Skydda minoriteters bönelokaler

Christer Mattsson, föreståndare för Segerstedtinstitutet, skriver i en debattartikel att minoriteters böne- och samlingslokaler bör skyddas i lag. Notera gärna att detta inte gäller kyrkor och kristna organisationers samlingslokaler.

Mattsson menar att det inte ska ligga på polisen att avgöra vilka allmänna sammankomster som ska ges tillstånd och vilka budskap som ska få spridas. Det ska regleras i lag.

Mattsson nämner i texten både synagogor och moskéer, men glömmer kyrkor. Då ställs frågan om kyrkor och kristnas samlingslokaler inte bör omfattas av en ny grundlag eller om Mattsson bara glömde nämna dem i sin text?

Hänt i Sverige:

Ett axplock av det som Christer Mattsson glömde nämna.

15 thoughts on “Skydda minoriteters bönelokaler

 1. Institutets beskrivning av sig själva:
  ”Segerstedtinstitutet (SI) är ett nationellt resurscentrum som har till uppdrag att bidra till ökad kunskap kring förebyggande arbete mot våldsbejakande ideologier, våldsutövande strukturer, antisemitism samt rasistiska organisationer.”

  Så förebyggande arbete mot våldsbejakande ideologier är att förbjuda vissa demonstrationer mot våldsbejakande ideologier alltså? För det är ju i princip vad förslaget leder till. Fin dubbelmoral de håller sig med.

 2. Hur blir det med ambassader? Dess innehavare är förvisso minoriteter i landet. Demonstrationsförbud utanför USA:s och Rysslands ambassader? Eller är det bara Iran och Turkiet och liknande som skall räknas?

  Rätt beklämmande att de inte ens orkar förklä sitt svek mot de kristna genom att för syns skull ta med dem. Att se muslimer som en utsatt minoritet i Sverige är rent strunt, de är inte ett dugg svaga och utsatta. Tvärtom, allt fler dansar efter deras pipa. Ofta förklädda såsom toleranta och kosmopolitiska. Pfft!

 3. Tillägg till listan, från Petterssons blogg 2021:
  tre brandbomber mot Spånga kyrka belägen mellan Tensta och Rinkeby.
  https://petterssonsblogg.se/2021/01/20/terrordad-mot-spanga-kyrka/

  2021: Staffan Eklöf (SD), utdrag av hans fråga till Morgan Johansson (S):
  “Det var tydligen planerat, och avsikten torde ha varit att bränna ned kyrkan. Det var inte heller första gången som Spånga kyrka attackerades. Vad gör ministern för att undersöka om det finns likartade motiv bakom flera av dessa dåd, hur den eventuella kristofobin i Sverige ser ut samt vad som kan göras för att få stopp på den? I fjol utsattes flera andra kyrkor för attacker, till exempel i Gottsunda och i Västra Skrävlinge. Tidningen Världen idag uppger att Brottsförebyggande rådet har beräknat att 800 misstänkta hatbrott har skett mot kyrkor och kyrkogårdar sedan 2012 och att en fördubbling av anmälningarna har skett de senaste tio åren. Dessa angrepp mot ett av de fundament som bär upp Sverige måste upphöra.“
  https://www.riksdagen.se/sv/dokument-och-lagar/dokument/skriftlig-fraga/attacker-mot-kyrkor-och-kristendomen_h8111722/

  13
 4. Som vanligt krälar varenda självutnämnd godhetsryttare fram och ska godhetssignalera.

  24
 5. Socialisternas främste fiende är kristna och kristendomen, därför vill de alltid undanta kristna från allt skydd. På samma sätt som politiska åsikter är undantagna från hatbrott i Sverige eftersom Partiet inte ville bli begränsade i hur de kan bekämpa sina politiska motståndare.

  30
  • En ny variant på Lagen om hets mot folkgrupp.
   Urbefolkningen ska lagligt kunna förtryckas.
   Detta händer i dagens Sverige, när är gränsen nådd, så att vanliga svenskar nu reagerar?

   37
 6. Minns ett debattprogram med 2 unga SD killar. Hela studion var fylld med SD hatare med denna Mattson i spetsen. Har aldrig sett eller hört nån som burit sig så illa åt som denna idiot. Programledaren Belinda bad om ursäkt efteråt.

  40
 7. Göteborgs Universitet är ett känt extremvänstertillhåll. Oikofobi grasserar där också!

  34
 8. “Segerstedtinstitutet vid Göteborgs universitet är ett nationellt resurscentrum med uppgift att bidra till ökad kunskap kring förebyggande arbete mot våldsbejakande extremism.” (Wikipedia)

  Med “minoriteter” antar jag att Mattson avser historiens mest våldsbejakande extremism med uppemot en kvarts miljard dödsoffer? Segerstedtinstitutet säger det inte själv men man kan på goda grunder anta att det är uppkallat efter Torgny Segerstedt som inte bara var en stor motståndare och kritiker av nazismen men även av kommunismen. Nazityskland och ledande islamister var nära förtrogna under andra världskriget så det är näst intill löjeväckande att en föreståndare för ett institut uppkallad efter en av nazismens största svenska kritiker ställer sig på nazisternas medlöpares sida.

  31
 9. Christer Mattsson är en god och klok människa.
  Han verkar dock ha glömt att låta sin egen sort ingå..
  – Inte ok.

  21
  2

Kommentera