Hotbild stoppar inflyttning i hyreshus

BROTTSLIGHET. Ett hyreshus i Limhamn i Malmö har fått inflyttningsstopp eftersom kommunala bostadsbolaget MKB bedömer att hotbilden är för stor för de boende. Orsaken är en familjs koppling till organiserad brottslighet, rapporterar TV4.

Skärmdump TV4

Förra våren upptäckte grannar en termosbomb utanför en lägenhetsdörr, som av okänd anledning inte hade exploderat. Vid ett annat tillfälle blev husfasaden beskjuten – och polisen menade att det var sönerna till ett par i bostadshuset som var måltavlor.

Malmös kommunala bostadsbolag MKB har försökt – men det går inte att säga upp hyreskontraktet för föräldraparet med hänvisning till att deras söner har koppling till organiserad brottslighet.

Nu har bostadsbolaget infört inflyttningsstopp i huset i Limhamns Sjöstad på grund av hotbilden. Inga nya hyresgäster får flytta in, trots att flera grannar sagt upp sina kontrakt.

Tidigare har hyresnämnden i Malmö sagt nej till vräkning och pekat på att det inte finns någonting som tyder på att sönerna själva har begått brott eller stört i hyreshuset eller den nära omgivningen. Svea hovrätt instämmer i resonemanget. MKB tar nu nya tag och skriver på nytt till hyresnämnden om den rädsla som grannar och närboende till familjen känner.

Hantverkare får i dagsläget inte besöka huset utan medföljande väktare. MKB har hela tiden hävdat att föräldrarna är ansvariga för sönerna, som enligt polisen har koppling till kriminella gäng, och att de därför inte kan bo kvar.

-Pettersson säger att mångkulturen är spännande och berikande men vi klarar inte av den med lagar från 1950-talets Bullerbyn…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Hotbild stoppar inflyttning i hyreshus

  1. Limhamn som var ettb av dom sista lugna delarna av Malmö är idag precis som många
    andra orter förvabdlad till oro för dom boende där? Kan undra vad som är anledniningen till det?

    20
  2. Familjer som har medlemmar som är kriminella ska kunna vägras hyreskontrakt och om det framkommer att kriminella familjemedlemmar eller släktingar bor i lägenheten ska det vara grund för omedelbar vräkning.

    21
  3. Så blev det den ”Vinsten lite längre fram” Fullt med tomma lägenheter p,ga 1 familj

    23
  4. Det är tyst från (S+MP) som skapat problemet!

    Korken, Argbiggan, Stendum och Kronblom har väl viktigare saker att göra som tex att brunmåla någon i regeringen.

    Några förslag med substans lär de nog INTE komma med. Det är ju deras valboskap.

    MAKTEN ÄR HÄRLIG OCH DEN SKALL (S+MP) ÅTERTA MED ALLAH MEDEL!

    38
  5. Politiken i Malmö har abdikerat.
    Det Socialdemokratiska experimentet har imploderat.
    Nu får hyresvärdarna se till att lagarna efterlevs,.
    Snart sticker Sossesubban ut sitt tryne och skriker nazister efter alla som kommer med kritik .
    Det har hon lärt av arga Andersson som hämtat den kunskapen på en kurs hos Trumpen i USA .

    30
    2

Kommentera