Terrordåd mot Spånga kyrka

VÅLDSVÅGEN. Under natten till onsdagen kastade någon tre stycken molotovcocktail mot Spånga kyrka. Fönster gick sönder men ingen skadades av brandbomberna, rapporterar SVT.

Spånga Kyrka med äldsta delar från 1100-talet. Foto Mats Rydsbo, Wikipedia

Strax efter klockan fyra på natten small det vid Spånga kyrka. En molotovcocktail hade kastats mot entrén och två mot fönster som gick sönder. Polisen har spärrat av området för en teknisk undersökning som genomförs under onsdagen och brottet rubriceras som mordbrand.

Det är en stark symbolhandling mot en kyrka. Varför någon skulle vilja göra detta vet jag inte. Det kan handla om att väcka avsky eller provocera. Vi har ingen hotbild mot oss eller något sådant, säger Jerker Alsterlund.

– Pettersson säger att kyrkan är belägen mellan Tensta och Rinkeby. Båda områdena domineras av invandrare från muslimska länder och har stora problem med kriminalitet och radikala muslimer.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Terrordåd mot Spånga kyrka

 1. Kontrollerar Svenska myndigheter hur trängseln ser ut
  i moskeer? Troligtvis inte, man sätter restriktioner på Svenskar,
  men tittar av bottenlös feghet åt ett annat håll när Muslimer
  bryter mot restriktioner. Vi har många bedrövliga myndigheter.

 2. Det var inte jag fastän jag är ateist och lämnade kyrkan för många år sedan.
  De som gör detta går förmodligen i de spår som föräldrar och äldre trampat upp, något annat behöver ej uttryckas.

 3. Varför ska vi stå upp för svenska kyrkan när Jakalen har svikit oss? Kyrkan har sig själva att skylla. Gå tillbaks till asatro och gå bärsärk mot moskéerna… då kommer diasporan att bli varse om att de har skitit i det blå skåpet

   • Spelar ingen roll när en Löfvén är med och styr kyrkan och vi har en ärkebiskop som inte står upp för den… jag gick ur det ögonblicket jacke yttrade att hon hade mer gemensamt med islamister än kristna svenskar

   • Just det. Du och många andra går ur i stället för att påverka.

    Valet 2017 var det rekordhögt valdeltagande för ett kyrkoval, 19 procent. Det innebär att det är få människor som påverkar och det är de närmast sörjande och de som vill ha makt som LO.

    Jag är inte kristen men tänker rösta
    söndagen den 19 september 2021 då det är nästa val i Svenska kyrkan. Alla medlemmar som är 16 år och äldre kan rösta om hur de vill att Svenska kyrkan ska styras. Det vill säga utse styrelser på olika nivåer som i din tur utser sådana som Antje Jackelén. Det är inte för sent att gå med, men vill man inte försöka påverka…

 4. På Järva området (Spånga församling) finns 5 moskéer, därför att muslimer inte kan samsas och dela på moskè med varandra . Plats finns ,men kaoset bryter upp när de olika muslimska grupper möts.

  ”Moskébyggen splittrar Järvabor
  Tenstamoskén och en ny stor moské i Rinkeby skulle ena muslimer i Järvaområdet och ersätta dagens bönestunder i trånga källarlokaler. Men ­redan innan spadarna satts i marken vill flera muslimska föreningar gå sin egen väg. Sammanlagt planeras nu minst fem nya moskéer i området.”

 5. Är verkligen de ”hällörade” inom Svenska Kyrkan så dumma,att de inte inser vilka som ligger bakom angreppen ? Eller spelar man bara dumma ?
  Zigenarna stjäler all koppar och metall på kyrkogårdarna och Islamisterna söker med jämna mellanrum,bränna ner deras Gudshus !!

 6. Tidningen Dagen skriver om hoten mot Sveriges kristna:

  ”Förra året utsattes en rad kyrkor för olika typer av attentat och skadegörelse, bland annat i förortsområden. För ungefär ett år sedan sattes Gottsunda kyrka i Uppsala i brand, senare under året vandaliserades Västra Skrävlinge kyrka i närheten av Malmöförorten Rosengård.”

  ”Det var fortfarande vinter när Gottsunda kyrka sattes i brand. Polisen rubricerade händelse som mordbrand,..Men attacken mot kyrkan i Uppsalaförorten förblev olöst. Precis som många andra attacker riktade mot kyrkor under året. Listan blev år 2020 ovanligt lång. Västra Skrävlinge kyrka i Malmö vandaliserades sju dagar i rad, ännu en mordbrand skedde mot Hagshults kyrka i Småland, ett hakkors målades på ingången till Västerås domkyrka och två kyrkor i Göteborg vandaliserades under hösten. Det var också på vippen att Heliga kors kyrka i Ronneby, från 1100-talet, sattes i brand under ett upplopp i samband med Koranbränningen i Malmö.”

  https://www.dagen.se/nyheter/2021/01/20/spanga-kyrka-attackerad-med-brandbomber/
  https://www.dagen.se/nyheter/2020/12/28/10-stora-dagen-snackisar-under-2020/

Kommentera