Nedlagda brottsmisstankar när irakier körde ihjäl 11-åring

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Brottsmisstankar har lagts ned i det ärende i Märsta utanför Stockholm där en pojke i 10-årsåldern blev påkörd och avled i början av juni. – Utredningen har bland annat visat att föraren inte var påverkad av alkohol eller droger vid tillfället. Jag har därför i dag lagt ned förundersökningen om brottsmisstankarna ringa narkotikabrott och grovt rattfylleri, säger senior åklagare Daniel Suneson.

Utredningen om vårdslöshet i trafik och vållande till annans död fortsätter. Ingen mer information kan för tillfället lämnas om ärendet.

Målnummer i Attunda tingsrätt: B 6285-23.

-Pettersson säger att vårdslöshet i trafik är ett brott som ibland borde kallas mord. Straffet för grov vårdslöshet i trafik är fängelse i högst två år (1 § andra stycket lagen om straff för vissa trafikbrott) och indraget körkort.

***

TIDIGARE 2023-06-10 Irakiern Daniar släppt på fri fot efter att ha kört ihjäl en 11-åring

BROTTSLIGHET & INVANDRING. 11-årig pojke död efter påkörning, skrev bloggen i torsdags. Nu meddelar Åklagarmyndigheten att Daniar Fouad Mohammed som anhölls efter “trafikolyckan” i Märsta där pojken dog är släppt på fri fot. Herr Mohammad är fortfarande misstänkt.

Daniar Fouad Mohammed

Vi har vidtagit ett antal utredningsåtgärder för att få en bild av händelseförloppet. Jag har nu hävt anhållandet för att det inte finns tillräckliga skäl att ha honom frihetsberövad under det att utredningen fortsätter, säger senior åklagare Daniel Suneson.

Beslutet innebär alltså endast att han inte sitter frihetsberövad. Nu fortsätter utredningen om bland annat vållande till annans död. Åklagaren kan inte lämna fler kommentarer om utredningen i nuläget.

Daniar Fouad Mohammed åtalades 2019 för ett uppmärksammat gängkriminellt avrättningsmord i Bromma i västra Stockholm 2017 och en skjutning vid en restaurang i Märsta 2019. Han fälldes i tingsrätten men friades i hovrätten som ansåg att bevisen inte fullt ut räckte för fällande dom. Daniar har även klarat sig undan påföljd för misshandel, grovt hot mot tjänsteman och grovt vapenbrott.

2020 dömdes han för grov vårdslöshet i trafik efter att i extremt hög hastighet ha backat med sin bil rakt mot fotgängare på en parkeringsplats.

Daniar har också sedan han kom till Sverige 2009 hunnit med att skaffa sig ett digert brottsregister. Han är dömd för bland annat våldsamt motstånd, narkotikabrott och olaga hot.

Daniar kommer troligen att åtalas för grov vårdslöshet i trafik, drograttfylleri och vållande till annans död. Maxstraffet för det är två års fängelse.

Daniar är född i Irak, folkbokfördes i Sverige 2009-07-21 och erhöll svenskt medborgarskap 2010-09- 30 – bara ett drygt år efter ankomsten. Han kan därför inte utvisas med nuvarande regler.

Skäl för att hålla en misstänkt frihetsberövad. 

-Pettersson säger att vårt system är ett hån mot offrets familj. En yrkeskriminell släppt på fri fot två dagar efter att han mördat ett barn. Med ett fungerande rättsväsende hade 11-årige Samuel Elias levt idag och Daniar Fouad Mohammed varit i Irak.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Nedlagda brottsmisstankar när irakier körde ihjäl 11-åring

 1. Återkallat medborgarskap, enkel biljett tillbaka till ökensanden!
  (Man kan ju alltid drömma)

 2. En vacker dag tröttnar svensken och tar lagen i egna händer. Behöver inte dröja så länge. Rättvisa måste skipas.

  14
 3. RÄTTSSYSTEMETS HAVERI ÄNNU EN GÅNG!!!

  Vi röstade för en förändring men fick samma(S)kit som vi ville slippa i ytterligare en mandat period.

  Hur mycket han kommer att få av JK skall bli intressant att se.

  Rätt etnicitet, pigmentering, ……. och du är fri att bete dig som den medeltids människa du är.

  20
  1
 4. Varför har vi ett rättsväsende? I stort sett alla som har blivit anklagade “för än det ena eller det andra” har ju blivit fria eller dömda till löjligt låga straff. Vore det inte bättre att använda en form av internationellt rättsforum, för svenskt rättsväsende är ju ett gigantiskt skämt? Lägg ned rättsväsendet och anlita internationell hjälp.

  31
 5. Namnet på samme åklagare har allaredan tidigare föranlett ögonbryn att lyftas. ..

  28
 6. Jag önskar att det voro så väl Niklas R att han får 10 års fängelse och berövrat medborgarskap. Men det är ett önsketänkande. Återstår att se vad han får för påföljd. Uppmanar till bloggläsare här och andra att följa detta fall. Han bör inte komma undan.Den döda pojken har syriansk anknytning. Undrar om det förekommer vendetta och blodshämnd i hans kultur och bland hans släktingar?

  29
  • Tror det är något som är riktigt fel i landet. En person som kör ijhäl någon ska väl för helvete inte bli fri

   16
 7. Ingen har en relevant knytning till landet efter ett år. Man är inte insatt i vanor och seder och dom flesta har nog inte heller bestämt sig om dom vill stanna varaktigt. Lägger man ribban på den nivån så borde frågan vara varför man inte erbjuder medborgarskap till resten av världen på en gång. Jag har redan flyttat eftersom jag inte står ut med den djävla skiten. Jag gillar svensk sommar, men politiskt är man ta mej fan helt djävla rökta. Skicka världen till Sverige, spräng bron och kasta ut dom ur EU. Jag hoppas att resten av Europa kan leva i fred.

  27
 8. Grovt vållande till annans död kan ge upp till sex års fängelse. Så kombinerat med grov vårdslöshet i trafik samt slänga på en massa andra brott kan de låsa in honom på minst 10 år och därefter livstids utvisning efter en revision av hans medborgarskap.

  39
  1
 9. Sådana här kameldrivare struntar väl högaktningsfullt i att man måste ha körkort och att underställa sig svenska lagar och regler i helhet ?

  Däremot lär han behöva AKTA sig noga från den dödade pojkens släktingar …

  50
  1

Kommentera