Kärnkraft avgörande för USA:s nettonoll-mål

ENERGIPOLITIK. Såväl befintlig som ny kärnkraft behövs om Biden-administrationen ska uppnå noll koldioxidutsläpp i USA till 2035. Det framgår av en ny rapport från den amerikanska energimyndigheten, rapporterar Energinyheter.

SMR Kärnkraftsreaktor Bild från Blykalla

Rapporten “The Path to 100 procent Clean Electricity”, innehåller en tiopunktslista över vilka åtgärder som behövs för att uppnå målet. Här konstateras det också att ren energiproduktion kommer att utgöras av bland annat kärnkraft, vattenkraft, vind och solenergi.

Trots ett starkt uppsving för vind- och solenergi är det i slutändan kärnkraft och vattenkraft som kommer att utgöra den primära källan till ren el.

Genom att säkerställa flottan av kärnreaktorer och vattenkraftanläggningar kommer det att minska behovet av nya utbyggnader. Det krävs också åtgärder för att att snabbt öka utbyggnaden av etablerad teknik för ren produktion och lagring.

“För att nå 100 procent ren elektricitet krävs en omedelbar ökning av utbyggnadshastigheten för ren kraft och lagring, följt av en fortsatt snabb tillväxt i utbyggnadstakten”, framgår det i rapporten.

-Pettersson säger “Trots ett starkt uppsving för vind- och solenergi är det i slutändan kärnkraft och vattenkraft som kommer att utgöra den primära källan till ren el”.

1985 togs den senaste kärnkraftsreaktorn i Sverige i drift. För 38 år sedan hade Sverige i princip en koldioxidfri energiproduktion. Sedan började vänsterblivna miljömuppar rasera energisystemen till dagens enormt dyra kaos.

Drygt 30 år i förlorad forskning och utveckling.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Kärnkraft avgörande för USA:s nettonoll-mål

  1. “1985 togs den senaste kärnkraftsreaktorn i Sverige i drift. För 38 år sedan hade Sverige i princip en koldioxidfri energiproduktion. Sedan började vänsterblivna miljömuppar rasera energisystemen till dagens enormt dyra kaos.”
    Och den första togs i bruk 1954 och stängdes 1970…. och den byggdes under östra station…. tågen gick ovanför och det bodde väldigt många nära stationen….. nu gör våra betters på annat sätt för att hota och skada oss…. utan några fördelar….. ur led är tiden….

  2. Hmmm…
    Kanske dax för MPs båda språkrör att åka över till USA och lära dom ett och annat gällande hur ett land kan klara sig utan kärnkraft.

Kommentera