Lägsta elpriserna någonsin i eftermiddag

ENERGIPOLITIK. Mellan klockan 14 och 15 i eftermiddag når elpriserna minus 69 öre per kilowattimme i elområde 4, i södra Sverige. Så lågt har priset aldrig tidigare varit i landet, rapporterar P4 Kronoberg.

Bixias elmarknadsanalytiker Johan Sigvardsson säger till P4 att det beror på en rad faktorer. Bland annat blåser det mer i Norden överlag, samtidigt som vind- och solkraften har byggts ut kraftigt det senaste året. Det resulterar i en överproduktion under helgen, då förbrukningen är som lägst, förklarar han.

-Pettersson noterar att vindkraften ökar sina förluster. Det produceras massor när det inte ger betalt…

Karta elpriser

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Lägsta elpriserna någonsin i eftermiddag

 1. Här understiger den sammanlagda kostnaden för 1KW/tim ändå inte 2kr.
  Bedrägeriet ger elbolagen jättevinster och staten höga skatteinkomster.

 2. det är bara ett trollande med siffror korrekt är att produktions priset ligger på 69 är på det skall man då lägger ett ledningspris vilket gör att Pratt priset dubblas sen efter det lägger man på skatt ? vilket gör att elpriset i detta fall landar cirka två spänn och tio öre.den normala produkondådkostnade börja var grabb låg på cirka 25 öre . och det är ju faktiskt skatterna som är den största kostnaden i Sverige i dag

 3. När elpriset är negativt så skall naturligtvis även elskatten vara negativ.

  10
 4. Bara att investera och tjäna pengar innan det är försent med batterier för frekvensutjämning?
  Kommer nog förmodligen att bli svårare att tjäna kr när flera hänger på, någon hake lär det vara mot framtiden, som de flesta kalkyler?
  Lägg in dina värden och kolla ev. deg.

  https://www.checkwatt.se

  2
  1
  • Nationalekonomiskt är det totalt idiotiskt med batterilagring av icke planerbar elproduktion. Om det ska investeras i tillräcklig kapacitet för att överhuvudtaget göra någon påverkan på eltillgången under vintern, så hade de pengarna räckt till ett antal nya kärnreaktorer.

 5. Japp
  det här går ju bra!
  Lagom till september så är ordningen återställd !
  ingen vind men förbrukningen i europa börjar sluka den el som tillverkas och med Kronan i botten så är vi tillbaka till rekord dyr el.

  10
 6. Om det fanns ett rimligt sätt att lagra vindenergin till senare vore det en vinst men så är det inte och kommer förmodligen inte bli på länge än om miljövänlighet skall vara riktmärke. Enda rimliga är att pumpa upp i vattenmagasin = jättelik infrastruktursatsning med stora miljökonsekvenser.

  • Hela vindflöjelsystemet verkar lika felkopplat som Per Bolunds hjärna.
   Skönt att vi blir av med Miljöpartiet.

   13
   1
  • Till Lrs.
   Eller matcha med vattenmagasin som än så länge finns många i hela landet. Det vill säga: spara på vattnet när det finns mycket blåst.
   Ett grundfel är att strömmen säljs på marknad.
   Åsså måste man ju räkna på elpriset för kärnkraft och andra alternativ. Troligen faller då de flesta hackelsemaskinerna bort.

  • Lrs
   Lagringen löser man lätt med ett stort gummiband som på dom små flygplanen jag hade som liten.
   Jag är ett geni. 😁

   5
   1
   • G54
    Man kan spänna gummibanden mellan vindkraftverken när man skall transportera elen genom landet.

    3
    1
  • Vindkraftparkerna måste rivas. EU bestämmer att naturen ska återställas. Miljöpartisterna röstade ja i Bryssel.

Kommentera