Vattenfall utreds för prismanipulation

KORRUPTION. Finska energimyndigheten misstänker Vattenfall för att ha höjt marknadspriset för el, rapporterar Yle. Yle skriver att bolaget ska ha erbjudit marknaden mindre el än vad bolaget haft och därigenom drivit upp priset.

Vattenfall menar att det är oavsiktliga misstag. Om energimyndighetens misstankar kan bevisa sina misstankar riskerar Vattenfall miljardböter.

-Pettersson säger att Vattenfall AB ägs till 100 procent av Svenska staten och om bolaget drivit upp priserna i Finland är risken stor att de gjort det även i Sverige.

Statliga Vattenfalls vd Anna Borg tjänade 1.875.000 kronor i månaden inklusive pensionsavsättning. Vattenfalls vd tjänade 2018 hela 1,1 miljoner per månad. Hur kan lönen för vd:n på Vattenfall öka så mycket på några år. Vad tjänar då andra på Vattenfall? Vem sätter dessa löner? Hur kan vi tillåta att chefer för statliga och kommunala bolag och myndigheter får dessa löner? Borde inte staten, politiker och vi sätta stopp på det? Vi har en statsminister som tjänar 184.000 kronor per månad. Detta borde vara ett lönetak på statliga och kommunala myndigheter och bolag.

Om nu Vattenfall har manipulerat marknaden och företags- samt privatkunder drabbats hur drabbar det Vattenfalls direktörer?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Vattenfall utreds för prismanipulation

 1. En samhällstjyv klädd i kjol? Vem sa att det skulle bli bättre med varannan damerna??

  14
  1
 2. Satt och diskuterade det häromdagen att det var ju väldigt “sorgligt” när de råkade stänga av Ringhals 3 i vintras – vilken slump det var.

  Förr hade detta inte gjort någon skillnad men när nu sossarna stängt ner fyra av tio verk så kan aktörerna manipulera priserna enormt genom att inte köra ett eller två kärnkraftverk. Partiet skiter i det för skatten och moms är procent på priset så ju högre pris desto mer pengar till Partiet.. jag menar staten.

  18
 3. Är detta sant, bör tanten få sparken på grått papper, med den lönen skulle gumman aldrig få något nytt jobb. Är detta också ett exempel på S partibok jobb är det en skandal utan dess like

  33
  • Hon behöver inget nytt jobb, varför skulle hon jobba hon har så det räcker.

   17
 4. Jaha du Maggan. Det måste ha skett under din tid. I varje fall är du ansvarig för bemanningen i styrelsen och därmed VD och deras löner. Vem ska du nu bli arg på?

  31
 5. Det finns fog för att se över vilka som är Generaldirektörer , på alla myndigheter .

  40
 6. Den “svenska modellen” regerar i allt fler branscher. Man hör aldrig att nåt “oavsiktligt” misstag ger lägre priser.

  27
 7. Har Vattenfall verkligen verksamhet i Finland eller rör det sig om utbudet på Nord Pool?

  18

Kommentera