Problem med disciplinen i ryska armén

UKRAINA. Ryssland har problem med att upprätthälla disciplinen inom armén, skriver det brittiska försvarsdepartementet på Twitter i sin dagliga uppdatering om läget i Ukraina. Läget har ”troligtvis” förvärrats sedan reservister kallades in i armén i oktober 2022.

Departementet hänvisar till domstolshandlingar som visar att man hittills i år har behandlat 1.053 fall av frånvaro bland militärens personal. Det är fler fall än under hela förra året.

-Pettersson säger att de ryska soldaterna som är frånvarande har det mycket bättre är de som åkt till Ukraina för att strida och aldrig kommer hem…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Problem med disciplinen i ryska armén

 1. Kan det vara så att motivationen saknas att strida och kanske förlora armar och ben eller dö på slagfältet för något som inte verkar vara så angeläget för vanliga Ryssar utom för Kreml ? Motivationen från Ukrainska soldater verkar vara av en helt annan kaliber…

  27
  4
  • Finns ingen sjukvård hos putteterroristerna. Blir du skadad måste du kunna lappa ihop dig själv. Kan du inte det dör du.
   Det innebär att även lättare skador innebär permanenta skador och lemlästning.
   Ukraina har bättre kroppsskydd och bättre sjukvård både i fält och bakom linjerna. För att inte tala om hela västvärldens sjukvårdskapacitet.

   6
   3
 2. Utedasslandet Ryssland, är ett tredje rangens skitland. Dess ledare är en samling mördare, utan framtidsutsikter. Det kommande nederlaget, kommer det hånflinas åt. Länge!

  29
  6
 3. Med tanke på utfallet i Ukraina, det har gått mer än 450 dagar, finns disciplinproblemen i första hand i huvudet på krigsförbrytaren Putin.

  31
  10

Kommentera