Skuldsanering

INSÄNDARE. Till Boriana Åberg, moderat riksdagsledamot.

Ditt inlägg angående preskriptionstid för skulder i sydsvenskan den 8 augusti skulle vara värdigt en vänsterpartist eller miljöpartist eftersom det strider mot allt vad sunt förnuft är. Skulder skall betalas, punkt slut.

Ett samhälle där man hej vilt skall kunna ta på sig skulder i den vetskapen att jag inte behöver betala dom fullt ut kommer aldrig att fungera i längden. Varför skall jag betala mina skulder när t ex min granne inte behöver göra det?

Förvånar mig verkligen att ett sådant här förslag kommer från en moderat men tydligen så är ni också inne på den linjen att samhällets vedertagna normer skall bytas ut mot allt möjligt flum som totalt kommer att rasera ett fungerande samhälle.

Det finns redan nu allt för mycket exempel på att man i Sverige inte behöver ta ansvar för sina handlingar och att även införa detta med en preskriptionstid där man kan komma undan att betala sina skulder är totalt förkastligt. I stället för ditt flumförslag så borde den redan för skötsamma medborgare kränkande möjligheten att få skuldsanering tas bort. Skulder skall betalas av den som har skulder och inte av andra! 

Sandor Herold, Malmö

9 thoughts on “Skuldsanering

 1. Ang skuldsanering. Alla som får ett banklån ämnar n-vis att betala det. Men tiden är lång och mycket kan inträffa som stör återbetalningen.
  Kan dock trösta Sandor med att dessa är ett fåtal och att de är bojkottade av bankerna resten av livet! Det var väl roligt ?

 2. Herrar U Kristersson, T Billström och G Strömmer drar på oss skulder som de aldrig kommer att gottgöra. För att inte tala om käringarna A Andersson, S Löven och F Reinfelt.

  10
 3. När man ser “lyxfällan”, förstår man varför PK är idioter, kärringen kan väl betala skuldsanering ur egen fick, jag vill det inte.

  29
 4. Nu kommer det förslag om att inrätta ett nationellt skuldregister.
  Om man då tar och summerar alla dessa skulder och det visar sig att skulderna överstiger den cirkulerande penningmängden i landet.
  Vad händer då? Kommer folk att fatta någonting?
  Kanske därför bankerna inte vill ha något skuldregister.

  29
  2
 5. Man ska inte generalisera och dra alla över en kam , men när det gäller politiker så vete f-n om det inte är på sin plats att göra det .

  38
 6. Naturligtvis ska man själv betala sina skulder. Man har ju själv skaffat dem. Enbart slödder låter andra människor städa upp efter en.
  Socialism är ett bra exempel på att låta andra människor ta hand om skiten man ställt till med!

  57
  3
 7. Sandor:
  I dagens politik är det svårt att urskilja vem som tillhör Kommunistpartiet,Centern eller Moderaterna (f.d. “Högern”). Verkliga samhällsproblem tycks det endast vara SD,som numera bekymrar sig om.Därför kastas skit mot detta parti från alla håll !
  Istället fylles dagens press med “Klimatet”,Ukraina, och efterdyningar av “Pandemin”….

  60
  4

Kommentera