Daniel Helldén vill leda Miljöpartiet – med eller utan Märta Stenevi

INRIKES. Efter att Miljöpartiets språkrör Per Bolund meddelat att han lämnar sin post som språkrör och även kommer att lämna sin riksdagsplats senare i höst söker Miljöpartiet ett nytt språkrör, rapporterar Aftonbladet.

Daniel Helldén

En av kandidaterna är det tidigare trafikborgarrådet i Stockholm, numera riksdagsledamoten, Daniel Helldén, som vill ta över som språkrör för Miljöpartiet efter Per Bolund.

Helldén är redo att leda partiet även som ensam partiledare, om Miljöpartiet i höst väljer att frångå modellen med två språkrör. Det skulle i sådana fall innebära att han utmanar partiets språkrör Märta Stenevi om posten.

Samtidigt säger Helldén att han förespråkar språkrörsmodellen. – Delat ledarskap och jämställdhet är en viktig del i vår politiska ideologi, det är en del av vår själ. Skulle det nu vara så att partiet väljer att ändra det så kvarstår jag som kandidat.

-Pettersson gillar Daniel Helldén, han är inte tappat bakom en vagn eller född i farstun, utan en smart kille som koncentrerar sig på de viktiga frågorna…

I år har troligen snöröjningen fungerat bra i Stockholm.
Daniel Helldén har infört jämlikhet på cykelbanorna. Dam- och herrcykelsymbolerna kommer i fortsättningen att användas parallellt i Stockholm. Pressbild

Om Daniel Helldén på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Daniel Helldén vill leda Miljöpartiet – med eller utan Märta Stenevi

 1. Det partinamnet är så nersolkat så det kvittar vem som tar över, han är kanske trött på
  att förstöra Stockholm, så han vill ha det mer storskaligt, att förstöra Sverige ännu mer?

  10
 2. En sån miljöbov, stå och elda gasol mitt på ljusa dan!

  Men skämt åsido, frågan är hur stora ärkepuckon det krävs som språkrör för att det ska dra ner MPs opinionssiffror? Vi har ju sett det mesta av det värsta passera förbi och ändå är dessa faror för rikets säkerhet kvar i riksdagen. Med grundmurat stöd från public service och massmedia är det ju helt uppenbart att vilka stolpskott som helst kan vara avloppsrör för det partiet.

  22
 3. Varsågod att stiga om bord på det sjunkande skeppet M/S Miljöpartiet.
  Dessutom kommer kommer herr Hellden att få mottaga svenska folkets avsky om han representerar Miljöpartiets terroristiska handlingar mot oss svenskar.

  30
 4. Perfekt, ännu ett Mp stjärnljus kan man hoppas på snar nedläggning av dårfinkarnas parti

  32
 5. Kan vi hoppas på honom som ett bojsänke som en gång för alla förpassar de gröna khmererna till historiens avskrädeshög där de kamratligt kan umgås med nazister och fascister?

  56

Kommentera