Utrikes födda mår sämre på jobbet

Utrikes födda upplever större problem med sin arbetsmiljö än inrikes födda. Det rapporterar Arbetsmiljöverket i en ny rapport.

En majoritet av de utrikes födda menar att de har för mycket att göra på jobbet och att de blir uttröttade. Ordet mobbing förekommer också.

Lite som sägnen om Fåraherden och Vargen.

Minns ni den strukturella rasismen som för något år sedan kastades fram i tid och otid. Man slutade lyssna.

När någon invandrare gick miste om jobbet de sökt, var detta strukturell rasism. Det är inte rasism, utan vardagen för väldigt många i Sverige.

Samma sak med bostäder som personer med invandrarbakgrund inte fick. Det är inte rasism, utan vardagen för väldigt många i Sverige.

Kvinnor från en viss kultur åberopade rasism när de inte fick ett jobb för att de vägrade ta av sig sitt religiösa attribut. Det är inte rasism, utan vardagen för alla anställda som inte vill respektera arbetsgivarens klädkoder.

Fåraherden och Vargen.

På en arbetsplats gäller regler och dessa regler måste följas av alla. Gör man inte det blir man tillsagd av chefen och det är inte mobbing, utan vardagen för alla som inte följer uppgivna regler.

Gör du fel på en arbetsplats blir du tillsagd av chef och arbetskamrater. Det är inte mobbing, utan vardagen för alla som gör fel.

Sedan är det tufft på många arbetsplatser. Verkstäder, byggarbetsplatser, lager etc. Sån är vardagen för många löntagare.

SR

16 thoughts on “Utrikes födda mår sämre på jobbet

 1. Tror inte det är de integrerade och
  välanpassade som upplever rasism utan snarare de som aldrig borde kommit hit.

 2. Tja, mobbingen… det är väl som med rasismen? Det är utlänningar som ger sig på andra utlänningar i första hand. Invandrare tenderar ju att jobba i kluster, och mobbar varandra tydligen. Precis som vid eritreanska sommarslaget 2023 är det alltså i huvudsak ett problem som inte ens borde finnas i Sverige. Andras problem. Vi förväntas bry oss… gäsp!

 3. I vårt fosterland Sverige arbetar vi och betalar skatt. De som inte förstår eller förmår detta skall inte vara här. Sparka ut dem!

  10
 4. Jag tror inte vi talar om polacker , ukrainare, ungrare, finnar eller thailändare. De flesta vet nog vilka det rör sig om

  27
  1
 5. Helt naturligt att det känns jobbigt att arbeta för pengarna, när man är van vid allt gratis.

  29
  1
 6. Varför inte glädjas över att de redan har ett arbete ! Vinsten skulle ju komma längre fram ?

  19
 7. Det här känns väldigt mycket som man frågar får man svar.

  “Är det inte lite rasism på ditt jobb ändå?”

  Till och med välutbildade utrikesfödda mer eller mindre assimilerade luras till att svara negativt på enkäten. Sen har de Södertörnsutexaminerade intersektionalistingenjörerna fått de svar de vill ha och nyheten att utrikesfödda minsann mår dåligt på jobbet tar spinn.

  23
 8. Har en bekant som har många från Mellanösterns anställda i sin firma. Dom klagar hela tiden på det mesta. Han har nu anställt några ukrainare. Klagar aldrig utan jobbar på och är nöjda.
  Jag skulle nog uttryckas mig som så att muslimerna är inte gjorda för att arbeta eller bo i Sverige.

  36
  1
 9. Utrikes födda är INTE samma sak som invandrare.
  Säg det rakt ut.
  “Mena ländernas invandrare har problem”

  50
 10. Är man inte van att arbeta och försörja sig själv och sin skock-familj, ja då kommer gnället och klagomålen haglande!

  73
  1

Kommentera