Wagnerbossen: ”Vilda fantasier” om Rysslands påståenden

UKRAINA. Rysslands påståenden om att ryska styrkor orsakat Ukraina massiva förluster är ”vilda fantasier”, enligt ledaren för den ryska paramilitära Wagnergruppen, Jevgenij Prigozjin.

Wagnerchefen Jevgenij Prigozjin vid Wagners kyrkogård i Krasnodar, Ryssland

Rysslands försvarsdepartement hävdade på söndagskvällen att de omintetgjort en storskalig ukrainsk offensiv, dödat 1.500 soldater och förstört över 100 stridsfordon. Det är för höga siffror för att vara trovärdigt, säger Prigozjin på Telegram.

”För att döda så många människor måste det ske en massaker, under en dag på en yta på över 150 kilometer. Det är en jäkla massaker”, säger Wagnerledaren.

-Pettersson säger att Rysslands “vilda fantasier” sprids av TASS, RT, med flera och det finns en och annan som tror på propagandan.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Wagnerbossen: ”Vilda fantasier” om Rysslands påståenden

 1. Men en sak som dåren Puttin har orsakat är väl förstörelsen av dammen, han försöker att dränka Ukraina.han vill stå på samma nivå som Adolf Hitler.

  35
  7
 2. Hur förklarar rysstrollen Prigozjins uttalande ? Prigozjin är trots allt den av otcherhordens ledare som visat ledarskapsförmåga. Vem tror rysstrollen på, Barad-Durs propaganda eller en orch med blod på händerna ? Prigozjin brukar hålla till vid fronten i motsats till andra höga orcher som trycker i säkerhet långt från striderna.

  39
  7
  • Rysstrollens hanterare i S:t Petersburg har inte informerat Håkan, Björn, Gammeldags och de andra i Hitlerjugend om vad de ska tycka, så de har ingen åsikt, i väntan på vad de ska skriva.

   5
   1

Kommentera