Professor jämför vikingarna med profeten Muhammed

ISLAMDEBATT. Agnes Wold är professor och överläkare så fina titlar betyder tydligen inte att man är så klok, om hon inte skämtar men jag tror knappast det.

-Pettersson säger att Djingis Khan, Vilhelm Erövraren (som hade rötter som viking) och vikingarna var nog inte världens snällaste människor, men jag skulle inte jämföra vikingarnas erövringar med Djingis Kahn.

Nåväl, när den kända Agnes Wold jämför vikingarna med Muhammed så har hon tydligen missat en viktig sak. Jag tror alla folkgrupper härjade och tog slavar vid den tiden, men det är bara Muhammeds muslimer som har kvar dessa sedvänjor.

-Pettersson undrar om inte professor och överläkare Agnes Wold vet att världen har utvecklats sedan Muhammeds, vikingarna och Djingis Khans dagar.

Agnes, vad jag vet använder inte vikingarnas ättlingar Asagudarnas tro till att mörda, härja och kasta bögar från tak eller hota folk…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

23 thoughts on “Professor jämför vikingarna med profeten Muhammed

 1. A. Wold – en busybody som älskar sin egen röst, OCH sitt EGO!
  En pingstlilja som får (och tar..) ALLDELES för mycket plats!

 2. Skillnaden är ju att nämnda våldsverkare, till skillnad från islam, inte har fortsatt ända in i nutid. Kommunismen undantaget

  14
  • Jönsson
   Vi tackar norrmännen för detta!
   Numera importeras ”kvinnorna”, till Sverige, färdigpaketerade i sopsäckar!

   12
 3. Man kan undra vilka premisser, som ligger till grund vid utnämningar av professorer. På sista tiden har flera med den titeln, uttryckt mycket märkliga påståenden.
  Förmodligen kan man likna en professor, vid en ytterst kompetent nörd, med mycket stora kunskaper inom ett begränsat område. Utanför detta område, gör de bäst i att inte yttra sig!

  13
 4. Djingis Khan är världshistoriens tredje största massmördare med cirka 40 miljoner offer. Kommunismen, till största delen Stalin och Mao, kommer in som god tvåa med cirka 125 miljoner offer. Historiens värsta massmördare är Muhammed och hans följe med ungefär en kvarts miljard offer. Dock är de flesta av dessa offer andra muslimer som tolkar koranen eljest. Undrar hur många skandinaver avhuvade fram till år 1335?

  23
  1
 5. Det är väl rätt talande att hon för att hitta ett halvrelevant skandinaviskt jämförelseobjekt till islamism måste backa tillbaka till ungefär Muhammeds tid. Och att det andra exemplet är från medeltiden och en av världshistoriens värsta massmördare är också besvärande tydligt.

  Agnes tycker jag verkar ha en nykter syn på islamism även om hon inte verkar begripa innebörden av det för egen del.

  16
 6. Agnes Wold menade under covidhysterin att man inte kan boosta immunförsvaret.
  I princip alla människor här uppe i norr lider av D vitaminbrist vintertid något som definitivt försvagar immunförsvaret.
  Till det är bl.a C vitamin och Zink oerhört viktigt samt att hålla tarmfloran i balans.
  Om Wold bara var korkad eller om hon hade stora aktieposter/eller inkomst från läkemedelsindustrin vet förstås inte jag.
  Fel hade hon hur som hellst.

  30
  1
 7. Experter är bra på det som de är bildade experter på. I övriga frågor är de samma idioter som alla andra. Wold gav oss precis ett gyllene exempel på hennes kunskaper inom historia och teologi ligger på en 12-årings nivå så hennes åsikt är därmed inte mer värd än vilken annan 12-åring som helst.

  31
  • Agnes ”inte tvätta händerna” Wold. Kankse inte den expert jag har mest förtroende för ens inom sitt eget gebit. Hon verkar uppmärksamhetstörstande. Ingen bra egenskap hos experter.

   27
 8. Varför blandades vi upp med skitigt, kriminellt slödder från södern? Tänk om liberalvänstern gjorde likadant med eskimåerna, förstörde deras kultur med spexblattar. Är gammal nog att inte bry mig fast jag vet att jag borde slåss mot väderkvarnarna, är vi tillräckligt många så faller kvarnarna som korthus. Men med medias påverkan så blir vi aldrig många nog vid samma tillfälle.

  Du som säger att demokrati är fläckfritt, tänk igen, och igen, och igen.

 9. Ingen konstig reaktion eftersom hon gick i skolan när sossarna började förstöra den. Bland annat sossarnas historierevisionism pågick för fullt då.

  30
  • Agnes Wold är född 1955 och torde med ens hårsmån missat LGR62 vilket var första attacken på skolsystemet. LGR69 var “reformen” som riktigt ställde till det.

   Hon torde börjat första klass 1962 och realskolan 1967 med god marginal till 68-vänstern. Utan att ha sett hennes CV så är det svårt att säga säkert då den nioåriga grundskolan infördes olika runt om i landet.

   Agnes Wold är förresten barnbarn till Svante Arrhenius, mannen bakom upptäckten av växthuseffekten som gör att vi kan leva i Sverige. Arrhenius var dock lite vilsen angående koldioxiden men rättades för över hundra år sedan av Knut Ångström, son till han med längdenheten, och hans assistent John Koch motbevisade Arrhenius tes om att koldioxiden bidrar till temperaturhöjningar år 1901. Arrhenius sägs vara anfader till Greta Thunberg, en uppgift som dock verkar ha “försvunnit” på senare tid. “The ingnorence runs strong in his family?”

 10. Det var en idiotisk jämförelse “Vad har Jomshof att säga om vikingarna?“…som om det skulle finnas 1,2 miljarder vikingar som lever efter Odens och Hávamáls regler. Däremot finns det 1,2 miljarder muslimer som lever efter Muhammeds och Koranens regler…..och vad det leder till både ser och läser man om dagligen, men det gör tydligen inte Agnes Wold.

  47
  • Det hade troligen räckt med en miljon vikingar eller kanske enbart 100 000 och vi hade skuppit islam i Sverige. Å andra sedan vet jag inte om asadyrkan hade varit så kul, men det hade i vart fall varit vårt eget problem att sköta.

   15
 11. Utbildad och professor säger ingenting i dagens Sverige. Däremot är bildning något fint och många blandar ihop utbildad och bildad,

  46
 12. Helt rätt Pettersson! Har hon inte varit i TV på ett tag och saknar rampljuset. Jag tröttnade på att se och höra henne under covidpandemin. Som du skriver så är inte en högre utbildning en garanti på att man inte är korkad. Vissa människor har sånt stort ego att de uttalar sig om sådant de inte vet ett dugg om. Åsiktskonstnären Agnes Wold (Lindeman?) verkar vara en sådan.

  54

Kommentera