Litauisk lastbil i Danmark hade 277 stulna norska cyklar på flaket

BROTTSLIGHET. Vid en inre gränskontroll i Danmark, utförd av dansk polis, stoppades en lastbil registrerad i Litauen fylld med stulna cyklar. Värdet på cyklarna uppskattas till cirka en miljon danska kronor (cirka 1.600.000 svenska). Lastbilen var på väg söderut från Norge genom Danmark och stoppades innan den nådde gränsen mot Tyskland, rapporterar den danska Polisen.

Bild: Danska polisen

Upptäckten är ett resultat av den danska polisens ändrat fokus på sina gränskontroller så att fler av dessa nu sker i inlandet. Allt för att bekämpa den organiserade brottsligheten.

Att just ovannämnda lastbil stoppades var dock ingen slump, det var ett internationellt samarbete via Europol mellan dansk, norsk och svensk polis. De tre länderna genomför för närvarande en särskild insats med fokus på kringresande brottslingar.

Det visade sig senare att de 277 cyklarna som fanns på lastbilen hade stulits i Norge.

Den litauiske chauffören, som varit efterlyst i Norge för liknande kriminalitet, anhölls och det danska rättsväsendet har idag beslutat att häkta honom i fyra veckor.

-Pettersson säger att inre gränskontroller är bra, vi borde även stoppa civilpersoner för id-kontroll slumpvis för att försöka upptäcka illegala invandrare. Vi hade tidigare Reva-projektet som stoppades på grund av att de vänsterblivna ansåg att det var rasistiskt att kontrollera människor som såg utländska ut.

Bussar med stöldgods i linjetrafik mellan Stockholm och Rumänien (från 2014)

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Litauisk lastbil i Danmark hade 277 stulna norska cyklar på flaket

 1. Danska politiker är förståndigare än Svenska politiker.
  Därför ser det annorlunda ut i Danmark.
  De kan t.o.m. slänga ut “danska medborgare” som inte platsar.
  Danmark har ju ingen Ylva Johansson.

  36
 2. Varenda suspekt fordon måste kollas, tills denna verksamhet i stort sett upphör. Ge tullarna beting.

  25
 3. Man får väl vara tacksam, att man ff har skorna kvar på sig när man kommer hem från matbutiken..

  16
  1
 4. Här har Sverige mycket att lära sig. Tullen tar väl mes Svenskar som åker till Tykland och köper öl. allt stulet gods i Sverige det bara passerar.

  30
 5. Varje färjeläge borde ha ett antal tullare som ständigt kan göra rassia mot inte bara stora lastbilar, det finns en annan kategori som man kan undra vad dom gör här, små lätta lastbilar med kapell samt täckta Minibussar, en del av dem ser hårt lastade ut,

  Svensk slapphet är vida spridd över världen, så jag tror att mycket stöldgods försvinner
  ut via färjelägen !

  29
  • Tror? Svenska tullarna vet, men får inte göra något utan att kalla på polisen.
   Och socialist politikerna kallar det bistånd.

   35

Kommentera