Befria alkoholen

INRIKES. Alkoholmonopolet fyller ingen funktion Tror du att monopol är den bästa garanten för mångfald har du sannolikt påverkats de påkostade reklamkampanjer Systembolaget bedriver – för dina egna pengar.

Sveriges alkoholmonopol uppges vara hotat från flera olika håll. Är detta ett hälsofarligt angrepp på den svenska modellen – eller en naturlig avveckling av obefogade handelshinder?

Dessa frågor tar Henrik Jönsson upp i veckans video “BEFRIA ALKOHOLEN

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Befria alkoholen

 1. Jag vägrar förödmjukas av systembolaget, senaste besöket för 45-år år sedan. Jag handlar mitt vin på Lidl.

 2. Vad en svensk dricker, spiller en finne på sig. Sen 2018 säljs starköl i livsmedelsaffärerna nu snart upp till 8% i affärerna, i Finland.
  Det drevs med finnarna, men dom verkar klara det bättre än här, konsumtionen sjönk. Svenskarna med sin familjepolitik och söndriga familjeförhållanden kommer aldrig att klara en sådan frihet. Politikerna vill inte mista greppet om dig, du klarar dig inte utan styrning av staten.

  2
  3
  • Kungen, Bordershopen lär inte fungera så bra i Sverige med skatterna som råder här och sänks skatterna i Sverige så går det inte runt för dem när Systembolaget har samma eller lägre priser.

   Räknar vi bort skatterna tror jag Systembolagets priser är väldigt konkurrenskraftiga, systemet är bland världens största inköpare och de är duktiga på speciellt vin. Men Systembolaget importerar inget vin själva, de köper av importörer.

   • Petterson : Skatterna på alkohol som på mycket annat är helt sjuka här. Det borde också ändras. Stäng systemet och kör tyska modellen. Den som inte hanterar alkohol gör inte det oavsett.

 3. Kontrollerande socialistfasoner som inte riktigt hör hemma i vår
  tillgängliga och upplysta info-späckade tid, där möjligheten att beställa valda drycker idag borde fungera alldeles utmärkt för både slott och koja.
  Konnässörer har sina alldeles egna kontakter..

  OCH framför allt skulle vi slippa dessa dubbelmoraliserande spökerierier som nånstans lever kvar med sina pekpinnar från anno dazumal. ..

  > tv-reklamen fr systembolaget idag.. under all jävla kritik..!

  18
  1
 4. det vest vansinniga är ju gränshandeln och den exs5rema prisskillnaden innom EU och då särskilt i norr av dumhet avstår man en mindre vinst i tron att en stor vinst kommer någon gång i framtiden?? ett sossialistiskt problem . Maggan går fortfarande runt och skriker höj skatten ? det innan hon stängde ned industrin i Sverige genom att stänga av energiförsörgninge?

  13

Kommentera