Rinkebyföräldrar kräver gratis lunch till barnen under sommarlovet

SKATTER. Sommarlov betyder inte bara lata dagar på stranden, utan också hunger och otrygghet när skolan är stängd. I Rinkeby lämnar några föräldrar in ett medborgarförslag om att erbjuda gratis lunch för skolbarn under sommarlovet, rapporterar Dagens ETC, bakom betalvägg.

Havregryn är nyttigt, mättande, billigt och i mitt tycke gott med lite bär eller sylt och mjölk.

Trots att S-ledaren Magdalena Andersson utlovat det i sitt förstamajtal har hennes partikamrater som styr i huvudstaden svårt att genomföra förslaget. – Hade vi haft en socialdemokratisk regering hade detta införts i hela landet, säger Emilia Bjuggren (S), skolborgarråd i Stockholms stad, till Dagens ETC.

-Pettersson undrar om föräldrarna i Rinkeby, S och Dagens ETC inte förstår att det finns inga gratis luncher. Det är alltid någon som betalar. Det kallas socialism.

När jag var barn åt jag och mina syskon ofta råa havregryn med mjölk och blåbärssylt, blåbären plockade vi själva. Jag tror inte det berodde på fattigdom utan på att det var ett snabbt, nyttigt mål för ungar som krävde massor med energi för fotboll, brännboll, kull och andra lekar. Att det kostade lite hade nog inte farsan något emot.

Nu vill de ha skattefinansierad mat också. Det började med att de ville komma hit, sedan ville de ha särskild mat och någonstans att be, sedan ville de ha böneutrop en gång i veckan, sedan sju dagar i veckan fem gånger om dagen, sedan vill de ha sharialagar och sedan vill de ha vårt land och dårarna tror att de inte ska ta ett steg till. Det är dag att börja återvandringen, så kan de ha sina böneutrop och halalstränder hemma…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

22 thoughts on “Rinkebyföräldrar kräver gratis lunch till barnen under sommarlovet

 1. Vilken tur att inte den vidriga Arga Andersson får bestämma!
  Åt helvete med alla Rinkebyparasiter.
  Jag känner bara ett djupt förakt för allt som har med dagens socialdemokrati att göra.

  34
  2
 2. En mantra från Socialdemokraternas importerade valboskap: VI SKA HA, VI SKA HA,
  Denna import har Moderaten Reinfeldt samt Centern och MP hjälpt till med.
  ” TACK FÖR ATT NI VALDE SVERIGE ”

  Ps. Vi vanliga hårt arbetande Svenskar får som vanligt BETALA för allt som importfolken SKALL HA.

  34
 3. I hemlandet finns det mat för de som ids jobba. Sverige är haram och alla muslimer som vistas i Sverige kommer att hamna i Jahannam. Inget paradis för Sverigeboende muslimer. 😂😂😂

  25
 4. Kräver och kräver. Fick fan hjälpa till och plocka potatis. Inger Gnäll. Hade 2,5 km till busshållplats för att ta mig till skolan, ingen som sa något. Nu ska det vara gratis hit och dit. Vem få betala? Jo! Vi skattebetalare. Så även de som betalat i hela sitt liv och nu kanske bor på äldreboende. Blir tokig på krav hela tiden. Vaddå! De har väl föräldrar som kan laga mat. Men nejdå. De ska väl bara sitta och Gnälla. Fy fan

  42
 5. Som vanligt bara krav att allt ska vara gratis. Vi svenskar ska jobba o slita för att våra berikare ska leva så bra som möjligt utan att arbeta. Sen rösra dom på Sossarna förstås.

  51
 6. En skiva bacon till lunch skulle vi väl ändå kunna bjuda dom på!

  51
  1
 7. “KRÄVER..” ?!!
  Det är ingen djävla hejd på uppkäftigheten !!!

  Men det har de ju tydligen lärt sig, att Svea aldrig säger ifrån.
  Inte ordentligt, som sig borde, utan alltid med denna tillgjorda inställsamhet.
  Skyll dig själv 🇸🇪
  – you had it coming. Dumbass.

  41
 8. Arga Andersson (S) och deras lotteripengar kan betala.

  Det är dessutom de som hållit asylturismen i gång. Nu när vi ser följderna vill de smeta problemen på någon annan.

  Vart har (SD 20%) tagit vägen? Varför står de INTE upp mot FOLKUTBYTET? Är det flathet som kommer med politisk makt?

  46
  5
  • Sluta tjata om SD (20%). Du gör dig bara dum. 20% är ingen majoritet i Riksdagen och dessutom ingår inte SD i Regeringen.

 9. Sossarna har IMPORTERAT dessa kravmaskiner då är det naturligt att Sossarna står för kostnaderna till kravmaskinerna.
  Det finns många miljoner i Sosse ägda Kombi lotteriet ,m.fl lotterier som ägs av Sossarna som kan användas till importfolkens krav !

  54
  3
   • Nu är väl ändå gränsen nådd ? Det är väl varje förälders ansvar att ta hand om sina barn.Varför ska föräldrar i Rinkeby särbehandlas ? Dags att sluta upp med detta daltande med vuxna människor.Har man satt barn till vörlden så får man banne mig ta hand om dom.När får våra fattigpensionärer “gratis” lunch ? Ja,visst ja.Jag glömde ju att dom inte tillhör dom som syns och hörs och ständigt ställer nya krav på särbehandling.Dom tiger och går hungriga för det mesta istället.

    38
    1
  • jaha tack så mycket för extra skatten jag som 57;a får betala som pensionär, den skatten var visst till försörja Rinkeby, Malmö mm
   men själv skall jag visst få äta GRÖT varje dag för att JAG skall få en krona över och sossarna skall få glädjen att garva sig till sömns över den berömda svenska genorisiteten från de fd arbetarna
   Så Arga Andersson -Tack för den solidariteten !!

   15
 10. Klart det finns gratis lunch.
  Det är gratis för vissa !
  Men du och jag betalar.

  61
  1
 11. Föräldrarna i Rinkeby behöver inte förstå . När någon nu har öppnat frågan så är det ju bara att mjölka systemet.

  58
  1
 12. Lata, snåla föräldrar som vill att andra ska ta hand om barnen, men som gnäller om socialen kommer och tar dem

  64
  1

Kommentera