Fler rapporter om ukrainska framgångar

UKRAINA. Det kommer nu uppgifter från flera håll som indikerar att Ukraina har inlett en motoffensiv, även om omfattningen är oklar, skriver The Economist.

För ryssar och rysstroll som inte förstår…

Tidningen har pratat med ”västerländska företrädare med kunskap om situationen” som uppger att Ukraina avancerat fem-sex kilometer i Novodonetske i den ryskockuperade regionen Donetsk.

Den Kremlanslutna militärbloggaren Semjon Pegov, som går under aliaset ”Wargonzo”, uppger att ”fienden haft viss framgång” i och med en attack i Novoselivka i Donetsk. Han säger även att nyheterna från området blir ”mer och mer alarmerande” och att ”det har börjat hetta till”, enligt Sky News.

Ukrainas biträdande försvarsminister Hanna Maljar hävdar samtidigt att ukrainska styrkor återtagit områden runt staden Bachmut, som varit centrum för striderna under våren. Enligt The Economist har det även kommit rapporter om att det pågår strider i riktning mot staden Soledar.

Ryssland har å sin sida hävdat att markangreppen slagits tillbaka och att de ryska trupperna orsakat Ukraina stora förluster.

-Pettersson är inte militär men det vi ser kan vara början på det största slaget i Europa sedan andra världskriget.

Då vet vi hur det slutade för de ansvariga…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Fler rapporter om ukrainska framgångar

    • Intressant. Läste just att ryssarna åstadkom bättre resultat i Bakhmut än tidigare. I Bakhmut förlorade ryssarna bara 7,5 gånger fler soldater än vad Ukraina förlorade, så den aktuella siffran att ryssarna förlorar 8,5 gånger fler soldater kan blivit något förbättrad för ryssarna.
      Om 600 ukrainska soldater blivit oskadliggjorda det senaste dygnet så har alltså minst 4.500 ryska soldater blivit oskadliggjorda under samma tid.

      42
      9
      • Anders Nilsson
        Det verkliga förhållandet är 7 oskadliggjorda ukrainska soldater per oskadliggjord rysk soldat.

        13
        41
  1. Den slutgiltiga lösningen 1940.
    Putin har den i sina gömmor. Bolsjevikeran plockade 852 ton från det tyska in och ut rikiska departementet vid befrielsen 1945. David Irvin var den första som fick ta del av det efter Sovjets fall. Han fick 18 månaders fängelse då ha offentliggjort detta
    i sina sista böcker. (Engelsk historieforskare med världsklass)
    Putin utalade för några månader sedan att han har tillräckligt om västvärlden historiskt som dessa inte vågar offentliggöra.
    Men Ryssarna börjar tröttna. Först avskaffandet av livegendommen 1861, som var av godo, då folket fick tilldelad mark för odling.
    Sedan statskuppen 1917 som igentligen började 1906 men slogs ned.
    Att leva under kommunismen, med hot vid opposition vid avvikande uppfattning:
    En kula i pannan av Lenin! Eller gulag av Starlin.
    Tror Ryssarna behöver läka några generationer. Kanske är vi där nu?
    Men kära bloggare! Läs på historien.
    Och snälla! Fördöm mig inte fören ni läst på i 1900 talets historia.
    Skrivande friskriver sig från skrfifter. Men vad kan Putin komma med?

    Ps Nu får jag skit Ds

    12
    35
  2. Oavsett vad alla ryssvänliga människor säger så är Ryssland mycket illa ute både på hemmaplan och bortaplan, så är det bara.
    Motoffensiven kommer bli droppen för Ryssland, vi kan förvänta oss soldater från ryska sidan som lägger ner vapnen.
    Och till slut gissar jag på att man meddelar att Vladimir Putin är försvunnen.

    50
    15
  3. Nazistgrannen kan vara övertygad om att Ryssland kommer att förlora kriget.
    Orsaken är den överväldigande materiella och ekonomiska överlägsenhet Ukrainas vänner besitter.
    Ryssland har lika lite chans till seger som Nazi-Tyskland hade våren 1945.

    48
    11
  4. Herr Pettersson spekulerade att efter det kommande stora striderna ”vet vi hur det slutade för de ansvariga…”

    Skulle herr Pettersson möjligen kunna utmåla hans vision hur det skulle sluta för Ukraina och Ukrainare Om Ukraina skulle förlora de kommande storslaget och kriget?

    Jag kommer ihåg att herr Pettersson har tidigare tyckt att Ukraina skulle ha blivit ”utplånat” om ryssarna hade tagit över landet för ett år sedan. Vad innebär detta ”utplånande” i praktiken? Kanske till exempel konsentrationslägers dödsdush med Zyklon B för miljontals ukrainare? Etnisk rensning av 10+ miljoner ukrainare från Ukraina, kanske till Europa? Obligatorisk slavarbete för alla Ukrainare i Siberien? Stöld av all ukraisk egendom och landets rikedomar?

    14
    55

Kommentera