Språkprov för att få uppehållstillstånd från 2027

INVANDRING. Det ska krävas godkänt på ett kunskapsprov i två delar för att få permanent uppehållstillstånd från år 2027. Det föreslår utredningen för permanent uppehållstillstånd som överlämnas till migrationsminister Maria Malmer Stenergard (M).

Maria Malmer Stenergard

”För en person som ska bo och verka här i landet är det helt centralt att ha kunskaper i det svenska språket och känna till de grundläggande förhållandena i det svenska samhället, säger migrationsminister Maria Malmer Stenergard (M) i ett pressmeddelande.

Provet ska genomföras i två delar, ett prov i det svenska språket och ett prov i det svenska samhället och det är Trafikverket som kommer att genomföra proven. Utredningen har haft i uppdrag att ta fram krav för att få uppehållstillstånd och ska gälla för den som har fyllt 18 år.

Maria Malmer Stenergard välkomnar utredningen och framhåller att liknande kunskapskrav redan finns i en rad andra europeiska länder. Däremot anser hon att det är ”frustrerande” att systemet kan börja gälla först 2027, enligt utredarens förslag.

-Pettersson tycker att det är orimligt lång tid till 2027. 1 januari 2024 vore rimligare, nu när det gått tiotals år utan att politikerna gjort det nödvändiga…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Språkprov för att få uppehållstillstånd från 2027

 1. Vad orättvist! De som redan finns här i landet har ju inte behövt anstränga sig mer än att lyfta bidrag. Följdaktligen måste provet bli väldigt enkelt och med tolkhjälp? Analfabeter och blivande pensionärer undantas! Med blivande pensionärer avses invandrare i 35 års åldern. Kan man utvattna förslaget ännu mera?

 2. Vilket jävla skämt när muslimjävlarna ska ta körkort har de haft en tolk för frågor och svar. Tolken betonade det rätta svar speciellt för att muslimgalningarna kulle klara körkortet. Tänk på det när du möter en muslim i trafiken.

  11
 3. Men Maria, ni kan väl skita i aktivistutredarens tidsförslag och köra på 2024 istället? Vem hindrar er?

  Sverige blöder. Gör något nu!

  14
 4. Och varför ska det ta så lång tid, till 2027..?? Ungefär som det ska sättas i en utredning. Nää, nuvarande regering, det är nog dags att sätta lite fart, om ni vill bli omvalda vill säga i nästa val. Ni har nu suttit ett år nästan, men allt är som vanligt. Varför ska man rösta på er..??

  25
 5. EN ENDA STOR BLUFF!!!!!

  4 år, sug på den du!!!!

  NÄR DET GÄLLDE AFGHANERNA OCH GYMNASIELAGEN GICK DET PÅ 6 MÅNADER!!!!

  Vad syssla (SD 20%) med?? INTE DRIVER DET PÅ MOT FOLKUTBYTET, INTE TAR DE TAG I UTVISNINGARNA, INTE STOPPER DE ISLAMISERINGEN, ……..OSV

  VI BLEV LURADE 2022!!! REVANCH 2026 OM DET INTE ÄR FÖRSENT ATT TA SVERIGE TILLBAKA

  24
  3
  • När skall du fatta att 20% inte är en majoritet i Riksdagen. Vad hade du för mattebetyg? Det måste vara C eller IG.

   3
   1
 6. Två millioner utlänningar skall utvisas från Sverige, sen skall gränsen stängas och då behövs inga språkprov längre!

  30
 7. ”Man kan inte sätta för höga krav, det bör vara på en nivå som många klarar av” enligt utredaren kammarrättsrådet Fredrik Fries. Såklart anpassas kraven så det inte går att missa…, Så får man självklart göra om och om tills man klarar provet… Tror Tidöpartierna kan åka ut nästa val för att man tar 4 år på sig innan detta införs, faktiskt!

  20
 8. 2027 är socialisterna tillbaka, på grund av att oviljan att införa ett omedelbart stopp av att ge uppehållstillstånd utan krav har gett minst en miljon nya sosseväljare + den miljon nya medborgare från tidigare släpphänta år. Den nya miljonen valboskap cementerar så socialistblockets övertag i riksdagen för evigt.

  16
 9. Ett år efter valet-26…
  Kom ihåg att arbetarrörelsen behövde minst 30 år för att bygga upp en välfärdsnation, alla deltog och hjälpte till. Hjälper du inte till att rädda Sverige så ska du inte klaga när Sverige krossas.

  18
 10. “Frustrerande att det inte börjar gälla förrän 2027 enl. utredarens förslag..”
  OCH V E M ÄR DET ?!!!!?
  – en kvarsatt röding?

  22
  • Inga utlänningar ska få permanent uppehållstillstånd.
   Dom ska gå till migrationsverket var 3 månad och få en stämpel och visa var dom bor.medkontrakt från hyresvärden.
   Sen ska dom gå varje år gå
   till Mig och visa vad dom lever på.
   Sen ska dom ha ett låst konto på svensk bank på 200.000 kronor.

Kommentera