Klimatförändringsalarmismen är en lögn som måste upphöra

av Drieu Godefridi

Sedan 1992 och konferensen om miljö och utveckling i Rio har västvärlden levt som förhäxade “den akuta klimatsituationen” som hela tiden upprepas men aldrig har inträffat. Sedan dess har Väst – och bara Väst – satt upp huvudmålet att reducera koldioxidutsläppen (och andra växthusgaser som är underförstådda i resten av artikeln).

Sedan 1992 har de globala koldioxidutsläppen fortsatt att öka, med Kina som öppnat i genomsnitt två nya koleldade kraftverk i veckan. Tror vi verkligen att Kina, Ryssland och Indien kommer låta Väst avgöra deras ekonomiska villkor och koldioxidutslöpp? Under tiden som de växer är de otvivelaktigt glada att se att Väst stapplar sig fram genom att envisas med sina försök att minska sina egna utsläpp. På bilden: Ett stålverk med koleldad generator i Hebei, Kina. (Foto av Kevin Frayer/Getty Images)

Det är nu 2023, dags för en granskning:

1. Koldioxidutsläppen har inte slutat att öka och kommer att fortsätta öka.

Sedan 1992 har de globala koldioxidutsläppen fortsatt att öka. Med Kina, som i genomsnitt öppnar två nya koleldade kraftverk i veckan och Indien som verkar mer fast beslutet än någonsin att fortsätta sin utvecklingskurva, precis som hela den icke-västerländska världen, kommer de globala koldioxidutsläppen fortsätta att öka under den överskådliga framtiden. Det finns ännu inget tillgängligt, billigt alternativ till fossila bränslen.

Läs vidare

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Klimatförändringsalarmismen är en lögn som måste upphöra

 1. Det vore spännande att få reda på hur det förhåller sig med sanningshalten i rapporteringen om de stigande temperaturerna.
  Thoralf Alfsson i Kalmar har gjort en tillbakablick och konstaterat att ingångsvärdena är justerade så att resultatet ska se värre ut än vad det är i verkligheten .
  Har han rätt är det ett offantligt svek .
  Svårt att ha en riktig bild och uppfattning .
  Men att de miljöpartistiska språkrören överdriver och ljuger är helt klart.
  Miljöpartiet och resten av Sverige kommer att tjäna på att de byts ut .
  Så vi kan börja ta MP på allvar igen .

 2. Det man möjligen kan trösta sig med när det gäller risken för Västs eftersläpning industriellt på grund av miljösatsningarna är att utvecklande av ny teknik oavsett användningsområde ofta har positiva spinoffeffekter (t.ex. Apolloprogrammet), så vi kanske inte nödvändigtvis kommer halka efter Kina och kompani när det gäller industriell utveckling, även om vi gör oss lite halvt handlingsförlamade genom oljetabu.

  2
  1
 3. Jessica Stegrud sade några sanningens ord om dessa världsförbättrare, skulle gärna
  vilja se och höra hela den delen av debatten.

 4. Livets gas. Öknarna börjar grönska. Stora planteringar sker. Dimcatchers i Sahara. Vetenskap, på riktigt, ihop med gammal kunskap ger bevattningssystem, det blir grönare. Det sänker temperaturen minst en grad under den varma årstiden. Det ni våtmarkfånar!

  38

Kommentera