Hur stor klimatnytta gör Sveriges miljarder?

KLIMAT & MILJÖ. Kina, med 1,4 miljarder invånare, under 2020 byggde mer än ett nytt stort kolkraftverk i veckan. Under 2020 minskade den samlade kapaciteten i övriga länders kolkraftverk med 17,2 gigawatt, samtidigt hade Kina en nettoökning på 29,8 gigawatt. Kina bränner just nu mer än hälften av allt kol i världen och de fossila utsläppen väntas fortsätta öka.

Twitter

I en ny rapport från tankesmedjan Ephi kartläggs Kinas utsläpp av växthusgaser. I rapporten Kina och klimatet efter COP26 slår författaren Jojje Olsson fast att Kinas utsläpp är den enskilt viktigaste faktorn för klimatets framtid.

Kina släpper också ut mer fossila utsläpp per capita än EU och totalt mer än EU och USA tillsammans.

Indien passerade nyligen Kina som världens folkrikaste land och har drygt 1,4 miljarder invånare. I Afrika rusar befolkningens antal i höjden. Kontinentens 1,3 miljarder invånare beräknas fördubblas till 2050. Alla dessa kineser, indier, afrikaner och alla andra att vilja ha TV, kyl, bil, hus, värme, ac och kunna resa.

-Pettersson som inte begriper hur utvecklingen i övriga världen hänger ihop med den i Sverige skulle vilja veta hur mycket Sveriges klimatomställning kostar totalt och hur många graders temperatursänkning som vår politik och våra skatter bidrar med i det totala klimatet.

Bolund och Stenevi, har ni gjort en konsekvensanalys? Hur mycket temperatursänkning ger Sveriges klimatskatter?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “Hur stor klimatnytta gör Sveriges miljarder?

 1. Ungefär som vattennivåhöjningen i Östersjön om man pinkar i !älaren, efter ett par öl.

 2. Som Lenin sa, de sista kapitalisterna kommer att tävla om att sälja oss repen som de ska hängas med. Kommunistkinas försäljning av de redskap som vi frivilligt handikappar oss med är ju ingen dålig liknelse.

 3. I den svenska politiken har det kankse handlat mer om symbolpolitik än klimatnytta?

 4. Eftersom mänsklig aktivitet inte kan påverka planeten Jordens medeltemperatur på ett mätbart sätt så är klimatnyttan obefintlig, oberoende av hur mycket klimatpengar som satsas.

  11
  • Du skriver mycket strunt på denna bloggen, men någon gång emellanåt träffar du huvudet på spiken. Kan bara hålla med!

 5. Vi har nu 0,04% Co2 i atmosfären men grödan behöver mer, vänsterpacket vill att vi svälter.

  14
 6. När jag var barn så spelade vi stundom en kortlek som hette Löjliga Familjen. Jag såg nu på Google att det finns kvar med nyare medlemmar.

  Ett gratis tips till den som vill tjäna pengar på en ny version – byt ut familjemedlemmarna till Bolund och Stenevi och deras stab.

 7. DET FINNS INGEN KLIMATKRIS. Kina och 3:e världen begriper detta genom att dra egna slutsatser utan att titta i västvärldens propagandamedier. Den ryska klimatprognosen ligger f n närmast verkligheten, vilket t o m IPCC redovisar i den vetenskapliga rapporten. I den POLITISKA rapporten, som är det enda västvärldens medier använder, finns den ryska prognosen sedan inte med.

 8. Klart som fan Kina måste bränna kol. Hur skall de annars kunna producera alla batterier, elbilar, solceller och vindkraftverk som vi köper av dem och ”behöver” för att rädda planeten?

  25
 9. Ovanstående diagram är ju väldigt talande. Kinas stapel ligger på c:a 90 mm. Medan den svenska utgör c:a 0,5 mm. Man kan ju jämföra med en läckande oljetanker och en utombordare som droppar olja lite då och då. Enl. Stenevi ska då alla svenska skattebetalare straffas med extra pålagor för att finansiera tätningen av den lilla båtmotorn, medans oljetankern anses ointressant. Detta förfarande ger Märta en inre tillfredställelse och hon känner av historiens vingslag.

  24
 10. Håller med, vad kan vi göra i detta lilla kalla land, mer än att njuta av värmen och slippa frysa, medan kineser, indier och afrikaner eldar på?

  20
  • Tror detta handlar mer om att framstå som världsräddare än om klimateffekt. Det är kul att ge – andras pengar.

   14

Kommentera