14-årige Layth hittad mördad i Upplands Bro

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Den kropp som hittades i Upplands Bro i fredags har identifierats som den försvunna 14-åriga pojken Layth från “Nyköping”. Sedan tidigare sitter en 15-årig pojke häktad misstänkt för medhjälp till människorov.

Nu har åklagaren rubricerat om misstanken och han har nu begärts häktad för medhjälp till mord. Häktningsförhandlingen äger rum i dag kl. 14.15 – Det har framkommit omständigheter i ärendet som gör att misstanken nu är medhjälp till mord. Vilka omständigheter det är kan jag inte gå in på, säger senior åklagare Hanna Cardell som leder förundersökningen.

Det finns inga ytterligare frihetsberövade i ärendet. Polisen fortsätter att utreda om det finns en koppling mellan det här mordet och mordet på den 14-åring som hittades i Nynäshamnstrakten i slutet av juli. Man utreder också fortsatt om det kan finnas gängkopplingar.

Målnummer i Södertörns tingsrätt: B 11724-23.

-Pettersson säger att givetvis finns det kopplingar mellan pojkarna. Båda är invandrare, de är jämngamla, de var på rymmen från samma HVB-hem, ingen hör hemma i Nyköping utan betydligt längre bort.

TIDIGARE 2023-08-11. 15-årig syrier begärd häktad för medhjälp till människorov i Stockholms län

BROTTSLIGHET & INVANDRING. En 15-årig pojke har begärts häktad på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till människorov i Stockholms län. – Sedan en tid eftersöks en 14-årig pojke av polisen sedan han anmälts försvunnen. Han är hemmahörande i Nyköping.

Mohamed “mommo” Suleiman har hittats mördad i Nynäshamn

Jag har i dag begärt en 15-åring häktad på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till människorov, säger senior åklagare Hanna Cardell som är förundersökningsledare. En förundersökning pågår också om mord i Nynäshamn på en annan 14-åring. Ingen person är delgiven misstanke om det mordet.

Layth har hittats mördad i Upplands-Bro

I dagsläget utreder polisen om och i så fall på vilket sätt de här ärendena har koppling till varandra. Åklagaren kan inte lämna mer information om en eventuell koppling i nuläget. Häktningsförhandling kommer att ske i morgon, fredag, kl. 12 i Södertörns tingsrätt.

Målnummer i Södertörns tingsrätt: B 11724-23.

-Pettersson läser att den som begärts häktad hör hemma i Nyköping. Det stämmer inte, Malek Sammak, född 2008, och Syrisk medborgare hör hemma i Latakia, Syrien.

Låt proffsen ta hand om sina egna…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “14-årige Layth hittad mördad i Upplands Bro

  1. Jag kan icke säga att jag storgråter i floder, som måhända Svenska Batikhäxor kan tänkas göra. Tvärtom, så anser jag att han fick så han teg, och vad han förtjänade.

    22
    1

Kommentera