Rysk robotattack mot Kiev

UKRAINA. Ryssland har attackerat Kiev med robotar avfyrade från strategiska bombplan, enligt den ukrainska militären. Attacken skedde under natten mot fredag och samtliga robotar sköts ned, uppger Kievs militärledning på Telegram och hänvisar till preliminära uppgifter.

Vladimir Putin, terroristen och krigsförbrytaren

Ingen person ska ha kommit till skada. Kievborna uppmanades att söka skydd vid 02-tiden. Två och en halv timme senare blåstes faran över.

Det ryska luftangreppet var den 13:e terrorattacken sedan början av maj, skriver Serhij Popko, militärförvaltningens ledare i Kiev, i ett uttalande.

-Pettersson undrar varför Ryssland fortsätter attackera civila mål?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Rysk robotattack mot Kiev

 1. Då Puttes kryssningsrobotar är notoriskt oprecisa (de flesta är byggda för att landa inom 100 meter med en kärnstridsspets) så är de enda mål de rimligen kan träffa i storleksordningen av städer och tätbebyggt område.

  Men å andra sidan kan inte de flygande putteterroristerna träffa en stillastående stor byggnad utan luftvärn heller med en lågflygande bombräd i deras modernaste attackflyg.
  https://twitter.com/Tendar/status/1661842734141808669

  14
  7
 2. Patroit är ett gammalt 90-talssystem men ändå tillräckligt bra för att skjuta ner alla ryska missiler även de supersoniska. Undrar hur bra är då lite mer moderna västliga systemen?

  19
  5
  • Förråden runt Kiev bombas. Vid attackerna så larmas hela Kiev. När sedan inga bomber faller över själva Kiev använder propagandan detta som en bekräftelse över att Patriot sopat himlen fri från bomber.

   F ö är en vanlig Ukrainsk taktik att placera militär materiel bredvid eller i skolor, sjukhus etc med verksamheten kvar (mänskliga sköldar) vilket är krigsbrott. När sedan attacker kommer och civila skadas, så anklagas ryssen för krigsbrott i västmedia.

   9
   18
   • På sig själv känner man andra, tovaritsch.
    Därför påstår du att ukrainska armén skulle placera militärt material och personal under civila mänskliga sköldar.

    Vilket i sig säger oss att du ljuger eftersom alla som följt putteterroristernas framfart de senaste 20 åren vet att de skiter i om civila stryker med. Faktum är att de vill att civila ska stryka med då de medvetet siktar på dem.

    Att du då försöker tuta i oss att Ukraina inte skulle ha lärt sig detta efter mer 15 månaders öppet illegalt krig då är du dummare än vad jag trodde.

    Så, med risk för att upprepa mig själv, sluta ljug tovaritsch Roland.

    13
    8
   • Är det sant att Ryssland nu kommer lämna Donbas för att om möjligt förhindra att Ukraina också befriar Krim?

    8
    5
 3. Den samvetslöse terroristen och efterlyste krigsförbrytaren Putin saknar alla spärrar. Storhetsvansinne, mindervärdighetskomplex, despot och psykopat. Då blir det så här.

  17
  8
 4. DEN RYSKA FASCISMENS ANSIKTE AV ONDSKA OCH TERROR!!

  Man kan aldrig kuva ett helt folk som slåss för sin rätt och sin frihet att själva få bestämma.

  Slava Ukraine
  💙💛

  33
  11
  • Jag ser att fascisterna är uppe tidigt. Är det stövelputsande som står på dagordningen?

   21
   12

Kommentera