Frekventa dåd med molotovcocktails på ockuperade Krim

UKRAINA. På den ockuperade Krimhalvön utför delar av befolkningen som vill tillhöra Ukraina systematiska attacker med molotovcocktails mot Rysslands militära anläggningar. Det hävdar Ukrainas underrättelsetjänst i ett inlägg på Telegram. ”För att stå emot sådana attacker har personalen från Rysslands väpnade styrkor satts i hög beredskap”, skriver man i uttalandet.

Till och med på Krim var majoriteten av folket för ett fritt Ukraina 1991. Det är vad jag vet enda gången det hållits folkomröstning om oberoende i Ukraina. De “val” Ryssland ordnade för Krim och senare Donetsk, Luhansk, Zaporizjzja och Cherson är ett demokratiskt skämt.

Motståndet har ökat, enligt uppgifterna. Som en följd uppges misstänkta ukrainare gripas och övervakas. Kyev Independent skriver att liknade rapporter har varit vanliga under de senaste veckorna. Det har bland annat rapporterats om sabotage och olika attacker. De flesta som grips uppges vara krimtatarer.

-Pettersson säger att i dag vet nog ingen hur befolkningen och sympatierna på Krimhalvön ser ut. Ryssar är troligen i stor majoritet, eftersom ukrainare har flytt och deporterats och likadant har skett med Krim-tartarerna. Flertalet krimtatarer tvångsförflyttades till Uzbekistan och Kazakstan av Stalin under andra världskriget, men många av deras ättlingar har återvänt.

För ryssar och rysstroll som inte förstår…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Frekventa dåd med molotovcocktails på ockuperade Krim

 1. Att besegra ett folk som har en riktig ledare samt står eniga och är beredda att slåss för sitt oberoende och sin kulturella identitet är INTE lätt. Vi såg det i Vietnam. Vi såg det i Afghanistan. Vi såg det i Algeriet.

  I Ukraina ser vi samma film spelas upp igen. Ukrainarna vill vara Ukraina och inget annat. I ett Fascist Ryssland kommer de alltid att vara andra klassens medborgare och deras kultur och språk kommer att dö ut.

  Snart kanske Kina gör samma misstag genom att anfalla Taiwan. Taiwaneserna verkar INTE sugna på att ge upp sitt självbestämmande. De har sett hur det gick för Hong Kong trots löften från Kina om “ett land, två system” . Hong Kongs självbestämmande är nu ett minne blott.

  Taiwan har alla möjligheter att försvara sig då det INTE är så lätt att inta en ö som för det första har förberett sig på en attack, för det andra INTE vill förlora sitt självbestämmande, för det tredje har internationellt stöd som kommer att ge imperialistregimen i Peking huvudvärk om de försöker inta Taiwan. Handelsbojkott och sanktioner kan störta Kina in i ett inbördeskrig då befolkningen i Kina INTE alls är så lojala med regimen som många tycks tro. Så läng folket i Kina får det bättre ekonomiskt reser de sig inte mot regimen men om det helt plötsligt blir problem med handeln med USA och EU samt stora förluster i samband med en invasion kan allt förändras. Betänk också att Kina importerar mycket från omvärlden och om den importen fallerar kommer industrin i Kina att få stora problem.

  Att bli utestängd från världshandeln kostar också. Se utvecklingen i IRAN och NORD KOREA.

  Islamism, fascism och imperialism är INTE framgångsrecept 2023 även om WOKEISMEN, Culture cancel och BLM tycks tro det.

  Glöm heller aldrig George Orwells ord “Nästa våg av fascism kommer förklädda som Anti fascister”.

  ISLAMISM, FASCISM eller IMPERIALISM bygger inga goda och framgångsrika samhällen!!!

  23
  4

Kommentera