Låt de gängkriminella bekosta sina egna advokater

BROTTSLIGHET & KORRUPTION. Det har länge retat mig att de som tjänat absolut mest på en ökad kriminalitet i allt högre utsträckning också skall kunna sko sig på skattebetalarnas bekostnad, utan att någon ifrågasätter detta, skriver Jan Norberg på Newsvoice.

Jan Norberg, selfie

Antalet uppdrag till offentliga försvarare, i mål som avgörs utan att åtal väcks, har ökat med 60 procent. För målsägandebiträden är utvecklingen än mer påtaglig. Antalet förordnanden har nästintill fördubblats och utgifterna har ökat med ca 65 miljoner kronor.

Inom ramen för brottmålstaxorna finns redan etablerad praxis i fråga om avsteg från taxan. De korrupta juristernas intresseorganisation Hilda och Ruben sätter sig därför helt oblygt, i regi av Advokatsamfundet, i knät på Domstolsverkets generaldirektör Thomas Rolén och kräver mer ersättning i en helt oanständig påtryckning för sina egna ekonomiska intressen.

Advokatsamfundets förra generalsekreterare Anne Ramberg, numera styrelseordförande i den samhällsomstörtande extremvänsterorganisationen Expo, har under sin tid som Advokatsamfundet lyckats infiltrera och korrumpera i stort sett hela juristkåren i Sverige.Domstolsverkets GD, Thomas Rolén är mest känd som personen som förre justitieminister Morgan Johansson (S) utsåg till generaldirektör som tack för att Rolén ändrat lagstiftningen så att Regeringens utnämningsmakt blev helt stängd för insyn.

Korruptionen är total då denne Thomas Rolén är medlem av samma lobbyorganisation som har en bedövande majoritet av ledande jurister inom svenskt rättsväsende, både inom rättsvårdande myndigheter, men också bland advokater inom Advokatsamfundet. Hilda och Ruben är en så korrumperande organisation att den omedelbart måste förbjudas.

Det enkla faktum att Thomas Rolén inte inser sitt jäv när han uppvaktas av Advokatsamfundets företrädare bevisar bara att svenskt rättsväsende är en varböld på den svenska samhällskroppen som måste renas genom punktion och radikal operation.

När man som åtalad blir ställd inför rätta så avgör domstolen om man skall få ett rättsligt biträde i målet. Den rätten är till stora delar dispositiv för att den tilltalade skall kunna känna sig säker på en rättssäker hantering under rättsprocessen.

Det antas då att den tilltalade inte har ekonomiska medel att själv stå för dessa kostnader. I närmare 100% av dessa mål handlar det om grovt kriminella, oftast gängkriminella gangsters av utländsk härkomst.

-Pettersson tar ofta upp advokatkostnaderna när kriminella döms och staten står för en offentlig försvarare. Timkostnaden är 1 476 kr exklusive moms. 1.845 kronor inklusive moms.

Advokaten kostar, inlägg på bloggen…

Sveriges Domstolar, ersättningssystem…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Låt de gängkriminella bekosta sina egna advokater

 1. Jag tycker att dom skall stå för sina sjukvårdskostnader också, när de kommit in på sjukhus och blivit ihoplappade efter skjutningar !!!!

 2. Varför inte som i USA låta utlänningar vid inresa till landet fylla i ett frågeformulär, där frågorna bla lyder. -Har du begått folkmord?, har du begått några terrordåd?, är du kriminell? mm.
  Frågorna avslutas med texten, -Har du svarat ja på någon av frågorna så släpps du inte in i USA!
  Självklart så svarar ingen -Ja! på någon av dessa frågor.
  Men om man sedan under sin vistelse i USA begår något brott så åker detta papper fram och då åtalas man även för att ha ljugit för den amerikanska staten i det att man tidigare bedyrat att man INTE ÄR KRIMINELL!
  Varför man då åtalas för två brott!
  Varför inte införa detta i Sverige och genast utvisa alla kriminella invandrare som har framfört falska uppgifter till statsmakten?
  Om så skulle ske behövs inga advokater då brottet är helt uppenbart!

  14
 3. Råttan Ramberg är en aktivist vars like vi inte skådat. Denna djävul har gjort allt som står i hennes makt för att skada Sverige och svenskarna. En avskyvärd människa!

  21
 4. Propagerade för att staten skulle ha offentlig upphandling på juristtjänster. Fattade ganska fort precis som ovan, att det är en korrumperad verksamhet, att vara offentliga försvarare.
  Det som störde mig var att de kriminella som tillför samhället minst och mest förstör, får kosta mest. Till och med om dom är utlänningar.

  41
  1
 5. Vid alla domslut, stora som små, så borde utöver domen även advokatkostnader redovisas i media.

  42
  1

Kommentera