Sex “svenskar” åtalas för flera grova våldsbrott i södra Stockholm

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Åklagare vid Södra åklagarkammaren i Stockholm har väckt åtal i Södertörns tingsrätt mot sex personer för ett flertal grova våldsbrott i södra Stockholm i januari i år.

Appen Signal var inte så säker…

Åtalen som nu väckts avser bland annat försök till mord, förberedelse till mord och grovt vapenbrott. Gärningarna som omfattas har skett under tre dagar i följd, den 20, 21 och 22 januari 2023 i södra Stockholm. Brotten bedöms vara del av en och samma nätverksrelaterade konflikt.

Åtalen involverar flera unga personer som agerat på uppdrag av äldre. Åtalen kommer att prövas i ett och samma mål vid Södertörns tingsrätt då dessa har flera gemensamma nämnare, så som en gemensam tilltalad, motiv och därmed bevisning som är aktuell för samtliga åtal. Bevisningen utgörs bland annat av chattar i den krypterade appen Signal som påträffats i mobiltelefoner, där information kring gärningarna återfunnits.

Målnummer i Södertörns tingsrätt:

 • B 1046-23 (förundersökningsledare är senior åklagare Ulrika Rosén), Atta, Majed född 2003, Badjie, Ibou född 2002, Yousef, Rodan Berko född 2005.
 • B 1705-23 (förundersökningsledare är senior åklagare Lisa dos Santos). Badjie, Ibou född 2002.
 • B 1036-23 (förundersökningsledare är kammaråklagare Karin Hammar). Haaji, Abdinasir Abdulkadir född 2004, Mikail Yasin Akdag född 2007

-Pettersson konstaterar att samtliga åtalade av någon anledning är svenska medborgare och att alla i Sverige har möjligheten att utbilda sig, skaffa arbete och leva ett bra och hederligt liv om man vill…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Sex “svenskar” åtalas för flera grova våldsbrott i södra Stockholm

 1. Varför är det så många svenskar som blivit grova brottslingar på dom senaste 10 åren. Visserligen fanns det brottslighet förut också, men inte i den omfattningen som nu. Kan det bero på att politikerna har försökt att skapa en ny sorts svenskar utan att veta om det gick att genomföra. Dom som skulle bli dom nya svenskarna ville kanske inte alls bli det. Dom föredrog att vara det dom alltid varit.

 2. Myndigheterna har “gasat” på med att utan bakgrundskontroller ge främmande individer svenska medborgarskap. Det är en gåta. Det är så avgörande för Sveriges framtid så att det bör ifrågasättas om det ens är lagligt. Inte konstigt om konspirationsteorier blir sanningar.

 3. Men läste bara rubriken. Läste sex Svenskar. Bläddrade febrilt. Men vad fan Pettersson. Såg inga svenska namn. Förlåt. Inte ditt fel

  13
 4. Det är fullkomligt sinnessjukt
  vad s.k. politiker utan omdöme – och uppenbarligen utan tillräckligt fungerande hjärnsubstans, har lyckats med – att förstöra vårt en ggn så blomstrande och fina land.

  Point of no return har passerats.
  Stackars barn som nu växer upp till de kommande striderna.
  Helvetets portar har öppnats.

  Tack soc.dem.packet, ända sedan 60-talet
  och tack psykopaten reinfeldt med anhang.
  OCH tack FÅRSKOCKEN zzzzz..

  37
  • Kriminalvården är väl dom som dragit vinstlotten i detta spektakel. Det har ju blivit en framtidsbransch. Utbyggnaden räcker inte till på långa vägar.

 5. https://www.expressen.se/tv/nyheter/maria-malmer-stenergard-m-sverige-ska-ha-ratt-invandring/

  Borde vi satsa på att få de som inte vill anpassa sig att åka hem till sig istället?
  Hur många gardinrullar rultar runt på gatorna utan att göra någon nytta.

  Först återvandring av några hundratusen lycksökare och därefter kan vi börja ta hit kunnigt folk som vill och kan arbeta.

  (SD 20%) sviker gång på gång. Är de rädda för “Korken” eller “Magda argsint”?

  20
  4
 6. Vilket helvete SOSSARNA har skapat i vårt land med deras import av KRIMINELLA personer som kostar oss skattebetalare MILJARDER KRONOR ! Något slut på vansinnet som pågår dagligen finns tyvärr inte.
  Ps. Naturligtvis blir det ingen utvisning !!!! Kostnaderna för advokaterna skall betalas av oss skattebetalare.

  34

Kommentera