Svårt återuppta dialog med Mellanöstern

ISLAM. Stora delar av den muslimska världen rasar efter Koranbränningar och Koranskändningar i Sverige. Den svenska ambassaden i Iraks huvudstad Bagdad har stormats och det har följts av hot om bojkotter och terrordåd. Det stora sunnimuslimska lärosätet Al Azar fördömer Sverige.

Haider Ibrahim, ordförande för de Islamiska Shiasamfunden i Sverige Bild: Privat

Haider Ibrahim är ordförande för islamiska Shiasamfunden i Sverige och nyss hemkommen från Irak där han blev vittne till händelserna kring ambassaden i Bagdad, rapporterar Sveriges Radio.

Ibrahim känner sig kränkt och förnedrad av koranbränningarna. –Den massiva ilskan har lett till en ny situation med en delvis okänd terräng för Sverige, säger Michael Sahlin, Sveriges tidigare ambassadör i Turkiet och knuten till Stockholms internationella Fredsforskningsinstitut SIPRI . – Sverigebilden är lite “omtufsad” just nu, säger han. Frågan är hur man återupptar den en gång goda relationen mellan Sverige och länder i Mellanöstern.

-Pettersson tycker det är dags att släcka ned relationerna med Mellanöstern tills dessa Medeltidsländer har reformerat sitt rättssystem och sin politik.

Jag undrar varför Haider Ibrahim lever i Sverige när han känner sig kränkt och förnedrad här och uppenbart kan resa hem när han vill.

Mitt i har rapporterat om protesterna mot shiamosken Imam Ali Islamic Center i Järfälla. Och i fjol bröt kommunen allt samarbete med moskén efter Uppdrag granskning avslöjande att moskén arrangerade så kallade “njutningsäktenskap”.

Islam Ali Islamic center

Sverigedemokraterna vill stoppa och riva moskén som de påstår är antidemokratisk, har täta kopplingar till den iranska regimen och sprider islamism i Sverige. – Kommunen kan använda sig av expropriering och ta tillbaka marken. En sådan här typ av expropriering har visserligen aldrig prövats och är ett underligt sätt att lösa det på, men vi måste åtminstone pröva det rättsligt, säger ordförande Jonathan Fritzdorf (SD).

Haider Ibrahim som låtsas vara upprörd över shiakopplerihärvan, tillhör ledningen av Imam Ali Moskén, en moske vars Imam utses av regimen i Iran. Han är inte sur för att Imamerna idkar ”njutningsäktenskap” – han är sur för att de åker fast, skriver Hanif Bali på Twitter.

Palme är ihågkommen för en formulering vid en presskonferens i riksdagen. Han prisade ayatolla Khomeinis ultrareligiösa regim för att denna “med pedantisk noggrannhet byggt upp sina demokratiska institutioner, den åsikten delar alla”. TT 17/3 1982
Det kallas islamsk demokrati. ”Allah skapade inte människan för att han skulle ha kul. Syftet med skapelsen var för mänskligheten att sättas på prov genom umbäranden och bön. En islamisk regim måste vara allvarlig på varje område. Det finns inga skämt i Islam. Det finns ingen humor i Islam. Det finns inget roligt i Islam. Det kan inte vara skoj och glädje i det som är allvarligt.” Ayatollah Khomeini, 1979

***

Stöd bloggen Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

22 thoughts on “Svårt återuppta dialog med Mellanöstern

 1. Storbrittanien stod upp för Salman Rushdie och hans Satansverser. Danmark stod upp mot islamismen när Jyllandposten publicerade Muhammedbilder. Frankrike stod emot när Charlie Hebdo attackerades, 12 döda, pga Muhammedbilder + att läraren Paty mördades på öppen gata. Sverige gav Lars Wilks beskydd under hela sitt resterande liv pga av sina rondellhundar, medan regeringen krökte rejält på ryggen för islamismen.
  Vad gör Sverige & regeringen för att stå upp för yttrandefriheten efter Koranbränningarna?Ryggen går ju inte att kröka mer, möjligtvis kan de stå upp för vår yttrandefrihet, men jag tror att nuv. regeringen saknar helt ryggrad!

 2. Oj.. Public Service intervjuar en stackars kränkt islamsk företrädare som i själva verket visar sig vara islamist och regimtrogen.

  Det har väl aldrig hänt förr..

 3. Man kan bara säga att Pettersson är en klok man som borde vara statsminster och styra Sverige så det blev någon ordning på vårt land.
  Jag håller med Pettersson att det är märkligt att muslimerna kommer till vårt land när de känner sig så kränkta här. Antar att det är de stora bidragen muslimerna får när de kommer hit. Gratispengar är gott.

  8
  2
 4. Klipp alla band med de länder som tror att Islam har något att göra i Sverige.
  Vad för skit de hittar på hemma är av noll intresse.

  13
 5. Tack. Nu kanske vi en gång för alla kan slänga ut alla som bejakar terrorideologin islam ur Sverige.

  21
  1
 6. Haider Ibrahim måste givetvis utvisas till hemlandet, eftersom han kan vara ett hot mot rikets och svenska folkets säkerhet.

  24
  1
  • ja det är ju svårt att påstå att dessa skjutningar inte existerar ? det man vet är ju styret är knarkförsäljande jihadister!
   där om är det ju ingen tvekan

   14
 7. Utfärda en arresteringsorder mot Lhamenei genom Interpol, för kriminell inblandning i Sveriges inrikespolitik. Be resten av den muslimska världen att dra åt Jahannam.

  16
  1
 8. Jättebra.
  Jag kan inte på något sätt acceptera en sekt som vill döda mig.

  34
  1
 9. Haider ska få sitt uppehållstillstånd indraget alternativt sitt svenska medborgarskap annullerat. Därefter skickas hem till Irak.

  Sedan förstår jag inte varför Al Azaruniversitetet gnäller som en hynda. De förstörde själva alla koraner i Kairo som inte var av Hafs versionen 1924 genom att sänka dem i Nilen.

  22
  2
  • Haha….
   Undrar om Al Azara frågat Paludan och Salwan vilken utgåva de grillat 😀

   14
   2
  • Roger P, att S-regeringen återupptog biståndet till Irak 2014 kanske inte är så konstigt.

   Då hände något som kallades “Islamska staten”. Har Frihetsnytt glömt det tro?

   5
   4
 10. Som Sir Winston Churchill uttryckte det fast i ett annat sammanhang; “The Hun is always either at your throat or at your feet”. Eller som en annan av förra årtusendets stora ledare, Theodore Roosevelt, uttryckte det; “Speak softly and carry a big stick; you will go far”.

  Konsensuskulturen fungerar bara ibland mycket civilicerade människor och kulturer. Ohöljd råstyrka används bäst i umgängen med mindre utvecklade kulturer. Man får dock vara redo att visa med exempel vad man enar.

  9
  1
 11. När inte jag kan ha roligt och är humorbefriad, och snodden hänger funktionslös, och ingen vill ha mig, då ska alla andra ha lika tråkigt eller värre, och be för sämre liv varje dag, och utan blöjan på huvudet skulle skiten rinna ut ur huvudet och skämma ut mig.
  Sen ska sagoboken hamras in redan vi 4års ålder, då är man marinerad lika sossar för resten av livet.
  Resten vet vi, behöver ingen närmare förklaring varför det ser ut som det gör i sandlådan.

  19
  1
 12. Det är INTE okänd terräng. Det är precis samma sak som Rondellhunden och Satansverserna. När skall Väst lära sig att det inte funkar med islam i Västvärlden och att “vänskapliga” förbindelser med teokratiska diktaturer leder till stora problem om man böjer sig en enda millimeter.

  33
  1
  • Ledarsidorna skriver om Lars Vilks idag. Bitte Assarmo om hur press, politiker ställer sig på diktaturernas sida mot yttrandefriheten.
   Jan Eliasson har totalt ihop ett upprop. Avståndstagande mot yttrandefriheten.
   Det står i koranen att Allah ska döma hädelse, inte människorna. Räkenskapens dag.
   Därför hädar de då de utdelar fatwor.

 13. Ondskan lyser ur ögonen på denne religiöse ledare, jag hoppas verkligen att regeringen inte på något vis ger efter för denna medeltidsregion, ger man dom tumnageln så rycker
  dom hela armen!

  26
  1
 14. När kommer Sveriges regering och Sveriges feminister att ta upp frågan om jämlikhet mellan könen inom den muslimska världen?

  Att (S) inte kommer att röra en finger i den riktningen vet vi.

  31
  1
  • Sverige har ingen anledning att “återuppta dialog” någon dialog. Det är inte vi som angriparen. Det finns inget att förhandla om. Med Sverige menar jag svenska folket och folkets företrädare.

   Att våra valda ombud gav sig in i dialog med Erdogan är oförståeligt och oförlåtligt. Jag anser att vi borde to tillbaka vår ansöka om medlemskap i Nato. Det kanske skulle få de andra medlemsstaterna att vakna till liv. Gör de inte det så ser jag inte vitsen att bli medlem i Nato.

   Vi kan inte och ska inte vara i allians som kräver att få vara med att styra vår lagstiftning.

   Det som är mycket oroande är att vi har ministrar som säljer ut vårt land för tack ska du ha och rejäl dusör till det. Nuvarande ministrar och tidigare ministrar.

   Skället och gnället på sverigedemokraterna har tystnat. Precis som Jimmie Åkesson har gjort.

Kommentera