Fler uppehållstillstånd återkallas

ÅTERVANDRING. Migrationsverket har sedan januari i år återkallat 6 000 uppehållstillstånd. Det är tre gånger fler jämfört med motsvarande period förra året, rapporterar Ekot.

I december fick myndigheten i uppdrag av regeringen att stärka arbetet med att återkalla olika former av uppehållstillstånd.

Ett permanent uppehållstillstånd kan bara återkallas i särskilda fall, exempelvis om personen begått ett allvarligt brott eller har bosatt sig utomlands. Tillfälliga uppehållstillstånd kan bland annat återkallas om en person medvetet har lämnat felaktiga uppgifter.

-Pettersson vill gärna att tempot ökar till det tiodubbla eller mer…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Fler uppehållstillstånd återkallas

 1. Det är för mycket kärringar i rättsrötan som bromsar. Andra länder har inga problem att slänga ut terrorister.

  20
 2. Och detta handlar ändå bara om de mest flagranta fallen som är lätta att reda ut. 6000 på ett halvårs jobb. Det är ju inte svårt att räkna ut att det alltså totalt handlar om 10 till 100 ggr fler fall av fusk.
  Återkallat uppehållstillstånd betyder tyvärr inte att de lämnar landet men i kombination med stramare bidragskrav kan det ändå ge viss effekt. Bättre än inget.

  15
 3. Mycke bra fortsätt och skicka hem både dem och flera andra som vägrar att anpassa sig,
  samt kraftigt begränsa intaget av nya!

  17
 4. Birgitta Sparf skriver idag en läsvärd krönika om ”islamistiska kolonisatörer”, citat: ”i deras målmedvetna arbete med att förvandla Sverige till ännu ett muslimskt skitland.”

  Och skriver om ordföranden för Islamiska shiasamfunden i Sverige, Haider Ibrahim. Tillbaka efter semester i Irak (som han flydde från ”för sitt liv”), får han i statsradion utgjuta sig om sina känslor, hur kränkt och förnedrad han blivit av att se hur koranen hanterats.

  Birgitta Sparf: ”Vore Sverige ett rimligt land skulle ingen, jag säger ingen, som Ibrahim ha rätt att leva och bo här eller erhålla ett svenskt medborgarskap. Men nu är inte Sverige ett rimligt land….
  Nu går muslimer omkring här på våra gator i tusental, ständigt kränkta, förnedrade och mycket arga….
  Jag tror tyvärr att utvecklingen mot en islamisering av Sverige kommer att gå allt snabbare, eftersom de flesta av våra politiker – med ett enda undantag – är beredda att lisma, krypa och kräla inför muslimernas krav. Sverige har utan tvekan blivit de ständigt kränkta och farliga muslimernas nya hemland i Norden !”
  – detta var bara ett kort utdrag, läs hela krönikan här:
  https://detgodasamhallet.com/2023/07/26/birgitta-sparf-de-krankta-muslimernas-nya-hemland/#more-75739

  31
 5. Här är det fritt fram att misshandla sin egen syster/dotter. Löjligt lågt straff och ingen utvisning.

  När rensas de god och naiva idioterna ut ur det svenska rättssystemet? Vi behöver nämndemän, åklagare och domare som förstår verkligheten och hjälper till att styra tillbaka Sverige till ett tryggt land att leva i.

  https://bulletin.nu/broder-far-fangelse-for-hedersbrott-utvisas-inte

  Sömnige Strömmer (M) liknar mer och mer Snigel Mogge (S).

  2026 röstar jag annorlunda. Det måste till en förändring på riktigt.

  VARFÖR SKALL SVERIGE TA HAND OM ALLAH DYSFUNKTIONELLA OCH SOCIO KULTURELLT EFTEBLIVNA???????

  33
 6. Det kanske låter bra men…

  Under tiden har väl 10 gånger fler upphållstillstånd delats ut? Samt, hur många av dessa 6000 har lämnat landet?

  Vi behöver ett totalstopp för asyl- och anhöriginvandring. Vi behöver även dra in alla bidrag till utlänningar och ersätta dem med beredskapsjobb. När väl de ekonomiska migranterna finner att Sverige stängt all-inclusive så kommer de kanske att omvärdera sin situation och upptäcker rent av att borta bra men hemma bäst.

  Det rör sig dock i rätt riktning men ack så långsamt.

  42
  • Och ändra lagen så att även medborgarskap som tilldelats på falska grunder kan återkallas. Även vid grov brottslighet skall givna medborgarskap kunna förverkas.

   18

Kommentera