Invandrare greps för stöld – döms i sex år gammalt våldtäktsfall

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Mannen greps i samband med en stöld på Värmdö, men hans dna gav träff i ett sex år gammalt våldtäktsfall. Nu döms mannen av Attunda tingsrätt för grov våldtäkt mot barn till 13 månaders fängelse samt utvisning, rapporterar Polisen.

I februari 2017 gick en 13-årig flicka längs ett löparspår i Järfälla kommun då hon plötsligt blev överfallen av en pojke i tonåren. Pojken drog in henne i skogen och utsatte henne för våld samt grovt sexuellt våld. Trots säkrade spår, vittnesförhör samt andra utredningsåtgärder förblev gärningsmannens identitet okänd för polisen och ärendet lades ned en tid senare.

I juni i år grep polisen en man i 20-årsåldern misstänkt för grov stöld. Mannen, tillsammans med fem andra personer, hade brutit sig in i en företagslokal i Värmdö i syfte att stjäla metaller.

I samband med gripandet topsades de sex misstänkta personerna, varpå den 20-årige mannens dna gav träff mot det som säkrades vid våldtäkten i Järfälla sex år tidigare. Mannen häktades för grov våldtäkt mot barn i slutet av samma månad och döms nu av Attunda tingsrätt till 13 månaders fängelse samt utvisning från Sverige med förbud mot att återvända på 15 år. Därtill ska den nu dömda mannen betala skadestånd på 282.000 kronor. Rätten bedömer våldtäkten som grov med anledning av det våld som mannen utsatt flickan för vid brottstillfället. I sin dom har tingsrätten vägt in mannens ringa ålder vid brottstillfället. Att mannen tidigare dömts till fem månaders fängelse för stölderna på Värmdö har även tagits i beaktande.

Attunda tingsrätt, målnummer B7185-23

-Pettersson tycker straffet är väldigt lågt, både för våldtäkten och stölden och utvisning borde vara på livstid. Återkommer med namn och nationalitet i morgon när jag får mejl från tingsrätten, men metallstöld får mig att luta åt Z…

Den dömde heter Jan Bairam, född 2001, adress okänd och rumänsk medborgare.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Invandrare greps för stöld – döms i sex år gammalt våldtäktsfall

 1. Ränderna går aldrig ur Zigenare o Zebror….
  Vad gäller den mängd sådana som tidigare bott i Sundets Pärla,kan vi idag glädja oss över,att dessa flyttat längre norr ut till Kullabygden.Bättre situerade lockar och därmed rikare byte att göra under deras nattskift.Dessutom tycks det finnas ödegårdar,där de kan liksom grisarna,rulla sig i skånska myllan !!

 2. Löjligt lågt straff!!

  Sömnige Strömmer (M) skulle ju öka på straffen.

  Svenska rättssystemet skyddar gärningsmännen och skiter i offren. Helt i linje med de islamistiska värderingarna.

 3. Varför i hela friden fortsätter domstolarna att döma ut låga straff till personer som tydligen inte har något som helst intresse av att arbeta och vara ärlig i Sverige. Varför får personer som döms till utvisning ens komma tillbaka hit. Tror någon verkligen att dom kommer att göra någon nytta här. Har vi verkligen inte några svenska brottslingar utan vi måste importera dom. Med svenska brottslingar menar jag inte dom som fick ett svenskt pass med cornflakespaketet till frukost och därför alltid kallas svenskar av media.

  15
 4. Kan aldrig vänja mej vid att brottsliga gärningar anses lindrigare om gärningsmannen är under en viss ålder. Är någon kapabel att göra grova brott är man kapabel till fullvärdiga straff oavsett ålder. Ett synsätt, som prioriterar självklar omtanke om den bortglömda allmänheten.

  32
 5. “- får mig att luta åt Z…“, skriver Pettersson.
  Z……e/ får man inte säga el. skriva längre i Sverige, undrar hur det är i övriga länder, (Mustalainen/Finland, Gypsies/England, Gitanos/Spanien, osv)

  Resultat (del av) FRA EU:s undersökning om Romer i Sverige 2019:
  Uppskattningsvis bor det omkring 50 000 till 100 000 romer i Sverige, från upp till 60 olika grupper, främst bosatta i södra och sydvästra Sverige och i Stockholmsområdet. Störst population finns i Stockholm, Malmö, Göteborg, Helsingborg och i Linköping, med ett mindre antal i övriga städer.

  42 % av kvinnorna hade avlönat arbete och männen 52%. Varannan ung rom i åldern 16–24 år, varken arbetade eller studerade. Av unga romer 18–24 år, lämnade en tredjedel skolan i förtid med endast grundskola som utbildning, och 30% deltog inte i någon ytterligare utbildning. Beträffande sjukvård hade 38% av romerna hälsoproblem, som medför allvarliga begränsningar (jämfört med 13% för Sveriges befolkning som helhet).
  https://fra.europa.eu/sites/default/files/fra_uploads/fra-2021-roma-and-travellers-survey-country-sheet-france_sv.pdf

  • Gärningsmannen var 15 år vid våldtäkten och många länder har låga straff för unga.

   Särlagstifningar för unga brottslingar, såsom olika former av straffrabatter, förekommer i flera andra länder, bland annat samtliga nordiska länder samt Tyskland.

   8
   2

Kommentera