Åldern för straffmyndighet kan sänkas med flera år

BROTTSLIGHET. Den grova brottsligheten kryper allt längre ner i åldrarna. Nu förbereder regeringen en sänkning av straffmyndighetsåldern till någonstans mellan 12 till 15 år. – Vi har en ordning som är utformad för en helt annan verklighet än den vi ser i dag, säger justitieminister Gunnar Strömmer (M).

Bullerbyn. Bild: Astrid Lindgrens värld

Regeringen ska tillsätta en utredning för att se över en sänkning av straffmyndighetsåldern, rapporterar Dagens Nyheter, bakom betalvägg. Justitieminister Gunnar Strömmer (M) säger att rättsordningen måste anpassas ”till den här verkligheten”.

Han tror att den nya åldern för straffmyndighet kommer att landa på mellan 12 och 15 år. – Det är någonstans i det spannet vi rör oss. Men exakt var den ska hamna återstår att se, jag vill inte föregripa utredningen.

-Pettersson säger att rättsväsende och lagar verkar leva kvar i Bullerbyn, trots att politikerna medvetet flyttat Mellanöstern till Sverige.

1974 var vi rikast i världen. 1975 beslutades att förvandla Sverige till ett mångkulturellt samhälle

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Åldern för straffmyndighet kan sänkas med flera år

 1. Det är bra. Det vore också bra om straffåldern slutade vid 82,gamla människor kan ju hitta på vad som helst utan att förstå konsekvenserna.

  3
  1
 2. Vad finns som mångkulturen från Mellanöstern och Afrika gjort bättre än det vi hade innan? Det enda jag kan komma på är manliga sexleksaker för vänsterfeminister och batikhäxor. Ibland med livet som insats.

  13
 3. TACK Arga Andersson, Snigel Mogge, Kork Annika, Ynkeman,………… FÖR ATT NI TILLSAMMANS MED (MP) TVINGAT NER SVERIGE I INVANDRAR KRIMINALITET!

  MÅ NI ALDRIG FÅ MAKTEN TILLBAKA!!

  Sänk straffmyndighetsåldern till 10 år samt inled allah UTVISNINGAR som ni lovat oss!!!
  Hela familjer skall skickas ut om de INTE kan ta hand om sina barn!

  30
  1
 4. Att byarna sprängdes och den samlade gårdsbebyggelsen försvann har inget med invandringen att göra.

  4
  18
 5. Tidigare rikstjuven och knarkaren sedermera författaren journalisten och skådespelaren Lasse Strömstedt sa redan på åttiotalet att om en tog småhuset, från 12-13 års åder och stoppade in dem i häkte ett eller ett par dygn och att vårdnadshavarna fick hämta dem, så skulle det vara en så omvälvande upplevelse att det skulle bota åttio procent från vidare brottslighet. Skulle då mot förmodan brottsligheten fortsätta så dubbla tiden i förvar tills det blir uppenbart för brottslingen att det kostar för mycket att fortsätta på den brottsliga banan. Orsak och konsekvens må dem ganska snart inse.

  41
 6. Socialdemokratisk BommersviksSvenska .
  Arga Andersson och Tröga Mogge säger vi tar Ansvar för Sverige .
  Och så tar de bort tjänstemanna och Politikeransvaret .
  Så agerar en sann Sosse

  46
  1

Kommentera