Ingen religionskritik – om moskéerna får välja

ISLAM. Samtidigt som regeringen troligen förbereder någon slags förändring av ordningslagen svarar 30 svenska moskéer att de vill ha ett totalt kränkningsförbud. Regeringen bör genast backa, skriver Alice Teodorescu.

“Samtliga 30 moskéer tycker att det är självklart att ett förbud ska gälla alla former av kränkning och ett stort antal av dem exemplifierar det med karikatyrer och andra upplevda provokationer. Flertalet moskéer uttrycker att förbudet ska gälla alla religiösa skrifter, inte bara islams, och ta sikte på handlingar som upprör, hånar, förlöjligar och kränker religion och troendes känslor.”

Kom ihåg att det finns krafter som, sedan lång tid tillbaka, vill ”kriminalisera förolämpning av profeterna och budbärarna”. Nuvarande påverkanskampanj kan ses som ett sätt att tvinga fram en sådan lagändring som sedan skapar prejudikat.

 • 1988 – Satansverserna av Salman Rushdie. Storbritannien backade inte. Verserna är för övrigt hämtade ur koranen men det hjälpte inte.
 • 2005 – Mohammedkarikatyrerna i Jyllandsposten. Danmark backade inte, men i Sverige velade regeringen.
 • 2006 – yttrandefriheten upphävdes av socialdemokraterna i Sverige
 • 2007 – Lars Vilks rondellhund. Sverige fegade.
 • 2015 – Charlie Hebdo och massmord. Frankrike stod fast.
 • 2020 – Samuel Paty var läraren som halalslaktades av en muslimsk extremist som inte gillade den yttrandefrihet
 • 2022-2023 – Koranbränningar. Sverige har börja vela…

Några exempel på muslimernas steg för steg taktik:

-Pettersson påminner åter om att inget av de muslimska länderna, INGET av dem, har godkänt FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna. De 57 muslimska länderna i Islamiska konferensorganisationen, IOK, har en alternativ syn på mänskliga rättigheter som utgår från Sharia. Av Kairodeklarationens artikel 22 A följer exempelvis att ”Alla har rätt att uttrycka sin åsikt fritt och på ett sådant sätt att det inte strider mot Sharias principer”.

Mona Walter, före detta muslim, säger sanningen i Rinkeby. Det borde fler göra…

Allah är inte stor, Allah är ingenting i Sverige…

Åk till rika arabiska länder om Allah är underbar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Ingen religionskritik – om moskéerna får välja

 1. 47 av de 57 länderna tar tydligen emot svenskt bistånd enligt Sida, men vi fortsätter väl med utbetalningarna som vanligt och de 47 diktatorerna kan fortsätta göda sina schweiziska bankkonton med kättarnas bidrag.

  40
 2. Saudi brukar var noga med att fördöma, alla hjärtans dag. Finns något att tillägga?

  23
 3. För vissa är allt kränkande med undantag för det som de själva kränker andra med.

  Vem har INTE hört talas om “RASIST” karriär?

  Det senaste är “KRÄNKT” karriär. Utövas till stor del av de som INTE har något positivt att tillföra samhället. Tex tron på tomtar och troll från medeltiden.

  Och våra syltryggar till politiker böjer sig som veteståt i vinden.

  FY FAEN FÖR FEGHET!!!

  27
 4. När vi har en regering som använder uttryck som islamofobi, skändning och kränkning har det gått för långt. En regerings uppgift i ett sekulärt land är att skydda och säkra att alla åsikter kan framföras och det är inte en statsminister eller annan ministers uppgift att recensera dessa åsikter. Jag förutsätter att SD säger nej till varje attack på våra grundlagsskyddade rättigheter och fäller sådana förslag. De i huvudsak korrupta diktaturerna och terrorstaterna på 57-listan kommer bara att fortsätta att ställa nya krav om de får igenom detta.

  32
  • Lika illa är det med begreppet ‘helig’

   SVT: “Ett liknande förbud i Sverige är inte möjligt utifrån nuvarande lagstiftning, men däremot kan en ändring i lagen om hets mot folkgrupp förbjuda brännande av heliga skrifter generellt, enligt Ove Bring, professor emeritus i internationell rätt och folkrättsexpert.
   – Man kan införa hets mot religion och heliga skrifter. Då behövs en ändring i brottsbalken, säger han.”

   Helig är ett nytt begrepp som inte hör hemma i svensk lagstiftning över huvud taget. Koranen är inte helig för mig. Lars Vilks teckningar är däremot heliga för mig. Liksom Salman Rushdie Satansverserna. Mein Kampf är inte min favoritbok men den är helig för andra. Ingen nämnd och ingen glömd.

   Det är muslimerna som håller koranen för helig. Och så Ulf Kristersson. Har han konverterat?

   Ulf Kristersson (Muslim) hotar dem som vägrar integrera sig i deras nya Sverige:

   SVT: “Samtidigt underströk han att han tycker att alla, inklusive Richard Jomshof, har ett ansvar för att kyla ned situationen. Jag tycker alla människor i Sverige, ska tänka sig för hur man uttrycker sig. Allt som är lagligt är inte lämpligt att säga. Inte minst i ett läge där det är allvarliga säkerhetshot – då bör man besinna sig, säger Ulf Kristersson (M).”

   För övrigt anser jag att religion överhuvudtaget ska bort från lagboken. Liksom lagen om hets mot folkgrupp. Det finns mera som borde tas bort.

 5. Det finns de som vågar stå upp för det svenska och demokrati. Märk, att ofta är det folk födda utomlands. Svensk socialdemokrati har förstört detta land. Denna rörelse är så självgod och tror sig vara överlägsen alla andra rörelser. Vem skulle ha bott i dessa områden om man inre tagit in allt skräpfolk? Det skulle ha sett ut om man fått riva som i många mindre kommuner. Svensk socialdemokrati är ingen politisk rörelse, det är en j..la sekt.

  32
  • Du glömde den mkt, mkt mkt, kränkande spriten, julen, påsken osv,osv,osv.

   26
   • Vilket helvete vi fått bara för att våra politiker är livrädda för ryssen. Dra in allt bistånd för det behövs i vårt försvar.

    19

Kommentera