Amir Mekky ”Los Suecos”-ledare utlämnas till Sverige

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Det kriminella invandrargängets “Los Suecos” utpekade ledare Amir Mekky utlämnas till Sverige, senast på söndag. Efter ett beslut av en spansk domare riskerar han nu uppåt tio års fängelse, rapporterar El Independiente

Amir Mekky har under en rad år levt och verkat på den spanska solkusten – av spansk polis utpekad som ledare för det svenska gängkriminella nätverket Los Suecos. Gänget misstänks ha legat bakom en stor våldsvåg och i Sydsvenskans poddserie ”Los Suecos” beskrivs grupperingen som ”den våldsammaste grupp yrkesmördare som någonsin drabbat spanska solkusten”. 

Nyligen dömdes Mekky och flera andra medlemmar av Los Suecos för inblandning i två beställningsmord i Spanien, men problem med bevisningen gjorde att åklagaren valde en uppgörelse. 

Den långa häktningstiden räckte som straff när Mekky erkände medhjälp till ett av morden. Polisen i Sverige hade räknat med att Amir Mekky skulle få ett hårt straff för morden i Spanien, men när så inte blev fallet häktades han i stället i sin frånvaro för grovt narkotikabrott och synnerligen grov narkotikasmuggling.

Senioråklagare Lisa Åberg reagerade direkt när svensk polis och åklagare förstod att den spanska rättegången skulle få ett oväntat slut för Amir Mekky. 

– Tidigare har det inte varit någon brådska eftersom han inte varit tillgänglig och det fanns en möjlighet att han skulle dömas till livstids fängelse i Spanien. Då hade det inte varit meningsfullt att gå vidare med att utreda narkotikabrottsligheten. Nu blev det inte så och då får vi jobba mer aktivt, har hon tidigare sagt. 

Det är för de misstankarna en utredningsdomare nu beslutat att Amir Mekky ska utlämnas till Sverige. Innan söndag ska utlämningen ske. I beslutet ställs villkoret att Mekky ska avtjäna sitt eventuella straff i Danmark, där han är medborgare. 

-Pettersson hade hoppats på 30-40 år i spanskt fängelse…

***

TIDIGARE 2023-04-15 “Svenskarna” från Malmö får lägre straff i Spanien

BROTTSLIGHET. Malmöligan Los Suecos har i utbyte mot kraftigt sänkta straff erkänt två mord på solkusten i Spanien, rapporterar Malaga Hoy. En gängmedlem erkänner att han skjutit ihjäl en man utanför en kyrkan i San Pedro Alcántara i maj 2018. Han tar också på sig skulden för mordet på en narkotikahandlare i Estepona samma sommar. Efter uppgörelsen med åklagaren får han nu runt fem år i fängelse i stället för mellan 15 och 25 år.

Gängledaren Amir Mekky är dansk medborgare och den centrala personen i grupperingen. Han är född i Danmark i en palestinsk familj som ursprungligen kommer från Israel. Han växte upp i Malmö dit familjen tidigt flyttade. I Seved skapade han och hans unga vänner ett lokalt skräckvälde på och omkring Rasmusgatan. Amiral Mekky är inte dömd ännu.

Även ligans ledare, som har danskt medborgarskap, och sex andra åtalade erkänner medhjälp i varierande grad. Deras straff blir kraftigt sänkta och kvittas mot häktningstid.

-Pettersson säger att “svenskarna” är av samma sort som här hemma, det vill säga dysfunktionella människor från Mena som av någon anledning begåvats med svenska medborgarskap…

TIDIGARE 2022-04-28 90 års fängelse för Los Suecos från Malmö – dom i Spanien

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Tre gängkriminella från Malmö döms i Spanien till minst trettio år i fängelse vardera. De fälls för utpressning och brutala sprängdåd.

-Pettersson säger att nu är tre av sex “svenskar” dömda och konstigt nog har dom ungefär samma sorts namn som de som skjuter i Sverige.

***

TIDIGARE 2022-03-13. Livstid i spanskt fängelse yrkas för Malmöborna Los Suecos

BROTTSLIGHET & INVANDRING. De “svenska” kontraktsmördarna Los Suecos la över 100.000 kronor på förberedelserna att döda. Nu hotar livstids fängelse i Spanien. Medhjälparna, som fraktade en flyktmotorcykel från Tyskland, kan få tolv år. Rättegången börjar i september 2022.

De svenska kontraktsmördarna Los Suecos la över 100 000 kronor på förberedelserna att döda. Nu hotar livstids fängelse i Spanien. Medhjälparna, som fraktade en flyktmotorcykel från Tyskland, kan få tolv år. Rättegången börjar i september.

Den danske medborgaren Amir Mekky som pekas ut som huvudman för den gängkriminella grupperingen ”Los Suecos” på Costa del Sol riskerar att dömas till livstidsfängelse tillsammans med tre svenska medborgare. Mekky greps i Dubai den 4 juni 2020 efter att ha varit efterlyst och misstänkt för att ligga bakom flera avrättningar på Costa del Sol 2018.

”Los suecos” är den ökända gängkriminella liga med säte i södra Sverige som agerade torpeder på Solkusten 2018 som bloggen tidigare har berättat om.

Enligt åklagaren låg de bakom mordet på narkotikahandlaren David ”Maradona” Ávila när denne sköts till döds utanför kyrkan Virgen del Rocío i San Pedro Alcántara av en maskerad gärningsman som färdades på motorcykel.

Ligan låg även bakom mordet på Sofian Ahmed ”el Zocato” Barrak från Ceuta när denne sköts till döds i ett bostadsområde i Estepona.

Dagstidningen La Opinión de Málaga hänvisar till åtalet och skriver att rättegången är planerad till 19 september till 21 oktober vid provinsdomstolen i Málaga.

Huvudmannen Amir Mekkys bror Fakhry ingår också i den kriminella organisationen och samtliga ska ha medverkat till de två avrättningarna. Åklagaren kräver 12 års fängelse för samtliga inblandade. De ska även betala skadestånd på 300.000 euro till de båda offrens änkor och arvingar.

”Los Suecos” utförde även flera sprängningar på Solkusten 2018, dels mot en narkotikahandlares bostad i Benahavís och dennes affärsrörelse i ett industriområde i San Pedro Alcántara.

Om Los Suecos på bloggen…

-Pettersson har inget emot livstid i ett spanskt fängelse för herrarna, men ser hellre att de får avtjäna straffet i något Mena-land, givetvis av humanitära skäl…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Amir Mekky ”Los Suecos”-ledare utlämnas till Sverige

 1. Ingen ordning på nånting nu för tiden, en dansk som kallas svensk fast han är palestinier bördig från Israel men bor i Spanien då är han ju spanjor enl. PK…

 2. Vi kan anta att han släpps på fri fot efter ett par dagar i Sverige då åklagaren inte anser att flyktrisk föreligger.

  23
 3. “Vi har ingen aaaaning om varför gängkriminaliteten är hög och ökar” hälsar Svenska polisledningen. Konstigt att vi helt normala 20% Svenskar vet exakt varför.

  33
 4. Det var illa att denna s.k. svensk med danskt medborgarskap ska försörjas av svenska skattebetalare. De som bor på “Solkusten” hade nog hoppats på ett liv i spanskt fängelse för denna brottsling och hans kumpaner. Vi ska stå ut med denna import av människor från dysfunktionella länder, dessutom ger vi dem möjlighet att exportera sina skumma beteenden? Det mest skrämmande är att det svenska s.k. rättsväsendet visste om deras brottslighet på etttidigt stadium.

  30

Kommentera