Översvämningar i Italien

MEDIA & VÄDER. SVT, TV4, SR och tidningar rapporterar om omfattande översvämningar med flera döda och omfattande skador på vägar och hus osv. Medierna påstår att det är de värsta översvämningarna på hundra år i Italien.

-Pettersson är inte historiker eller väderforskare men jag tror media ljuger sig blå för att deras berättelse ska passa in i skildringen om klimatförändring och den globala uppvärmningen.

Faktum är att det alltid regnat kraftigt i Italien, det finns mängder med historiska redogörelser för översvämningskatastrofer i Italien. Helt oberoende av människans koldioxidutsläpp har floderna Tibern i Rom, Arno i Florens, Po i närheten av Venedig och alla andra floder i Italien och de andra länderna nära Medelhavet svämmat över. Medelhavsklimatet betyder mycket regn, omväxlande med torka och hade italienare och andra lärt sig lagra vattnet som kommer hade de sluppit torka i jordbruket.

Vid översvämning 1966 runt Florens steg vattnet med sex meter, 66 människor dog och 14.000 blev hemlösa. Flera svåra skador på konstverk och kulturhistoriskt viktiga byggnader inträffade. Radiohjälpen ordnade insamling för offren i Italien.

Filmen visar efterdyningarna efter översvämningarna i Florens 1966. När media talar om de värsta översvämningarna på 100 år så ljuger dom.

Översvämningar på grund av skyfall har varit regelbundna i över 2000 år, vanligast på hösten men förekommer övriga årstider också. Venedig svämmar då och då över på grund av hårda vindar som pressar upp havsvattnet och regn.

Gregory S. Aldrete, Johns Hopkins University, har till och med skrivit en bok om översvämningar i det antika Rom, så vädrets makter är inget nytt…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Översvämningar i Italien

 1. Kanske är det även klimatförändringarna som gjort att flertalet fördämningar som har brustit, och som annars håller vatten för både vattenkraften men också jordbruket. Om man frågar Greta så är det helt klart klimatkrisen som fick betongen och invallningen att rämna… Så måste det ju vara för ingen vill väl vara en KLIMATFÖRNEKARE…. Aaaaah!

 2. Hur kan SVT få ljuga så obehindrat, förstår inte vi människor bättre. Klimatet är en stor bluff, det har alltid ändrat sig. Har vi idioter på SVT? Tyrone 84

 3. Minsta avvikelse av vädret är klimatets fel. Det dras på värre än Putins lögner.
  Ser i vår stad hur man byggt flera hyreshus och reducerat grönytorna. Nu när det kommer ett rejält skyfall finns risk för översvämningar, dagvattenledningarna kan inte svälja allt som grönytorna förr tog upp. Media kommer att basunera ut klimatförändringar.

  22
 4. Norra Italien har Alperna i bakgrunden och sedan breder den stora platta Poslätten ut sig.Den är som gjord för översvämningar när smältvattnet från bergen fyller floderna runt omkring.Kuststäderna Rimini,Venedig och Riccione ligger risigt till när vattnennivån stiger för fort.Jag läste att väderfenomenet El Nino spökar med jämna mellanrum och kan orsaka dessa väderförändringar.Så det är väl naturens gång och har väl varit så sedan tidernas begynnelse.F.ö.så är norra Italien en fantastiskt del av landet som har genuin kultur,Romerska lämningar,bad,alpin skidåkning och en underbar mat och goda lokala viner.Ett minus är det svindyra Venedig som är en turistfälla som bör undvikas om man inte har en mycket tjock plånbok….

  17
  1
 5. Människan har en förmåga att alltid bygga där det är som “mest olämpligt för naturliga avrinningsområden”, givetvis kan berörda myndigheter inte erkänna sina misstag som pågått i generationer utan skyller på Klimatet !!!!

  23
 6. Att läsa Pettersson ger riktiga kunskaper. Nu om Italien. Det som betalmedia med sina stora redaktioner inte klarar.

  26
  4
 7. Men en sak som Medioterna inte skriver om är den stora överbefolkningen i världen,
  märkligt med tanke på att överbefolkningen kommer att ta många liv vid katastrofer
  ,och det kommer att bli svårt med försörjningen.för nya Miljarder människor?
  Media borde ta i detta ämne, det kan inte va rätt att personer som inte har råd med
  1 barn skaffar8-10

  26
  • Överbefolkningen håller så sakteliga på att åtgärdas genom att montera ner sjukvård och injicera människor med allehanda främmande substanser, det är till och med på förslag av VHO att det skall kunna med tvång användas på allmänheten.

   15
   1
 8. Ja översvämningar har man nog? Döda ut är man säkert också ? Men frågan är väl vilja döda det är ? Är det bara afganska jihadister eller somalier ? Då på vägen över Medelhavet. ?? Man har ju drabbats av en invanson på några öar utanför Italien?

  10
 9. Hur vet Medioterna det, att det är dom värsta översvemningarna på 100 år?
  Levde dom då? Och vad gjorde att det blev översvämningar då, då var ju inte den
  Globala uppvärmningen uppfunnen? Det kan möjligen inte vara så att Italien är ett
  bergslandskap och har svårt med avrinnningen när det blir skyfall över dom lågt
  belägna städerna?

  23
  1
 10. Man får säga att media är hysteriska, men annars är det svårt att sälja nyheter.
  Men lugn. Snart får vi läsa att Italien har värsta torkan på 100 år.
  Dom borde lära sig att lagra vattnet när de har då gott om det, tills torkan kommer.
  Vill minnas att det brukar vara torrt på sommaren och blött höst och vår.

  23
  • När Medioterna för typ 3 veckor sedan hade ett reportage i SVT? om den “fruktansvärda” torkan i PO-dalen var “orsaken” “globala uppvärmningen. Även alpsjöarna sades ha lägre vattenstånd p g a torkan (dämningarna hade tömts). Och alltså nu, ger VÄDRET regn, som leder till översvämningar. HELT NORMALT M A O!

   14
   2
  • för cirka 2500 år sedan så visste människorna i Sydamerika hur de agerade med vatten hanteringen och för den delen på andra ställen på jorden också !!!

   9
   1
  • “värsta torkan på 100 år” den nyheten var på SVT för någon månad sedan.

   10

Kommentera