1100 ryssar söker asyl i Finland

UKRAINA. Ryska medborgare flyr landet för att undvika att kallas in till kriget i Ukraina.

1100 av dem har nu sökt asyl i Finland, rapporterar Yle.

Vi har inte kunnat fatta beslut om asyl, säger Sanna Sutter, inrikesministeriets immigrationschef, till den finländska nyhetsbyrån (STT).

Finland väntar nu på EU-hjälp för asylbeslutet.

-Pettersson säger att utan rysk förlust i kriget finns ingen framtid för Ryssland.

Sedan krigsutbrottet den 24 februari 2022 har uppskattningsvis mellan en halv och en miljon människor lämnat Ryssland. De flyr till Finland, Georgien, Kazakstan, Turkiet, Mongoliet, Serbien, UAF, Israel med flera länder.

Över 19.000 personer har gripits. Fler än 400 personer inväntar rättegång eller har dömts i samband med antikrigsprotester, enligt den fristående organisationen OVD-info

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “1100 ryssar söker asyl i Finland

 1. “-Pettersson säger att utan rysk förlust i kriget finns ingen framtid för Ryssland.” dock tack vara de sanktioner som införts mot Ryssland klara vi i EU bra… tack och lov…. tänk om vi hade, pga våra betters, drabbats av prisökningar eller invandring…. vi applåderar, våra betters dvs, tänk om de hade skapat inflation eller en sjunkande BNP…… BNP i Ryssland sjunker som en sten……..

  2
  15
  • Björn, är du säker på att det är sanktionerna som orsakat inflationen och prisökningarna.

   Jag tvivlar, inflationen började stiga rejält innan 24 februari 2022 och sanktionerna började i mindre skala 2014.

   Sjunker BNP som en sten? Eller är du ironisk? Jag förstår inte.

   Vad har massinvandringen som pågått i många år med detta att göra?

   Vad betyder betters…. och vad betyder…..

   11
   3
   • Inflationen i Sverige beror till stor del på att sosse-ekonomer delade ut gratis pengar till restauranger, hotell och företag som krisade under pandemin. Dela ut arbetsfria pengar sätter alltid sprutt på inflationen. Dessutom gynnas inte ekonomin av sossarnas nollränta. För att få ordning på ekonomin krävs rejäla räntehöjningar, men de som lockats med att konsumera på kredit råkar riktigt illa ut.
    Allt sammantaget ger “sossepriser”, inget som riktiga ekonomer städar bort på en kvart. Vi har dystra tider framför oss.

    5
    2
 2. Antalet stupade ryssar har nyligen passerat 200 tusen. (Cournucopia, trovärdig källa)

  32
  8
  • Rufus Bävertand
   Antalet döda ryska soldater är endast en tiondel av antalet döda ukrainska soldater, enligt de verkligt trovärdiga källorna.

   5
   19
  • Finska YLE informerar…

   “Att bara rekryteras till kriget och vägra ta till vapen är inte direkt en grund för att få asyl.

   Däremot skulle du kunna få asyl enligt utlänningslagen. Enligt Juha Similä är det föreskrivet i utlänningslagen att det betraktas som förföljelse om man måste begå krigsförbrytelser eller liknande under militärtjänstgöring och om vägran leder till straff eller till och med fängelsestraff.”

   https://yle-fi.translate.goog/a/74-20000354?_x_tr_sl=fi&_x_tr_tl=sv&_x_tr_hl=fi&_x_tr_pto=wapp

   Men det fattar jag inte, hur kan Sverige ge asyl till eritreaner som vägrar göra lumpen. Och när dom som flyr från Eritreas (för alla) obligatoriska nationaltjänst i till Sverige, har dom plötsligt också rätt till familjeåterförening till Sverige. Handlar det här om någon slags anti-biståndspolitik där rikare och mer kunniga eritreaner, samt deras släkt, hjälps bort från att bygga Eritrea till ett lite bättre land?

   https://www.svt.se/nyheter/utrikes/ny-dom-fler-eritreaner-kan-fa-flyktingstatus

   15
   • Så Finland skulle ge svenskar asyl om de kom till gränsen för att slippa försvara landet mot putteterroristerna?

    1
    6
   • Jag är 100% säker att vid (det hypotetiska) kriget mot ryssar eller i det (på riktigt) kommande kriget om grundandet av islamistiska republiken Syd-Sverige … kommer främst dom svenska kvinnor och barn få asyl i Finland.

    Ja tyvärr, tror jag Sverige är på väg att splittras till två delar på ungefär samma sätt som muslimerna har tagit över en del av Filippinerna, Nigeria och Thailand bland andra. Det bara är då att när muslimerna blir ett regionelt majoritet, kommer dom hällre ha egna sharia-lagar. Och för att kontrolen över syd-Sverige också betyder kontrollen över östersjötrafiken blir det troligt att vissa (onda) länder kommer att stödja muslimseparatisterna i Sverige 💣

    8
    1
 3. Dom som flytt från ryssland har ju till stor del hamnat hos puttes vänner och är ju då inom räckhåll för att bli inhämtade.

  4
  3
 4. Dessa får väl se till att bryta benet och hoppas att kriget är slut inom 4-5 månader 🤔. .

  Skicka hem dom !

  19
  8
 5. Nej, de får ta och slåss för sitt land. Skicka tillbaka dem till Putte och nästa tåg till fronten.

  21
  13
  • För Ukrainas skull är det nog ändå lite bättre att dessa ryssar inte befinner sig i Ukraina.

   Å andra sidan det är inte bra för Finland om stora mängder unga ryska män skulle stanna i Finland efter kriget. Desto mindre “ryskt” Finland är, desto bättre. Och samma gäller för allt annat skadligt mångkultur.

   19
   7
   • 1100 putterterrorister är den dagliga åtgången så dessa skulle inte göra någon skillnad varken till eller ifrån.
    Men det skulle skicka ett meddelande till ryssarna att rensa upp i ert egna land istället för att förvänta sig att någon annan ska göra det åt dem.

    9
    6

Kommentera