Ett nytt världsrekord i partisk och vänstervriden information

PUBLIC SERVICE. Ett nytt världsrekord i partisk och vänstervriden information till folket togs i går av den svenska skattefinansierade statstelevisionen. Agendaredaktionen slog överlägset Nordkoreas tidigare världsrekord i ensidig socialistisk propaganda med hästlängder, skriver Birgitta Sparf på Facebook.

Birgitta Sparf

Programledaren för Agenda, Anna Hedenmo, gjorde under lördagen en helt förödande intervju med Jimmie Åkesson. Alltså helt förödande för Hedenmo. Därför blev hon efter att intervjun sändes tvungen att kalla in två andra feminister från SVT/SR till Agendastudion. För att stötta och bistå henne i “analysen” av vad Åkesson “egentligen” sa under intervjun.

Detta resulterade i att inte mindre än tre vänsteraktivister stod och häcklade, hånade och dissekerade Åkesson, utan att han själv var närvarande i studion och kunde försvara sig. Faktiskt det värsta jag sett, än en gång.
Jag ser aldrig på sport, friidrott, fotboll eller dylikt. Jag nöjer mig med SVT:s nyhetssändningar och samhällsprogram. De bjuder med råge på stor spänning och underhållning. Och nya bottenrekord slås varje dag!, skriver Birgitta Sparf på Facebook.

SVT Play

Public Service budget för 2023: Till de tre public service-företagen (SR, SVT och UR) anslås för år 2023 från public service-kontot 9.087 miljarder skattekronor (varav SVT 5,350 miljarder, SR 3,265 miljarder och UR 472 miljoner kronor. Det kanske är för mycket begärt att Public Service ska följa sina egna regler för de pengarna:

 • I SVT:s sändningstillstånd slås det fast att ”Sändningsrätten skall utövas opartiskt och sakligt samt med beaktande av att en vidsträckt yttrandefrihet och informationsfrihet ska råda…” (paragraf 13)
 • Grunden för vår trovärdighet är att vi är opartiska. Vi värnar det demokratiska samhällets grundprinciper och alla människors lika värde men tar i övrigt inte ställning i olika frågor. Varje ämne ska behandlas så allsidigt som möjligt.Du kan läsa mer om vilka tankar och riktlinjer som ligger till grund för det vi publicerar i Sveriges Radios public service-handbok.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Ett nytt världsrekord i partisk och vänstervriden information

 1. Birgitta Sparf är en skärpt kvinna med vass penna! Alltid en fröjd att läsa hennes inlägg i samhällsdebatten.

 2. Många politikprogram i såväl radio som tv gör såhär numera. Efter intervjun kallas en ”opartisk” journalist in för att ”analysera” vad som egentligen sades. D.v.s. en slags tillrättalägande propaganda. Beklämmande.

  15
 3. 68-vänstern med starka band till KPMLr har styrt Public Service sedan Palme släppte in dem. Mesta rabiata är alla vänsterkärringar som jobbar där.

  28
 4. Anna Hedenmo och hennes motsvarighet med ljus kalufs är lika vänstervridna,
  dessutom verkar dom som andra vänstergökar rent av korkade, för samma enfaldiga
  frågor kommer gång på gång trots att dom redan fått svar?

  39
 5. Kan ingen åtala dem för hets mot folkgrupp. SD-väljare och SD-politiker är en grupp människor, som tror på realistiska lösningar för diverse samhällsproblem. Problem, som bl.a. tidigare regering skapat utifrån en typ av samhällsfarlig psykos. Man skulle kunna kalla SD-väljare för: “de, som såg det komma”.

  35
 6. Den tvångsskattefinansierade “skyddade verkstaden” SVT:s papegojor tillför ingenting förutom för hög skatt. Den tämligen obesvärade fosterlandsvännen Jimmie Åkesson, som har stort tålamod, fick svara på samma frågor flera gånger. SUCK!!

  31
 7. MAN UNDRAR JU VAD NOLLAN OCH ÅLEFESKARHUSTRUN SKULLE DÄR ATT GÖRA !
  Hon duger i bästa fall som nyhetsreporter vid dåligt väder !

  36
  1
 8. Kom ihåg, Sverige är ett väldigt litet land med ett Stockholmsbaserat inneklägg. Skulle vara kul om någon oberoende grävare kunde titta djupt in bland public service alla anställda och kollar på släktband, beroendeband och övriga lite väl täta kontaktytor med politiker, myndigheter och kändisar. Vad skulle man då finna?, jo en korruption och beroendekontakter som skulle kunna mätas med sydamerikansk bananrepublik.

  62
 9. En betydande andel av Sveriges journalistkår representerar inte landets befolkning åsiktsmässigt. Vi har sett det tidigare och kommer se mer av det.

  66
 10. Det är bara att konstatera att Åkesson är den skickligaste retoriken bland partiledarna. Kanske rent av skickligast i landet. Å andra sidan är de vänsterblivna, även inom journalistkåren, erbarmligt dåliga. Ja, rent av usla. Detta kan bero både på att de är lättlurade och svagbegåvade och deras interna “diskussionen” liknar mer ett maranatamöte. Det skulle inte förvåna mig om några talar i tungor. Man är helt enkelt inte van att bli emotsagda.

  71
  2
 11. Svensk statstelevision har utvecklats till en socialistisk uppfostringsanstalt.När det inte handlar om att trycka ner oliktänkande i skorna så är det klimatalarmism eller något ytligt flamsprogram som erbjuds.Det är så genomsyrat av att vi ska “lära” oss att tänka “rätt” så det är rent löjligt.Opartiskt statstelevision ? Det var det vad jag minns före år 1968…

  74
  0
 12. ”Är det en ren slump att Anna Hedenmos dotter Fanny arbetar som utrikeskorrespondent för Sveriges Radio?…. eller att SR:s Mellanösternkorrespondent Cecilia Uddéns son Edgar Mannheimer cirkulerar mellan uppdrag i SR- och SVT-husen med mellanlandningar på Dagens Nyheter?“ – skriver Julia Caesar, och tar även upp flera andra inom Public service med liknande kopplingar, “så att journalistfamiljer eller medieklaner säkrar att deras politiska åsikter lever vidare och fortsätter att kolporteras ut till svenska folket, ett sätt att garantera maktinnehav in i framtiden“:
  ”Medias familjedynastier säkrar fortsatt vänstervridning”:
  https://juliacaesar.blog/2020/08/13/medias-familjedynastier-sakrar-fortsatt-vanstervridning/

  Porträtt av en statsmediejournalist.
  ”Journalister som arbetar inom statsmedia och påminner om den kommunistiska nomenklaturan i öst innan murens fall. De har gigantiska skygglappar för att filtrera bort den dystra verkligheten i landet, de är genomkorrumperade och mycket privilegierade, men absolut övertygade om det existerande systemets förträfflighet”:
  https://nyheteridag.se/portratt-av-en-statsmediejournalist/

  69
 13. Socialistisk Veritas Television tycker inte om när någon annan säger den verkliga sanningen istället för Partiets sanning.

  104

Kommentera