Irakier döms, halalslaktade får med slö kniv

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Hozan Noori, irakisk medborgare och “central aktör” i ett kriminellt nätverk i Stockholms län döms för djurplågeri. Mannen halalslaktade ett får – utan att först ha gett bedövning och med en “för ändamålet olämplig kniv”, vilket utsatt djuret för “allvarligt lidande”. Mannen döms till två år och sex månaders fängelse för grovt vapenbrott och djurplågeri.

Det var på en kolonilott en decembernatt förra året som, vad polisen pekar ut som “central aktör” i Märstanätverket, slaktade fåret. I förhör säger han att djuret inte avlivades på slakteri “då de inte slaktar enligt halal“.

I stället tog mannen själv hand om slakten. Men först poserar han med djuret samtidigt som han höll i yxor och knivar. Filmen från slakten, som blev en långdragen process då kniven var slö, användes som bevis i Attunda tingsrätt målnummer B 12175-22.

-Pettersson undrar över några detaljer. Varför utvisas inte irakiern, han har en gedigen meritlista? Varifrån kommer fåret?

Hozan Noori förekommer under 19 avsnitt i belastningsregistret. De tidigare lagföringarna avser företrädesvis narkotika-, vålds- och trafikbrottslighet. Den 18 mars 2022 dömdes han av denna tingsrätt för hot mot tjänsteman, narkotikabrott och ringa narkotikabrott till fängelse i fyra månader. Efter villkorlig frigivning finns en straffåterstod om 40 dagar.
Prövotiden utgår den 11 maj 2023.

Han döms nu för grovt vapenbrott och djurplågeri. För grovt vapenbrott föreskrivs fängelse i lägst två och högst fem år. Brottet har ett straffvärde som något överstiger straffminimum. Det eftersom de försvårande omständigheterna inte har beaktats tillräckligt i rubriceringsfrågan. Det samlade straffvärdet för båda brotten motsvarar två år och sex månaders fängelse. Annan påföljd än fängelse är uteslutet. Det saknas skäl att frångå straffvärdet vid bestämmande av fängelsestraffets längd.

***

TIDIGARE 2023-05-08 Irakier åtalas: Halalslaktade får med slö kniv

BROTTSLIGHET & INVANDRING. En “central aktör” i ett kriminellt nätverk i Stockholms län står åtalad för grovt djurplågeri vid Attunda tingsrätt, målnummer B 12175-22. Mannen halalslaktade ett får och utsatte djuret för allvarligt lidande. Mannen åtalas även för grovt vapenbrott då han innehaft en pistol utan tillstånd.

Det var på en kolonilott en decembernatt förra året som, vad polisen pekar ut som “central aktör” i Märstanätverket, slaktade fåret. I förhör säger han att djuret inte avlivades på slakteri “då de inte slaktar enligt halal“.

I stället tog mannen själv hand om slakten. Men först poserar han med djuret samtidigt som han höll i yxor och knivar. Filmen från slakten, som blev en långdragen process då kniven var slö, används som bevis i Attunda tingsrätt. Mannen åtalas även för grovt vapenbrott sedan han enligt åtalet har innehaft en pistol utan tillstånd.

Den misstänkte enligt Attunda tingsrätt målnummer B 12175-22

Mohammed Noori, Hozan Dara M Noori, född 2001, medborgare i Irak.

Ur åtalet:

Grovt vapenbrott: Hozan Noori har uppsåtligen den 15 december 2022 i ett cykelförråd på
Södergatan 51 i Märsta innehaft en glockpistol utan att ha rätt till det.
Brottet ska rubriceras som grovt på grund av följande.

 • Innehavet har skett i en miljö där det kunde befaras komma till brottslig
  användning.
 • Vapnet har varit av särskilt farlig beskaffenhet.
 • Innehavet har skett på allmän plats.

Grovt djurplågeri: Hozan Noori har utan föregående bedövning och för ändamålet olämplig kniv
skurit halsen av och slaktat ett får. Det hände någon gång den 13 december
2022 på en kolonilott i Märsta.

 • Brottet ska rubriceras som grovt eftersom djuret blivit utsatt för allvarligt lidande.
 • Hozan Noori har begått gärningen med uppsåt.

Övrigt: Nätverkspm till styrkande av att Märstanätverket uppfyller kriterierna för EU:s definition av organiserad
brottslighet, att Hozan Noori är en centralaktör inom Märstanätverket som utnyttjar yngre för att hantera vapen och narkotika.

-Pettersson ser inte varifrån fåret kommer, men det är knappast inhandlat på ICA…

Eftersom vi inte hänger boskapstjuvar längre borde vi kalla in Dalman.

Anders Gustaf Dalman, skarprättare, borde kallas in lite oftare.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Irakier döms, halalslaktade får med slö kniv

 1. Detta är inte alls ovanligt och det har förekommit i många år. Eftersom vårt rättsväsende inte tycker att det är ett problem så fortsätter det. För några år sedan hittades fyra får i en källare i en Pizzeria. Ett var halalslaktat, de övriga tre levde fortfarande.

 2. Vi ska uppfatta det här som att riksdagen snart godkänner halalslakt i Sverige. Förmodligen med argumentet att “det är bättre art det görs underkontrollerade former än illegalt”.

 3. RÄTTSRÖTA!

  Rättssystemet SKYDDAR de sina! Men hade du varit etnisk svensk då jävlar!

  17
 4. Var håller djurrättsorganisationerna och deras aktivister hus? Jovisst, de är ju en del av extremvänstern så nu kniper de ihop ögon, öron och mun så hårt att de riskerar att få en stroke. Djävla hycklare! De är väl så klart ute och limmar fast röven på någon väg.

  24
 5. Utvisning saknas. Uppenbarligen är detta inte första gången domstolarna vägrat utvisa honom.
  Frågan blir då om migrationsverket självmant skickar hem honom efter avtjänat straff.

  Kan bli en ny rutin, migrationsverket får information om alla utländska medborgare som döms till fängelse och därefter gör en ny bedömning om uppehållstillstånd.

  24

Kommentera