Lätt att vara muslim i Sverige

“Jag kan med stolthet säga att det är lättare för mig att vara muslim i Sverige än i många länder som definieras som muslimska”, skriver imamen Kashif Virk vid Islams Ahmadiyya församling i Expressen.

Virk tycker föga förvånande att all kritik och allt kränkande mot Koranen är förkastligt, men skriver samtidigt att en demokrati fungerar så att man har rätt att argumentera mot. Han menar också att man hellre ska sprida kunskap om islam än inskränka andra människors rättigheter. Som bekant är det en rättighet att både kritisera och tycka illa om islam.

Följande ord förklarar dock mycket. De illustrerar bra hur och varför väldigt många har en negativ syn på islams framfart i Sverige.

Det svenska samhället – som jag betraktar som mitt eget – har gjort enorma och välvilliga anpassningar för att jag som svensk muslim ska kunna känna mig välkommen och utöva min tro

Exakt så är det. Det svenska samhället har gett vika för muslimers krav på punkt efter punkt. Inte sällan på bekostnad av faktorer som byggt upp Sverige till vad det är…eller har varit.

Expressen

4 thoughts on “Lätt att vara muslim i Sverige

 1. – Tror f det, att det är lätt att vara muslim i Sverige 🇸🇪.
  Ingen har protesterat, förrän på ngt senare tid.
  Fårskocken bräker unisont;
  det är OK! VÄÄLKOMNA!!!
  🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑

 2. Tror fan att han gillar vara muslim i Sverige. Här finns ju bidrag av diverse slag, att mygla till sig. Detta passar en arbetsallergisk analfabet utmärkt.

  16
 3. Dessutom, om saker ställs på sin spets, vilket de plägar göra, den dagen han har att välja på frihetlighet och demokrati eller islam vet vi hur han väljer. Ett av de största misstagen, att inte se att även idag moderata muslimer inte nödvändigtvis kommer fortsätta vara det. Utvecklingen i Mellanöstern, som backat i 50 år talar ett tydligt språk. När islam som kraft tar tillräcklig plats backar allt. Det enda som verkar kunna hindra det är, få eller inga muslimer eller militärdiktatur.

  24

Kommentera