Låt kommunerna få bilda sina egna polisstyrkor

BROTTSLIGHET. Polismyndigheten måste kompletteras med kommunala polisstyrkor. Det skriver Magnus Lindgren på Stiftelsen Tryggare Sverige på DN Debatt.

Oxelösunds Poliskår 1962

Den kommunala polisen skulle ha en lokal förankring och syftet skulle vara att arbeta brottsförebyggande vid verksamheter som kommunen har ansvar för. Han föreslår också att polisen ska inleda ett nordiskt samarbete likt Europol och Interpol. Detta för att han anser att den grövsta organiserade brottsligheten ”till sin natur är gränsöverskridande” och behöver därför mötas internationellt.

Oxelösunds samlade poliskår idag. Dessutom på deltid.

Idag har Polismyndigheten drygt 35.500 polisanställda varav 13.000 civilanställda och cirka 22.600 poliser.

Oxelösund har 12.000 invånare. Om poliserna fördelades jämt över landet borde 25 poliser och 15 civilanställda arbeta i Oxelösund.

-Pettersson säger att något har gått snett. Det pratas mycket om att förebygga brottslighet, bättre än lokala poliser finns inte. När jag växte upp kände poliserna oss barn och våra föräldrar och vi kände dem. Polisen visste vilka som var vanliga busfrön och vilka som var i farozonen. Vi hade några invandrare från samma kulturer som vi, deras föräldrar hade ibland svårt med språket men deras barn blev svenskar.

Tiderna har förändrats, men vi borde titta på vad som fungerade förr och inte slå sönder allt gammalt.

Petterssons klass 6F. Det var innan Mena flyttade till Sverige.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Låt kommunerna få bilda sina egna polisstyrkor

 1. Herr Pettersson tycker att “bättre än lokala poliser finns inte.”

  Det stämmer i princip, men det finns en stor fara met det… nämligen muslimernas shariapoliser!

  När islamisterna tar över ett land, sker det ofta med folkets välkomnande och acceptance, eftersom islamisterna kan bevisligen med stoppa gatukriminaliten, droger och den allmänna otyggheten. I praktiken islamisterna bildar grupper som patrullerar gatorna med käppar och sedan dom helt enkelt spöar brottslingar om det behövs. Ibland våld fungerar.

 2. Polisen förstatligades 1965. Då försvann landsfiskalerna som var åklagare, polismästare och utmätningsman. “Djuristerna” tog över och se var vi hamnat.

  Återinför landsfiskalerna. En i varje kommun. Inför samtidigt motsvarigheten till delstatlig och federal polis som utreder grova brott och låt den lokala polisen ta hand om ordningen och enkla brott.

 3. ja men det finns redan kommunala polisorgenisationer . det är sossial tjänsten ! man har ett system där man producerar
  oros anmälningar ! och roar dig med att låsa in barn i föngligt förvaring.. detta kan man göra med helt oskyldiga ungar för att tvinga trilskande föräldrar.. problemet med detta är ju att vissa naturfolk med kortare livslängd på grund av krig med fler . gör att vissa ynglingar extremt fort anammar kriminella verksamhet.
  inget nytt i sig det nya är att dessa kåta kärringar plötsligt intresserad sig för då kallade skägg barn..

 4. Ja du Pettersson! Så där såg det ut på mitt skolkort med.
  Jösses hur det ser ut idag.

  12

Kommentera