till Sverige, är nog mer givande?

  37
  0
 10. Det finns ändå inget som hindrar att han åker hem på “semester” och gifter sig med sin 13 åriga kusin inför byns präst.
  Problemet att få hit henne sedan blir en sak för kusinerna på migrationsverket.

  44
 11. BRA om det nu blir något gjort efter allt prat om förändring!!
  Jag saknar handlingskraften hos TIDÖ parterna.

  2026 behövs ett alternativ som både vill, vågar och kan förändra situationen i Sverige till något bättre än dagens syltryggs samhälle.

  27
  1
 12. Och nu kommer en stor del av de som förordar kriminalitet och oreda i Sverige ha ytterligare en sak att demonstrera mot . Vänsterpartiet och Miljöpartiet försöker få folk att tro att det är en mänsklig rättighet att få stanna i Sverige trots utvisningsbeslut. Att spela godhjärtad och generös med andras pengar är bara skenheligt .

  38
 13. Ytterligare ett sätt att få orcherna att välja bort Sverige. “De små stegens” strategi.
  Nu avvaktar vi bara ramaskrin från vänster. Eller – det kanske är svårt att försvara?

  24
 14. Bra, men kommer det att fungera i praktiken? I Pakistan är drygt hälften av alla giftermål mellan kusiner, och i den pakistanska minoriteten i Storbritannien är det ännu vanligare. Mellan 5 och 10% av barn i Storbritannien med pakistanska föräldrar har genetiska defekter

  33

Kommentera